Managerul Spitalului de Cardiologie din Covasna, în conflict de interese

March 30, 2016 •Covasna •Views: 3905

Managerul Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Benedek Geza” din orașul Covasna, Cimpoi Cristian Ciprian, s-a aflat în conflict de interese în perioada 2012-2014 întrucât i-a facilitat unchiului său contracte din bani publici, medicul Enea Nicolae.

Agenția Națională de Integritate a dat azi publicității un comunicat de presă cu privire la conflictul de interese în care s-a aflat managerul Spitalului de Recuperare Cardiovascularã ”Benedek Geza” din stațiunea Covasna.

 „Agenția Naționalã de Integritate a constatat încãlcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativã de cãtre CIMPOI CRISTIAN CIPRIAN, manager al Spitalului de Recuperare Cardiovascularã ”Benedek Geza” Covasna, întrucât, acesta a încheiat și semnat în perioada 2012-2014, în calitate de reprezentant al spitalului, un contract de prestãri servicii medicale precum și actele adiționale la alte trei contracte de prestãri servicii medicale în valoare totalã de 66.600 lei cu P.F.A. Enea Nicolae (al cãrei titular este unchiul persoanei evaluate).

CIMPOI CRISTIAN CIPRIAN a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 178, alin. (2), (3) și (4) din Legea nr. 95/2006 (în forma în vigoare pânã la data de 28.08.2015) devenite dispozițiile art. 180, alin. (2), (3) și (4) din Legea nr. 95/2006 (în forma în vigoare la data de 28.08.2015), potrivit cãrora „Constituie conflict de interese deținerea […] de […]  interese la societãțile comerciale […] care stabilesc relații comerciale cu spitalul la care persoana în cauzã exercitã sau intenționeazã sã exercite funcția de manager. Dispoziția de mai sus se aplicã și în cazurile în care astfel de […] interese sunt deținute de cãtre rudele ori afinii pânã la gradul al IV-lea inclusiv ale persoanei în cauzã; Incompatibilitãțile și conflictul de interese sunt aplicabile atât persoanei fizice, cât și reprezentantului desemnat al persoanei juridice care exercitã sau intenționeazã sã exercite funcția de manager de spital;  Dacã managerul selectat prin concurs ori reprezentantul desemnat al persoanei juridice selectate în urma licitației publice se aflã […] în conflict de interese, acesta este obligat sã înlãture motivele […] de conflict de interese în termen de 30 de zile de la apariția acestora. În caz contrar, contractul de management este reziliat de plin drept […].”

Persoana evaluatã a fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. CIMPOI CRISTIAN CIPRIAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în termenul prevãzut de lege, în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinarã si se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãții, funcției sau activitãții respective […]”.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparþialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.

FOTO: cardiologie-covasna.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Managerul Spitalului de Cardiologie din Covasna, în conflict de interese"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/managerul-spitalului-de-cardiologie-din-covasna-in-conflict-de-interese/