Ministrul Sănătăţii răneşte mândria românilor din Covasna

April 29, 2015 •Covasna •Views: 1756

FOTO. Premierul Victor Ponta și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu (nicolaebanicioiu.ro)

DEX – SLÚGĂ, slugi, s. f. I……. 2. Fig. Persoană subordonată alteia şi obligată, din cauza condiţiilor sociale în care se află, să-i execute voinţa. 3. … (Rar) Aparat simplu, format dintr-o scândură scobită la un capăt, care se foloseşte la scoaterea cizmelor fără ajutorul cuiva; trăgătoare. – Din sl. sluga.

Pe 1 aprilie, ministrul Sănătăţii păcălea o ţară-ntreagă, denumind o unitate medicală covăsneană din propria-i ogradă “Spitalul Teculescu-Benedek”.

Ministerul Sănătăţii dăduse curs solicitării Asociaţiei Cultural-Creştine Justinian Teculescu, sprijinită de Prefectura Covasna şi managerul spitalului, şi a modificat denumirea instituţiei publice din Spitalul de Recuperare Cardiovasculară ”Dr. Benedek Geza” în Spitalul de Recuperare Cardiovasculară ”Dr. Teculescu-Benedek”, ca o recunoaştere a activităţii profesionale desfăşurate de dr. Nicolae Teculescu (originar din oraşul Covasna) şi în special a activităţii de pionierat în tratamentul balnear şi în valorificarea potenţialului factorilor naturali ai Staţiunii Covasna, în remedierea afecţiunilor cardiovasculare, fiind şi un exemplu de bună convieţuire între cele două etnii ale oraşului Covasna. În urma presiunii de tip şovin şi separatist a unor lideri ai UDMR, după nicio lună de la ordinul-păcăleală, domnul ministru cedează, cu riscul lezării demnităţii românilor din zonă, şi schimbă iar denumirea spitalului, botezându-l „Benedek“ (facsimil).

Integral pe cotidianul.ro

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Ministrul Sănătăţii răneşte mândria românilor din Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ministrul-sanatatii-raneste-mandria-romanilor-din-covasna/