NOAPTEA MINȚII. Ce steag a prezentat România la Congresul Internaţional de Vexilologie la Londra

August 22, 2017 •steagul secuiesc •Views: 4577

În perioada 7–11 august a.c. a avut loc la Londra Congresul Internaţional de Vexilologie. Heraldistul dr. Szekeres Attila István a fost singurul din România care a participat la acest eveniment prestigios, în cadrul căruia a vorbit în faţa delegaţilor sosiţi din toate colțurile lumii despre istoria şi simbolurile locului său natal, potrivit paginii oficiale e internet a Consiliului Județean Covasna. 

Vezi și DESPRE CE VORBIM? Heraldistul Szekeres Attila: ”Așa-zisul steag secuiesc este de fapt o FAȚĂ DE PERNĂ. Eu NU l-aș arbora!”

În calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, Szekeres Attila István a participat, cu sprijinul CJ Covasna şi al Asociaţiei Hunineu, la Congresul Internaţional de Vexilologie, organizat în perioada 7–11 august, la Londra, unde a prezentat cu mare succes istoria de un sfert de secol a steagului secuiesc.

La acest Congres au participat o sută de delegaţi, au susţinut prelegeri 43 de delegaţi, printre care şi Szekeres Attila István, care, după o scurtă prezentare de istorie şi a evoluţiei simbolurilor, a prezentat modul în care steagul secuiesc a devenit simbolul luptei pentru obţinerea autonomiei a comunităţii maghiare din România.

Detalii pe pagina CJ Covasna

P.S.: În mod cu totul ticălos, nimeni din Ministerul Afacerilor Externe nu a fost prezent acolo pentru a contracara propaganda iredentistă promovată de Consiliul Județean Covasna pe bani publici. În mod normal, un reprezentant al MAE ar fi trebuit să fie prezent pentru a completa faptul că în istorie secuii au fost o nație distinctă de maghiari, că au fost maghiarizați complet iar în prezent nu mai există niciun secui în România. Mai mult, culmea asimilării, maghiarii utilizează simbolul unei alte etnii pentru a obține o autonomie teritorială pe criterii etnice.

FOTO: Heraldistul dr. Szekeres Attila István la Congresul Internaţional de Vexilologie, covasna.info.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to NOAPTEA MINȚII. Ce steag a prezentat România la Congresul Internaţional de Vexilologie la Londra

 1. cornel says:

  Grea e citirea…mai ales a istoriei!!

 2. Steffi says:

  Trebuiesc trasi la raspundere cei care ar trebui sa vegeze la respectarea statuluide drept.

 3. Sa contestam la administrator@flaginstitute.org si info@flaginstitute.org says:

  Trebuie revizuita https://en.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kelys orice poate da click pe EDIT si obtine pagina
  https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Sz%C3%A9kelys&action=edit

  Trebuie sa scrie cu totii la
  http://www.icv27.co.uk/international-congresses/

  Sa contestam la administrator@flaginstitute.org si info@flaginstitute.org

  • To whom it may concern says:

   A Hungarian subgroup cannot have a flag of Székely because Szeklers and Hungarian are distinct people!!
   Moreover, the Flag presented to ICV27 by dr. Szekeres Attila István is not the original flag of Székely !!!
   Note that, the Flag presented to ICV27 by dr. Szekeres Attila István is a political tool in order to require autonomy!!!

   • Dan Tanasa says:

    You are right.

   • István says:

    “Szeklers and Hungarian are distinct people!!” Really? And who decided that? Is anyone except Szeklers and Hungarian who can decide that?
    Szeklers are part of the Hungarian nation, as long as they consider themselves so.
    On the other hand the flag belongs to Szeklerland, to a territory. And no one can prohibit a territory to have its own flag. So keep calm and let the people of Szeklerland decide in these matters.

    • Dan Tanasa says:

     You moron, do some reading! Unio Trium Nationum (Latin for “Union of the Three Nations”) was a pact of mutual aid codified in 1438 by three Estates of Transylvania: the (largely Hungarian) nobility, the Saxon (German) burghers, and the free military Székelys.

     • István says:

      Excuse me, are we living in the 15th century or in the 21st?
      On the other hand, why is Transylvania part of Romania, if only three nations lived here since centuries? Don’t you think that there is something wrong here?

     • Zsolt says:

      In aceea vreme natiunea insemna mai degraba o categorie juridica si sociala si nicidecum o categorie culturala. Daca faceti referire la aceea vreme, nu ar strica sa studiati ce a insemnat in aceea vreme si sa nu faceti propaganda atribuind intelesul de astazi a termenului. Natiunea de maghiari de atunci a inclus si nobilimea ce vorbea limba romana, deci nu erau nici ei exclusi. Iar cei care vorbeau maghiara, vorbeau aceeasi limba ca si secuii. Doar ca secuii aveau alte drepturi si obligatii.

    • History decides who are you István! says:

     Too Many Hungarians have Romanian Roots!

     And the blood cannot become water!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Ce steag a prezentat România la Congresul Internaţional de Vexilologie la Londra"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-ce-steag-a-prezentat-romania-la-congresul-international-de-vexilologie-la-londra/