MEDIERE AMERICANĂ. 12 politicieni români negociază cu UDMR, PE ASCUNS, autonomia ”ținutului secuiesc”. CINE sunt aceștia?

October 30, 2014 •autonomie teritorială •Views: 2220

Deputații PSD Horia Grama și Mircea Dușa indiferenți la epurare etnică a românilor din Covasna și Harghita (FOTO: romanialibera.ro, agenda.ro)

Deputații PSD Horia Grama și Mircea Dușa indiferenți la epurare etnică a românilor din Covasna și Harghita (FOTO: romanialibera.ro, agenda.ro)

Potrivit Agerpres, conducerea UDMR Covasna neagă acuzaţiile potrivit cărora ar fi participat la întâlniri secrete cu partidele româneşti, mediate de o organizaţie americană.

Liderii UDMR Covasna, Tamas Sandor şi Antal Arpad, au afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că au participat la o reuniune pe tema dialogului româno-maghiar organizată recent la Poiana Braşov de către Project of Ethnic Relations (PER), la care au luat parte şi reprezentanţi ai mai multor partide româneşti, însă au subliniat că nu a fost vorba despre „pacturi” şi „întâlniri secrete”.

Antal Arpad a subliniat că organizaţia americană a fost cea care a iniţiat acest dialog, la întâlnire fiind invitaţi şase reprezentanţi ai UDMR şi 12 politicieni de la diferite partide româneşti, pe care nu i-a nominalizat. „Ei, americanii, practic au atras atenţia asupra faptului că există o problemă din punct de vedere geopolitic în zonă şi că ar trebui ca prin dialog să găsim o soluţie. Nu noi am organizat, ci americanii, şi vor mai avea loc întâlniri”, a mai spus Antal Arpad.

La rândul său preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres, că reuniunea româno-maghiară pe tema autonomiei teritoriale, care a avut loc recent la Poiana Braşov, nu a avut un caracter„duplicitar” şi „secret”, aşa cum acuză adversarii politici ai Uniunii.

Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor a punctat la rândul său importanţa dialogului româno-maghiar, exprimându-şi convingerea că „numai prin dialog şi numai împreună cu partea română” s-ar putea obţine autonomia ţinutului secuiesc.

Nota mea: Din păcate însă nu știm cine sunt cei 12 politicieni români care au participat la aceste negocieri privind o autonomie teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș. De ce se ascund acești români? Cine i-a mandatat să negocieze viitorul celor aproximativ 400.000 de români din cele trei județe? Ce ascund acești politicieni români? Voi încerca să aflu numele acestor personaje care negociază autonomia cu UDMR pentru ca opinia publică să afle cine vrea să vândă cele trei județe.

Tags: , , , , ,

4 Responses to MEDIERE AMERICANĂ. 12 politicieni români negociază cu UDMR, PE ASCUNS, autonomia ”ținutului secuiesc”. CINE sunt aceștia?

  1. […] Nota mea: Din păcate însă nu știm cine sunt cei 12 politicieni români care au participat la aceste negocieri privind o autonomie teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș. De ce se ascund acești români? Cine i-a mandatat să negocieze viitorul celor aproximativ 400.000 de români din cele trei județe? Ce ascund acești politicieni români? Voi încerca să aflu numele acestor personaje care negociază autonomia cu UDMR pentru ca opinia publică să afle cine vrea să vândă cele trei județe. De Dan Tanasa […]

  2. […] “Ei, americanii, practic au atras atenţia asupra faptului că există o problemă din punct de vedere geopolitic în zonă(Judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, ce corespund aşa-zis-ului Ţinut Secuiesc -n.r. şi că ar trebui ca prin dialog să găsim o soluţie. Nu noi am organizat, ci americanii, şi vor mai avea loc întâlniri”, a mai spus Antal Arpad, citat de Dan Tănasă pe blogul său. […]

  3. […] Nota mea: Din păcate însă nu știm cine sunt cei 12 politicieni români care au participat la aceste negocieri privind o autonomie teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș. De ce se ascund acești români? Cine i-a mandatat să negocieze viitorul celor aproximativ 400.000 de români din cele trei județe? Ce ascund acești politicieni români? Voi încerca să aflu numele acestor personaje care negociază autonomia cu UDMR pentru ca opinia publică să afle cine vrea să vândă cele trei județe. De Dan Tanasa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MEDIERE AMERICANĂ. 12 politicieni români negociază cu UDMR, PE ASCUNS, autonomia ”ținutului secuiesc”. CINE sunt aceștia?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mediere-americana-12-politicieni-romani-negociaza-cu-udmr-pe-ascuns-autonomia-tinutului-secuiesc-cine-sunt-acestia/