MUREȘ. Organizația „Dacii Liberi”, transport de cărți la românii din Basarabia

January 22, 2016 •Basarabia •Views: 3098

Organizația „Dacii Liberi”, membră a Platformei Unioniste ”Acțiunea 2012”, a organizat un transport de cărți, reviste și publicații românești către românii din Basaraba.

Redau mai jos comunicatul de presă al organizatorilor:

„Campania ”Carte pentru Basarabia”, inițiată de Organizația ”Dacii Liberi”, membră a Platformei Unioniste ”Acțiunea 2012” in vara anului trecut și-a atins scopul final. Începând cu luna iunie 2015 s-au strâns timp de două luni cărți din întreg județul Mureș, astfel am observat că această acțiune s-a bucurat de un răspuns fantastic din partea mureșenilor, aceștia ne-au contactat și au venit personal la centrele de donație, iar pentru donații în număr mare, am mers personal pentru a ridica volumele.

Astfel am reușit să strângem un număr de 9114 cărți, reviste și publicații românești, un transport de 2 tone ce a pornit în ajun de Crăciun pe stil vechi spre Republica Moldova, aducând în acest mod un dar de suflet, un dar ce poate schimba mentalități și caractere. În aceste vremuri atât de încercate, noi dorim să purtăm o rezistență, rezistența prin cultură, iar ca români responsabili, trebuie să ne ajutăm reciproc și să nu uităm nici de frații de peste Prut.

Am pornit această campanie fiind conștienți de nevoia acută de cărți românești din Basarabia. Acesta este un gest nobil realizat timp de 25 de ani și a ajutat enorm, iar efectele din viitor sunt cele mai importante, anume creearea unor generații de tineri pregătiți, informați și conștienți de responsabilitatea ce o poartă.

Unirea trebuie înfăptuită, iar acest lucru va avea loc doar daca vom acționa în mod direct, iar daca un grup de tineri ca noi, au reușit sa ducă cel mai mare transport de carte până în prezent spre Biblioteca Publică ”A. Donici” din Orhei, nimic nu e imposibil.

Desigur, este de menționat ajutorul și susținerea primită din partea celor din județul Mureș, ce au donat și ne-au fost alături, și a oamenilor minunați din Moldova ce ne-au primit cu brațele deschise și s-au bucurat de gestul fraților de peste Prut și Carpați. Ne bucurăm că am putut duce acest proiect la final, a fost multă muncă implicată, dar așteptăm cu nerăbdare următoarele activități din Basarabia”.

Mai multe foto aici.

FOTO: membri ai Organizației ”Dacii Liberi” alături de transportul de cărți, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MUREȘ. Organizația „Dacii Liberi”, transport de cărți la românii din Basarabia"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mures-organizatia-dacii-liberi-transport-de-carti-la-romanii-din-basarabia/