MAE reacționează la comentariile Budapestei în cazul condamnării deputatului UDMR Marko Attila

November 28, 2014 •Ministerul Afacerilor Externe •Views: 1934

FOTO: agerpres.ro

FOTO: agerpres.ro

Ministerul Afacerilor Externe, condus de noul ministru Bogdan Aurescu, a sancţionat joi reacţia vicepremierului ungar Zsolt Semjen în cazul condamnării deputatului UDMR Marko Attila, catalogând-o drept “nepotrivită” şi “neadecvată”, reiese dintr-un comunicat al MAE.

Vicepremierul ungar declara miercuri, potrivit Mediafax, că Guvernul ţării sale a fost “şocat” să afle că Marko Attila, un etnic maghiar deputat în România, a fost condamnat definitiv cu suspendare într-un caz de restituire a proprietăţii Bisericii Reformate.

“Eforturile Guvernului român de renaţionalizare a unor proprietăţi, restituite unor organizaţii ecleziastice, inclusiv Colegiul Szekler Miko din Sfântu Gheorghe, în cazul lui Marko, sunt inacceptabile”, a precizat Semjen.

Replica MAE nu s-a lăsat mult timp aşteptată: “Apreciem ca fiind cel puţin nepotrivit şi neadecvat gestul unui înalt oficial politic ungar de a se pronunţa asupra unei decizii definitive judecătoreşti a unei instanţe române. Infracţiunea de abuz în serviciu se pedepseşte, conform legii penale române, indiferent de apartenenţa politică sau originea etnică a celui în cauză. Independenţa justiţiei este un principiu fundamental al oricărui stat european de drept, iar deciziile justiţiei trebuie respectate fără excepţie, de către toţi. Mai mult decât atât, nu pot fi făcute conexiuni între acest dosar penal şi procesul de retrocedare a unor bunuri imobile aparţinând minorităţilor naţionale, în care statul român a soluţionat în număr semnificativ cererile depuse”.

Integral pe epochtimes-romania.com

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to MAE reacționează la comentariile Budapestei în cazul condamnării deputatului UDMR Marko Attila

  1. Sorin Ciucă says:

    Arhivele Statului, din Ungaria și România, păstrează actele prin care proprietarii maghiari care au optat după 1918 pentru Ungaria au fost despăgubiți CU AUR, iar pământul a fost distribuit veteranilor de război.
    Să afle asta toți oamenii – că politicienii și magistrații români știu deja…

  2. man alexandru says:

    DE MULTI ANI,SUBLINIEZ,CA DOMNUL AURESCU,DESI NU ESTE INREGIMENTAT POLITIC,ESTE SINGURA PERSOANA,CARE MERITA ACEASTA FUNCTIE!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MAE reacționează la comentariile Budapestei în cazul condamnării deputatului UDMR Marko Attila"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mae-reactioneaza-la-comentariile-budapestei-in-cazul-condamnarii-deputatului-udmr-marko-attila/