NOAPTEA MINȚII. Am fost reclamat la Avocatul Poporului de un etnic maghiar. Motivul e HALUCINANT!

October 30, 2017 •noaptea minții •Views: 2049

Cotidianul de limba maghiară Haromszek, care apare în județul Covasna, a publicat în data de 19 octombrie a.c. un articol prin care a adus în atenția opiniei publice vorbitoare de limba maghiară faptul că subsemnatul am fost reclamat la Premierul României, la Ministrul administrației și internelor, Avocatul Poporului și la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pentru că în luna martie a.c., în cadrul unei manifestări oficiale organizată de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Covasna, am distribuit unor elevi o carte semnată de… Dinu Giurescu.

Vezi și Mesajul primit de la un cetățean ungur: Locul tău era la Auschwitz

Cetețeanul care m-a reclamat la instituțiile statului pentru că am distribuit o carte este Zoltan Garai, un cetățean brașovean.

Articolul se vrea a fi unul cât se poate de serios, deși orice om fără un retard mintal sever se va amuza copios când îl va citi. Întrebarea care se ridică acum este una simplă: cine este mai abject? Garai, care este atât de plin de ură la adresa mea încât nu s-a documentat să vadă că eu sunt autorul cărții, nu academicianul Giurescu, autoarea articolului, Demeter J. Ildikó, care a putut să semneze o asemenea mizerie grețoasă la adresa mea fără să se documenteze un pic și fără să-mi solicite un punct de vedere, sau redactorul șef al cotidianului Haromszek, care permite ca acest ziar să găzduiască în paginile sale un asemenea articol fascistoid la adresa mea?

Pentru amuzamentul publicului redau mai jos traducerea articolului:

Decernare de premiilor extremei drepte la Sfântu Gheorghe (au fost încălcate drepturile elevilor)

Dan Tănasă, devenit faimos pentru manifestările sale de extremă dreapta și anchetat pentru instigare la ură etnică, a participat la festivitatea de premiere – desfășurată pe 18 martie 2017 – a etapei județene a concursului organizat la nivelul școlilor cu prilejul zilei mondiale a protecției consumatorului. Cu această ocazie, Dan Tănasă a distribuit liceenilor exemplare cu dedicații ale volumului: Uitați în inima României de Dinu Giurescu, atrage atenția Zoltan Garai, cetățean brașovean în scrisoarea sa către prim-ministru, ministrul administrației și internelor, avocatului poporului și Consiliului Național pentru CombatereaDiscriminării, la care a atașat și o fotografie publicată pe pagina de socializare a lui Tănasă, realizată în cadrul evenimentului de la prefectură.

Pe fotografie, protectorul românilor din Ținutul Secuiesc, stabilit în Spania, apare la masa festivă alături de Mircea Diacon, șeful comisariatului județean pentru Protecția Consumatorului, devenit faimos tot pentru manifestări antimaghiare, Sebastian Cucu, prefectul de Covasna și doi reprezentanți ai Inspectoratului Județean Școlar.

În scrisoare, Garai Zoltan a prezentat sumar lista invitaților la decernarea premiilor câștigătorilor concursului, și a făcut referiri la faptul că volumul lui Giurescu prezintă cu lux de amănunte faptul că românii trăiesc întro enclave etnică în inima țării, printre maghiari, și, prin urmare sunt victime ale unor discriminării entice.

Garai atrage atenția că în România maghiarii sunt cei care trăiesc în minoritate, iar abordarea lui Giurescu este de orientare politică, cu tentă xenofobă și instigă populația majoritară împotriva unei minorități. Din aceste considerente Garai Zoltan adresează următoarele solicitări instituțiilor amintite:

  1. Să verifice și să identifice condițiile legale și etice în baza cărora Dan Tănasă a participat în calitate de invitat la o manifestare școlară.
  2. Să verifice dacă volumul intitulat Uitați în inima României a lui Dinu Giurescu este sau nu o lectură potrivită pentru elevii români și maghiari, și cum poate fi legat acesta de ziua mondială a protecției consumatorului.
  3. Să verifice dacă au participat la eveniment și elevi de etnie maghiară, și dacă prezența lui Dan Tănasă sau distribuirea publicației amintite i-a supus unor presiuni psihice nefondate.
  4. Să ancheteze faptul că Oficiul Județean Covasna al Autorității pentru Protecția Consumatorului a fixat diferitele manifestări legate de ziua mondială a protecției consumatorilor tocmai pe 15 martie, ziua în care comunitatea maghiară locală a participat la sărbătoarea națională a maghiarilor de pretutindeni, motiv pentru care elevii maghiari nu au putut participa sau au fost prezenți în număr redus la concursul pe tema protecției consumatorului.
  5. Să ancheteze dacă Mircea Diacon, reclamat din cauza abuzului în serviciu (fiind sub influența băuturilor alcoolice acesta a solicitat invocând statutul său, un tratament special întrun restaurant) este sau nu, din punct de vedere moral o persoană potrivită pentru organizarea manifestărilor școlare. Garai Zoltan invocă două articole ale legii învățământului modificat în 2017: art 3, alin. n) care enunță principiul gândirii libere de ideologiii, dogme sau doctrine politice, art. 7, alin. 1: intrezice orice activitate în instituțiile de învățământ care lezează legi/principii etice și pun în pericol sănătatea copiilor și tinerilor, ale personalului didactic și cel auxiliary, sau care îndeamnă la fanatism politic sau religios.

La finalul scrisorii, Garai Zoltan își exprimă speranța că, prin concursul instituțiilor cărora s-a adresat, în 2018 Ziua mondială a protecției consumatorului poate fi sărbătorită în condiții normale și în județul Covasna, cu respectarea drepturilor tuturor elevilor”.

Sursa: Cotidianul Haromszek, ediția: 19 octombrie 2017, semnează: Demeter J. Ildikó. Articolul în limba maghiară aici.

Nu este prima oară când redacția cotidianului Haromszek publică articole fascistoide la adresa mea, instigând comunitatea maghiară la ură împotriva mea. În mod evident, astfel de articole au un singur scop: acela de a provoca violențe fizice la adresa mea în speranța că eu personal voi fi agresat iar activitatea mea legală va înceta. Îi asigur pe toți cei din redacția Haromszek că nu mă voi opri, în ciuda tuturor articolelor denigratoare la adresa mea. Îi asigur de asemenea că ei vor suporta toate coinsecințele legale dacă cineva va îndrăzni să-mi deranjeze un singur fir de păr, urmare a acestor articole mizerabile la adresa mea.

P.S.: articolul urmărește și denigrarea directorului CJPC Covasna, Mircea Diacon, care și-a permis să aplice legea într-un județ condus de grofii UDMR Tamas Sandor și Antal Arpad.

FOTO: Florin Eșanu

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

 

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Am fost reclamat la Avocatul Poporului de un etnic maghiar. Motivul e HALUCINANT!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-am-fost-reclamat-la-avocatul-poporului-de-un-etnic-maghiar-motivul-e-halucinant/