Ministrul de Externe al Ungariei la MAE: “Dacă cineva doreşte să arboreze drapelul secuiesc în spatele meu, n-am nimic împotrivă”

March 4, 2013 •drapelul secuiesc •Views: 1637

ministrul-de-externe-al-ungariei-la-mae-daca-cineva-doreste-sa-arboreze-drapelul-secuiesc-in-spatele-meu-n-am-nimic-impotriva-18446649Ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la MAE, alături de omologul său român, Titus Corlăţean, că dacă cineva doreşte să arboreze în spatele său, lângă steagurile României, Ungariei şi UE, drapelul secuiesc, nu are nimic împotrivă, menţionând că în ţara sa sunt localităţi unde flutură steaguri româneşti.

“Eu nu am pus aici în spatele meu drapelul secuiesc. Dar dacă cine vrea să îl pună, eu nu sunt împotrivă. Lăsaţi-l să îl pună. Cred că dacă vreţi să veniţi în Ungaria şi doriţi să folosiţi orice fel de simbol, puteţi să o faceţi. Pe clădirile publice din Gyula sau Micherechi sunt steaguri naţionale româneşti. Eu nu am nicio probemă cu aceasta, noi nu avem nicio problemă cu acest lucru, pentru că acesta este un mesaj european de unitate. Deci dacă cineva vrea să pună aici acest steag secuiesc, să o facă”, a afirmat Martonyi, întrebat de un jurnalist român dacă el consideră normală arborarea în spatele său a steagului secuiesc.
De asemenea, ministrul român de Externe Titus Corlăţean a arătat că dincolo de poziţiile oficiale ale României şi Ungariei pe această temă, care sunt cunoscute, trebuie înţeles că discutarea unor astfel de teme sensibile trebuie să se facă pe “canalul politico-diplomatic” şi a acceptat că asumarea unor astfel de simbolistici naţionale trebuie făcută în cadrul legislativ din fiecare ţară.
“Ceea ce este important este să discutăm cum să gestionăm prin canalul politico-diplomatic astfel de situaţii şi să explicăm dacă există interpretări diferite faptul că în speţă nu este vorba de a împiedica asumarea unei identităţi naţională, asumarea unor simbolistici, dar acestea trebuie să se facă în interiorul cadrului legislativ pe care îl are un stat sau altul”, a spus ministrul român.
El a arătat că i-a prezentat lui Martonyi în întâlnirea de luni o analiză asupra legislaţiei româneşti în domeniu.
“Şi i-am prezentat şi o analiză juridică a legislaţiei româneşti pentru a ajuta partea ungară să înţeleagă toate nuanţele şi toate aspectele legislative care sunt importante atunci când avem exigenţa, între altele, a respectării legii româneşti”, a arătat el.
La conferinţa celor doi miniştri de la sediul MAE a fost prezent şi liderul UDMR György Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, care a ţinut să declare, după afirmaţiile celor doi oficiali, că în “recentul război al steagurilor dintre cele două guverne” comunitatea maghiară din România este cea pedepsită şi are cel mai mult de pierdut.
Integral pe Jurnalul.roTags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Ministrul de Externe al Ungariei la MAE: “Dacă cineva doreşte să arboreze drapelul secuiesc în spatele meu, n-am nimic împotrivă”

 1. Cluju says:

  Niculae, iti multumim pentru lectia de istorie dar fa`ti un bine tie si celor din jur, dar mai ales tie. Invata naibii sa scrii corect din pct de vedere gramatical al limbii romane. Mi`mi mirosi a unguras-coconas…

 2. Afumatul de Niro says:

  Ce cretin, EL nu are nimic impotriva. Dar bine ca nu are ceva impotriva faptului ca statul roman are ceva impotriva.

  statuia lui Saguna, ceva ..Corlatene ?

 3. Niculae says:

  atentiune! teritoriu ungarei ,adica canpia panonei este teritoriu dacic .an anul 100a avut loc lupta dintre daci si romani, dacii sau luptat cu patriotism penntru a nu fi luat de romani. voi sunteti un popor :barbar , popor de trantori ,puturosi,mizerabili, voi ati aparut in 895 cotropind acest tinut ajutati de alte popoare barbare mizerabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ministrul de Externe al Ungariei la MAE: "Dacă cineva doreşte să arboreze drapelul secuiesc în spatele meu, n-am nimic împotrivă""! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ministrul-de-externe-al-ungariei-la-mae-daca-cineva-doreste-sa-arboreze-drapelul-secuiesc-in-spatele-meu-n-am-nimic-impotriva/