Nesimțirea și prostia nu se pedepsesc cu avertisment

November 27, 2014 • Dan Tanasa • Views: 2070

madalin guruianu PNL

Intelectualul de mucava Mădălin Guruianu se face că plouă.

Intelectualul de mucava Mădălin Guruianu, lider PNL local, lovește din nou. De această dată spiritul justițiar al filosofului fără diplomă de licență a lovit în Biserica Ortodoxă Română. Guruianu l-a reclamat pe părintele Bujoreanu pentu că i-ar fi îndemnat pe enoriași să voteze cu românul ortodox pe 16 noiembrie (în principiu cred că părintele ar fi trebuit să știe când să mai și tacă, dar asta e o altă discuție).

Deși nu l-a găsit pe autorul vandalizării drapelului României din fața Prefecturii Covasna din urmă cu aproape doi ani, conducerea IPJ Covasna s-a executat rapid în acest caz și i-a dat preotului un avertisment. Ochiul vigilent al legii, ajutat de Guruianu, a făcut dreptate. Guruianu s-a remarcat din nou în comunitate.

Guruianu nu este însă la fel de vocal atunci când e vorba de ilegalitățile comise de el. În cazul ilegalităților comise de el, Guruianu e chior. Sau daltonist. Nu l-am auzit pe Guruianu să fie la fel de vocal în cazul steagului secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe, anulat definitiv și irevocabil de către Tribunalul Covasna la începutul lunii octombrie a.c. (detalii aici). În ianuarie 2010 Mădălin Guruianu vota cot la cot alături de consilierii locali ai UDMR și PCM în favoarea acestui steag. Adică intelectualul de mucava a votat o ilegalitate. Evident, în acest caz, Guruianu a tăcut. Dacă nu l-a reclamat nimeni că a fost prost și a votat o ilegalitate se pune că Guruianu e corect, nu-i așa?

Reamintesc celor care se fac că au uitat cum și-a făcut Mădălin Guruianu campanie electorală în 2008: a tapetat, printre multe ale locuri din oraș, stația de autobuz din centrul orașului cu afișe ale lansării unei cărți semnată de el. Stația de autobuz nu era loc autorizat pentru afișaj electoral. Asta nu l-a împiedicat pe Guruianu să fie nesimțit (am publicat documente prin care am probat cum după ce a câștigat mandatul de consilier local a avut grijă ca afișele să fie curățate cu banii Primăriei Sfântu Gheorghe, printr-o schemă pusă la punct cu primarul Antal Arpad).

Da, Guruianu scapă basma curată. Din păcate nici nesimțirea și nici prostia nu sunt pedepsite penal sau contravențional.

campanie electorala Madalin Guruianu 2008

2008. Stație de autobuz din centrul mun. Sfântu Gheorghe tapetată cu nesimțirea lui Mădălin Guruianu.

Tags: , , , , ,

4 Responses to Nesimțirea și prostia nu se pedepsesc cu avertisment

 1. Marius says:

  Dl Guruianu recidiveaza. Scris pe 7 decembrie
  Am onorat astăzi invitaţia tinerilor şi vrednicilor preoţi Cristian Groza şi Sebastian Pârvu, de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, unde se celebrează astăzi 75 de ani de la punerea pietrei de temelie şi m-am bucurat de un început de slujbă înălţător, aportul corului condus de dl. Bugnar fiind ca de obicei impresionant… Am spus doar început, din păcate, deoarece prezenţa şi mai ales vorbele adresate de către preotul pensionar Corneliu Bujoreanu, recent penalizat de către Poliţie în urma reclamaţiei depuse de mine, m-au făcut să nu pot rămâne prea mult… Nu numai că nu a înţeles de ce a fost penalizat, dar dl. Bujoreanu chiar crede că este nevinovat, deşi a făcut campanie electorală în ziua votului, în biserică şi mi-a cerut mie să-mi cer scuze. Da, domnule Bujoreanu, să-mi cer eu scuze pentru că am semnalat fapta. Pentru că n-am putut închide ochii, aşa cum o fac mulţi de ani de zile cu dumneavoastră. Eu, dar şi poliţiştii care au anchetat subiectul şi au dat verdictul împotriva dumneavoastră. Şi cei care au făcut legea asta prin care aţi putut fi găsit vinovat. Şi preşedintele acela care a câştigat încrederea oamenilor, deşi e “străin de neam şi s-a înţeles cu maghiarii să rupă Ardealul”, ca să reamintim vorbele dumneavoastră. Chiar şi oamenii care v-au condamnat în particular sau chiar public gestul ar trebui să vă ceară scuze, nu? Mulţi dintre aceştia sunt ortodocşi practicanţi, domnule Bujoreanu. Toţi ar trebui să ne cerem scuze în faţa dumneavoastră… Jenant.
  Dar nu vreau să închei rândurile acestea într-o notă pesimistă. E a doua duminică de Advent, oameni buni! Să ne bucurăm, creştini, în curând vom sărbători Naşterea Domnului, cum frumos ne amintea Corul Catedralei Ortodoxe astăzi!
  Să ne bucurăm ÎMPREUNĂ de Sărbători!

 2. Marius says:

  De unde stie dl Guruianu, ca nu l-am vazut niciodata la dumineca la biserica. Nu stiu ce indemnuri a facut parintele Bujoreanu la predica din 16 noiembrie, ca nu am fost in dumineca aceea la biserica. Dar la predica din 2 noiembrie, a recomandat enoriasilor sa mearga la vot, si sa anuleze votul daca nu au pe cine vota (ca sa nu i se fure votul), precizand ca oricum toti sunt niste hoti, si nu reprezinta interesele cetatenilor. Pe situl http://www.catedrala-sfantugheorghe.ro/contact/ gasesti datele de contact a celor 4 preoti. Sunt sigur ca ceilalti 3 preoti pot confirma, ca Pr. Bujoreanu nu au indemnat pe enoriasi sa voteze cu Ponta.

  • Dan Tanasa says:

   Din păcate la IPJ Covasna au stat cu mâna la chipiu în fața lui Guruianu și l-au ”executat” pe părintele Bujoreanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend