Mamele eroine din Eparhia Covasnei şi Harghitei au primit cea mai înaltă distincţie a Episcopiei

December 7, 2016 •social •Views: 3143

Permanenţa Consiliului eparhial a luat hotărârea să acorde cea mai înaltă distincţie a Episcopiei Covasnei şi Harghitei – Crucea eparhială pentru mireni – mamelor eroine din cele două judeţe, care au mai mult de şapte copii, „în semn de preţuire pentru promovarea neamului nostru românesc, culturii şi credinţei noastre străbune”, transmite Informația Harghitei.

Vezi și SOLIDARITATE. Copiii români din Brețcu și Târgu Secuiesc au fost îmbrăcați în straie populare

Ieri, la Catedrala Episcopală din Miercurea-Ciuc, la sfârşitul Sfintei Liturghii oficiate cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul sfântului lăcaş de cult din municipiul reşedinţă de judeţ, PS Andrei, episcopul Covasnei şi Harghitei, a înmânat o parte din aceste distincţii mamelor eroine din judeţul Harghita, cu excepţia celor din Protopopiatul Călimani-Topliţa, care vor primi Crucea Eparhială la o dată ulterioară.

„Astăzi, când îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul tuturor celor care cred în Bunul Dumnezeu, am acordat distincţia eparhială Crucea Eparhială şi am încurajat mamele care au de la şapte copii în sus. Le mulţumim pentru dragostea pentru care slujesc neamul nostru românesc, Biserica strămoşească şi tot ceea ce numim noi cultură şi tradiţii străbune. Am luat hotărârea în permanenţa episcopală de a ajuta şi din punct de vedere financiar, material, cu tot ceea ce este necesar pentru ca aceşti copii minunaţi, atleţi ai lui Hristos, să nu ducă lipsă de nimic”, a spus cu această ocazie PS Andrei.

FOTO: Informația Harghitei

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Mamele eroine din Eparhia Covasnei şi Harghitei au primit cea mai înaltă distincţie a Episcopiei

  1. George says:

    Foarte bine. Sa le sprijine ca bine fac. Sunt cu adevarat niste eroine pentru neamul nostru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Mamele eroine din Eparhia Covasnei şi Harghitei au primit cea mai înaltă distincţie a Episcopiei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mamele-eroine-din-eparhia-covasnei-si-harghitei-au-primit-cea-mai-inalta-distinctie-a-episcopiei/