Negru pe alb: Liber la comemorarea operei artistice si militare a Maresalului Ion Antonescu

May 7, 2009 •antiromanism, Covasna, criminal de razboi, Ion Antonescu, iredentism, Sfantu Gheorghe, Wass Albert •Views: 1443

Anul trecut am atras atentia opiniei publice asupra alocarii de fonduri publice, la Sfantu Gheorghe si ulterior si in alte locuri din tara, pentru comemorarea criminalului de razboi Wass Albert. Tot atunci am sesizat si Parchetul al carui raspuns il postez aici. Nu am facut public acest document pana acum deoarece am mai intreprins si alte documentari pe aceeasi tema.
Raspunsul Parchetului este cat se poate de limpede: Asociatia Tinerilor Maghiari din Covasna nu a comemorat cultul criminalului de razboi Wass Albert ci a comemorat opera sa artistica care nu este interzisa in Romania. Raspunsul Parchetului de pe langa Tribunalul Covasna permite celor care doresc sa acceseze fonduri publice pentru comemorarea operei literare, militare sau plastice a maresalului Ion Antonescu, in acelasi mod in care opera lui Wass Albert este comemorata cu bani publici.
Daca comunitatea maghiara din Romania il poate comemora, pe teritoriul Romaniei si cu bani publici, pe criminalul de romani Wass Albert nu vad nicio piedica in calea celor care, urmand logica argumentarii Parchetului de pe langa Tribunalul Covasna, ar dori sa comemoreze opera literara, militara sau, de ce nu plastica, a maresalului Ion Antonescu.

Sentinta Curtii de Apel Cluj din martie 2008 prin care Wass Albert ramane condamnat pentru crime de razboi.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Negru pe alb: Liber la comemorarea operei artistice si militare a Maresalului Ion Antonescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Negru pe alb: Liber la comemorarea operei artistice si militare a Maresalului Ion Antonescu"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/negru-pe-alb-liber-la-comemorarea-operei-artistice-si-militare-a-maresalului-ion-antonescu-2/