MITING REVIZIONIST LA SFÂNTU GHEORGHE. Antisemitul Csibi Barna cot la cot cu UDMR și Laszlo Tokes: ”La revedere, România” și “Să piară Trianonul”

November 24, 2012 •UDMR •Views: 2449

La mitingul pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc de la Sfântu Gheorghe au participat aproximativ 1000 de persoane, potrivit Jandarmeriei (FOTO: Jurnalul.ro)

Aproximativ 1000 de persoane, potrivit Jandarmeriei, au participat sâmbătă la Sfântu Gheorghe la mitingul pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc organizat de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT).  

Potrivit Jurnalului Național ”mitingul a fost iniţiat de pastorul reformat Santa Imre, cel care a protestat timp de 50 de zile în faţa Colegiului Miko din localitate la adresa condamnării membrilor comisiei de retrocedare şi a renaţionalizării clădirii. între timp, Santa a ajuns candidat din partea PPMT pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal Sfântu-Gheorghe.
Evenimentul a debutat la ora 11:00 cu concertul formaţiei TransylMania şi a fost urmat de discursurile oamenilor politici din sfera PPMT. Vremea răcoroasă şi contextul electoral nu au scos în stradă la fel de mulţi oameni ca la mitingul “Ziua Dreptăţii”, care a avut loc la începutul lunii septembrie tot la Sfântu Gheorghe. În mulţime s-au aflat şi liderii locali ai UDMR Covasna: primarul oraşului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. Mitingul propriu-zis a început cu intonarea imnului secuiesc şi s-a încheiat în jurul orei 13:30 cu intonarea imnurilor Ungariei şi al ţinutului Secuiesc. Mulţimea a scandat în mod repetat: “Autonomie, autonomie”; “Să piară Trianonul” şi a taxat cu fluierături şi huiduieli politica de la Bucureşti”.
La miting au fost prezenți, pe lângă lideri ai UDMR, și membrii organizației paramilitare de extremă dreaptă maghiară HVIM precum și binecunoscutul antisemit Csibi Barna, care a afișat o pancartă pe care se putea citi ”La revedere, România”.
Manifestarea secesionistă de la Sfântu Gheorghe a fost un fiasco total dacă stăm să ne gândim că într-un oraș cu aproximativ 50.000 de etnici maghiari organizatorii abia au reușit să adune 1000 de manifestanți aduși cu mașinile din județul Harghita și Covasna. Contrar afirmațiilor organizatorilor, autonomia așa-zisului ținut secuiesc este clamată de un grup restrâns de persoane cu capete înfierbântate de antisemitism și revizionism și nicidecum de către ”poporul secuiesc”.

Antisemitul Csibi Barna la mitingul de la Sfântu Gheorghe (FOTO: Jurnalul.ro)Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to MITING REVIZIONIST LA SFÂNTU GHEORGHE. Antisemitul Csibi Barna cot la cot cu UDMR și Laszlo Tokes: ”La revedere, România” și “Să piară Trianonul”

  1. […] miting organizat la Sfântu Gheorghe unde s-a scandat împotriva Tratatului de la Trianon (detalii aici). În data de 10 martie 2013 Antal Arpad a participat la un miting organizat la Târgu Mureș unde […]

  2. […] un exemplu doar, la mitingul organizat de UDMR pe 24 noiembrie 2012 la Sfântu Gheorghe pentru susținerea așa-zisului drapel secuiesc, miting […]

  3. Razvan says:

    Prietene, le explici ungurilor despre Trianon de parca ar sti ei ceva din ce s-a intamplat acolo. Astia sunt niste urangutani fara creier. In Conventia Politica se prevedea si granita langa Beograd, in afara de aia de pe Tisa. ,,Aliatii” nostri au sperat ca noi nu vom mai exista ca tara, nu uita ca nu au respectat mare lucru din Conventia Militara. Lui Barna ii spui doar atat ca este un mongoloid jegos, ca au o coroana facuta cu aur furat din Transilvania Romaneasca si ca Laszlo Kover este bolnav psihic. Poate asa se sinucide. Spre exemplu daca-i intrebi pe unguri despre 1848-1849 iti vor spune ca este prima revolutie unde s-a vrut egalitate si fraternitate, pe semne ca in numele lor au comis crimele din Regiunea Zarand; nu mai vorbim de revolutia franceza de la 1789, probabil ca aia dorea o marire de salariu dupa manualele secuilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MITING REVIZIONIST LA SFÂNTU GHEORGHE. Antisemitul Csibi Barna cot la cot cu UDMR și Laszlo Tokes: ”La revedere, România” și "Să piară Trianonul""! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/miting-revizionist-la-sfantu-gheorghe-antisemitul-csibi-barna-cot-la-cot-cu-udmr-si-laszlo-tokes-la-revedere-romania-si-sa-piara-trianonul/