MUREȘ. Dosar penal pentru un tânăr care a scos briceagul la marşul secuilor din 10 martie

March 15, 2016 •Mures •Views: 2363

Un tânăr din judeţul Covasna, care a participat la marşul iniţiat de organizaţii ale secuilor din data de 10 martie, de la Târgu Mureş, s-a ales cu un dosar penal după ce a scos un briceag în timpul adunării publice, el motivând că a vrut să taie vârful de la lancea unui steag secuiesc, întrucât organizatorii au interzis purtarea de lăncii ascuţite, transmite publicația Punctul.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că deşi tânărul a încercat să se conformeze indicaţiilor organizatorilor, prin eliminarea vârfului de la lancea steagului, a căzut sub incidenţa art. 372 din Codul Penal, care se referă la portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase. El riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de la unu la 3 ani sau amendă.

Aceleaşi surse au precizat că persoana respectivă, care a fost reţinută de jandarmi şi condusă la o secţie de Poliţie pentru clarificări, nu a avut un comportament violent şi a declarat că nu intenţiona să folosească briceagul în scopuri ilegale, acesta fiind doar un accesoriu ‘specific bărbaţilor secui’.

FOTO: punctul.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to MUREȘ. Dosar penal pentru un tânăr care a scos briceagul la marşul secuilor din 10 martie

  1. gabi says:

    Depinde cat de mare era acel briceag. Daca avea lama retractabila cu buton, poate fi socotit arma alba; daca avea lama de 6 cm de la ax la varf, putea sa-l ia cu el si in avion! Poate ca era ditamai maceta 😛 Dar ciudat ca aveau lancile steagurilor ascutite, eu n-am vazut asa ceva pe la mitingurile romanesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MUREȘ. Dosar penal pentru un tânăr care a scos briceagul la marşul secuilor din 10 martie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mures-dosar-penal-pentru-un-tanar-care-a-scos-briceagul-la-marsul-secuilor-din-10-martie/