MAGHIARII JIGNIȚI DE APLICAREA LEGII! După UDMR, Consiliul Naţional Secuiesc solicită ”guvernului României” demiterea prefectului de Covasna!

October 16, 2012 •Tinutul Secuiesc •Views: 1504

Izsák Balázs FOTO: Mediafax

Consiliul Național Secuiesc (CNS) invocă în apărarea lor un document semnat de UDMR-istul Kelemen Hunor

Conducerea organizației extremiste maghiare Consiliul Național Secuiesc (CNS), neînregistrată juridic în România, a dat publicității un comunicat de presă prin care îi solicită Premierului Victor Ponta să-l demită pe prefectul județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, pentru faptul că acesta ”nu cunoaște legile țării” ”nu respectă deciziile adoptate de autoritățile statului” și ”agravează situaţia ţării cu generarea tensiunilor etnice”, se arată în comunicatul semnat de Izsák Balázs, președintele CNS și Gazda Zoltán, președintele CNS Sepsi.

Cei doi invocă în cererea lor către ”guvernul” României (scris cu ”g” mic” în comunicatul oficial”) un document semnat de către președintele UDMR Kelemen Hunor pe vremea când acesta era ministrul Culturii și Patrimoniului Național în care Kelemen facea referire la drapelul așa-zisului ținut secuiesc ca fiind „un simbol al unei comunităţi istorice”.

Scandalul a pornit după ce prefectul dr. Codrin Munteanu a solicitat instanței să oblige Primăria Ozun să îndepărteze drapelul așa-zisului ținut secuiesc de pe sediul său întrucât arborarea unui drapel fără un statul juridic este ilegală.

Dovedind încă odată că extremismul este singura cale viabilă pentru ei și că sunt cu toții extremiști, radicali sau moderați, liderii comunității maghiare au demarat o serie de atacuri fără fond la adresa prefectului dr. Codrin Munteanu. Invocând un document semnat de un fost ministru UDMR, CNS susține faptul că drapelul inventat în 2004 și adoptat inițial doar ca simbol al acestei organizații este de fapt un simbol al unei comunități istorice. Evident, liderii CNS nu explică despre ce simbol istoric este vorba de vreme ce acest drapel a fost inventat în anul 2004, până la acea dată nici măcar extremiștii maghiari nefăcând vorba de un asemenea drapel.

În loc să lase instanța sa se pronunțe, liderii CNS vorbesc despre sensibilitatea maghiarilor și folosesc litere mici atunci când vorbesc de instituția condusă de premierul Victor Ponta. Evident, sensibilitatea maghiarilor a fost rănită pentru că un prefect aplică legea însă sensibilitatea maghiarilor nu a fost lezată absolut deloc când un deputat UDMR i-a amenințat pe românii din Covasna și Harghita cu soarta sârbilor din Kosovo.

Redau mai jos comunicatul CNS:

Cerem demiterea prefectului de Covasna, Codrin Munteanu  

                              – Petiţie către Guvernul României –

Codrin Munteanu, prefectul judeţului Covasna a denunţat primarul comunei Ozun

pentru arborarea drapelului secuiesc pe clădirea primăriei. Domnul prefect numeşte drapelul secuiesc simbolul unei entităţi inexistente, spunând că arborarea acestuia pe clădirea primăriei este la fel de ilegală ca şi arborarea drapelului unui club de fotbal sau unei fabrici de autoturisme.

            Trebuie să amintim hotărârea din 10 august 2010 a Parchetului de pe lângă Judecătoria din Sighişoara, adoptată în cauza drapelului arborat pe clădirea primăriei din Ghindari. (Primăria Ghindari, condusã de primarul Zsigmond Vencel, de asemenea a depus un denunţ împotriva unui grup de cetăţeni domiciliaţi în comuna Ghindari pentru arborarea drapelului secuiesc pe clădirea primăriei.) Din hotărâre reiese, că parchetul a solicitat poziţia ministerului culturii, iar din aceasta a reieşit, că drapelul în cauză reprezintă „un simbol al unei comunităţi istorice” folosirea acesteia nu este interzisă de lege, motiv pentru care parchetul a dispus neînceperea urmăririi penale.

            Ce motiv are domul Codrin Munteanu, să numească azi „o entitate inexistentă” secuimea, colectivitate care a fost definită cu doi ani în urmă de Ministerul Culturii ca şi o „comunitate istorică”, şi care este populaţia autohtonă şi majoritară a Ţinutului Secuiesc? Având în vedere hotărârile şi poziţiile adoptate anterior de autorităţile române, putem afirma, că domnul Codrin Munteanu jigneşte şi provoacă populaţia locală, având scopul de a incita populaţia majoritară a ţării împotriva secuilor, şi de a genera conflicte interetnice în zonă.

            Având în vedere cele de mai sus, rugăm guvernul României să-l demită pe domnul Codrin Munteanu din funcţia de prefect al judeţului Covasna şi să numească un prefect, care cunoaşte legile tãrii, care respectă populaţia secuiască, majoritară în judeţ, care nu agravează situaţia ţării cu generarea tensiunilor etnice, şi care respectă deciziile adoptate de autorităţile statutului.

Sfântu Ghorghe – Târgu Mureş 15. octombrie 2012.

                Gazda Zoltán                                                              Izsák Balázs

Preşedintele Consiliului Scaunului Sepsi          Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc

petitie2-15-10-12

Vezi și SCANDAL. UDMR-istul Antal Arpad furios pe prefectul de Covasna că folosește litere mici atunci când face referire la ”ținutul secuiesc”! UDMR AMENINȚĂ și FACE PRESIUNI pentru schimbarea prefectului de Covasna DOAR PENTRU CĂ ACESTA APLICĂ LEGEA!
Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to MAGHIARII JIGNIȚI DE APLICAREA LEGII! După UDMR, Consiliul Naţional Secuiesc solicită ”guvernului României” demiterea prefectului de Covasna!

  1. […] Balázs Preşedintele Consiliului Scaunului Sepsi Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc Dan Tanasa […]

  2. Alex says:

    Cică Zoly Gazda ăla “preşedintele Scaunului Sepsi”. Cred că e vreun scaun din plastic, d’ăla din terasă…auzi la el, “preşedintele”. Bine, chiar şi nenişorii de la asociaţia de proprietari a blocului îs “preşedinţi”… 🙂

  3. John 53 says:

    Acest “CNS” ilegal uita sa respecte legile Romaniei, face referire la secuime (nu la populatia de etnie maghiara din Romania) si Tinutul Secuiesc omitand cu buna stiinta faptul ca “secui” nu este egal cu “maghiar”, totul cu scopul de a putea pretinde in continuare o discriminare pozitiva pentru o anumita populatie de pe teritoriul tarii (autonomie teritoriala). Ceea ce urmaresc este obtinerea statutului de cei mai egali in drepturi dintre toti cetatenii Romaniei (daca se poate chiar autonomia teritoriala, deci separarea de Romania in interiorul UE).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MAGHIARII JIGNIȚI DE APLICAREA LEGII! După UDMR, Consiliul Naţional Secuiesc solicită ”guvernului României” demiterea prefectului de Covasna!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/maghiarii-jigniti-de-aplicarea-legii-dupa-udmr-consiliul-national-secuiesc-solicita-guvernului-romaniei-demiterea-prefectului-de-covasna/