MANIPULARI SUB PATRONAJUL UDMR la Sfantu Gheorghe. Muzeul National Secuiesc fabrica istorii inchipuite ale secuilor: "Secuii, aparatorii crestinatatii"!

April 6, 2011 •extremism maghiar, PCM, secui, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1295

Acest banner sta atarnat de mai multa vreme in fata Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe si promoveaza o noua minciuna ordinara din genul celor promovate de zeci de ani de revizionismul maghiar. Cica secuii, saracii de ei, au fost aparatorii crestinatatii! Adica, dupa mintea intelectualilor unguri din Sfantu Gheorghe, noi romanii ar trebui sa le multumim secuilor pentru faptul ca acum ne inchinam lui Dumnezeu si nu lui Alah, Stefan cel Mare si Mihai Viteazul fiind de fapt doar niste basme.
In legatura cu aceasta noua porcarie maghiara am cerut opinia domnului profesor Vasile Stancu care a fost amabil sa imi raspunda: “În primul rând trebuie să-și clarifice originea și împrejurările în care au venit și s-au așezat în Transilvania. Fără lămurirea acestora ei pot spune orice. Inclusiv că Adam și Eva vorbeau „secuiește” și că cei doi corespondau cu alfabetul runic secuiesc. Un grup etnic foarte restrâns, reprezentând secuii din S-E Transilvaniei în perioada evului mediu, putea doar apăra trecătorile din sudul-estul Carpaților Răsăriteni în fața unei grupări etnice la fel de nesemnificative. Numai prin alianțele cu puterile timpului, Ungaria, Polonia sau Țările Române, au constituit un element, desigur secundar, în ceea ce considerăm „o barieră a creștinătății”. S-au aliat cu Mihai Viteazul pentru a avea un puternic aliat împotriva principilor Transilvaniei care le contestau privilegiile obținute de la regalitatea maghiară. Ar trebui întrebați când secuii au primit oficial o declarație de război din partea unui stat necreștin, unde s-au desfășurat bătăliile, cu ce rezultate și în ce tratate încheiate de secuii statele necreștine recunosc condițiile impuse de aceștia. Restul este Gargară.”

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MANIPULARI SUB PATRONAJUL UDMR la Sfantu Gheorghe. Muzeul National Secuiesc fabrica istorii inchipuite ale secuilor: "Secuii, aparatorii crestinatatii"!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/manipulari-sub-patronajul-udmr-la-sfantu-gheorghe-muzeul-national-secuiesc-fabrica-istorii-inchipuite-ale-secuilor-secuii-aparatorii-crestinatatii/