NOAPTEA MINȚII. Constantin Pătru, liberalul care se delimitează de români

December 21, 2017 •Partidul National Liberal •Views: 6601

Deși pare greu de crezut, un fost consilier local român din Târgu Secuiesc s-a delimitat public de alți români veniți în municipiul Târgu Secuiesc să sărbătorească Ziua Națională a României. Individul, pe nume Constantin Pătru, a fost până în data de 14 decembrie a.c. consilier local în cadrul Consiliului Local Târgu Secuiesc și membru al Partidului Național Liberal.

Vezi și EXCLUSIV. După ce am sesizat Prefectura Covasna, PNL Covasna a arborat DRAPELUL ROMÂNIEI pe sediul său din Sfântu Gheorghe DOCUMENTE

Aflu din presa de limbă maghiară, stupefiat, că liberalul Constantin Pătru, consilier local român până în data de 14 decembrie a.c. (detalii aici), s-a delimitat public de prezența unor alți români de-ai săi la Ziua Națională a României în Târgu Secuiesc. Declarațiile halucinante au fost făcute după Ziua Națională, atunci când Pătru era încă membru PNL și consilier local.

Redau mai jos traducerea din limba maghiară a unui articol publicat în cotidianul de limba maghiară Haromszek, care apare în Covasna:

„1 Decembrie la Târgu Secuiesc / Se delimitează de cei străini

Reprezentanţii comunităţii românilor din Târgu Secuiesc – liderii Asociaţiei de Dezvoltare Locală şi Culturală Suflet românesc – s-au delimitat de marşul organizat în piaţa centrală, cu ocazia zilei naţionale a României, de medicul braşovean Mihai Tîrnoveanu – s-a precizat în cadrul conferinţei de presă susţinută ieri, în incinta Incubatorului de Afaceri, la care au participat organizatorii festivităţii oficiale: Constantin Pătru, Ioana Nela Felea, Nelu Norocea, Mihaela Cristea şi Monica Rusu. Aceştia au subliniat: au considerat drept important să informeze opinia publică maghiară despre manifestarea organizată de ei, respectiv cea derulată de Asociaţia Calea Neamului din Braşov. Constantin Pătru a menţionat: ei nu au fost de acord cu marşul derulat de asociaţia braşoveană, traversând şi Piaţa Gabor Aron, şi vor să convieţuiască şi pe viitor în mod paşnic şi în cea mai mare înţelegere cu maghiarii din Târgu Secuiesc. Constantin Pătru a accentuat: nu ei i-au chemat pe românii veniţi din alte regiuni, care au mărşăluit în piaţa centrală”. (Sursa: Haromszek din 06.12.2017, traducerea Centrului European de Studii Covasna-Harghita aici)

Deci cum?! Românul Constantin Pătru, un liberal patron de discotecă, se delimitează public de prezența în Târgu Secuiesc la Ziua Națională a respectabilului doctor Mihai Tîrnoveanu și a sutelor de români care au venit să sărbătorească pașnic Ziua Națională a României? Bine, dar s-au bătut românii veniți acolo cu ungurii? Au dat foc unor case de unguri? Au scandat împotriva ungurilor din Târgu Secuiesc? Au huiduit vreun ungur? Nu! Nu s-a întâmplat nimic de acest fel. Românii veniți cu doctorul Tîrnoveanu pur și simplu s-au plimbat prin Târgu Secuiesc de Ziua Națională a României. Atât și nimic mai mult. Întâmplarea face că la Târgu Secuiesc am participat și eu la o parte a manifestărilor dedicate Zilei Naționale, deci Pătru s-a delimitat public și de prezența mea la Târgu Secuiesc pentru că în opinia liberalului român Constantin Pătru eu și Tîrnoveanu suntem niște străini care nu sunt bineveniți în Târgu Secuiesc. Bine, dar ceea ce susține public Pătru și alți câțiva „români” din Târgu Secuiesc este identic cu ceea ce susține și primarul UDMR Bokor Tibor și Csibi Barna și membrii HVIM, anume că românii nu sunt bineveniți în Târgu Secuiesc. Deci Pătru cântă aceeași partitură a antiromânismului!

Știu că o parte a liderilor Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș au fost foarte încântați de faptul că românii din Târgu Secuiesc au, din 2016, doi consilieri locali în Târgu Secuiesc, după foarte mulți ani în care nu au avut parte de așa ceva. Eu unul nu am fost deloc încântat. Asta pentru că niciodată, dar absolut niciodată nu am auzit de acest individ care pretinde că este român și răspunde la numele de Constantin Pătru. Iată că, după ce un an a fost consilier local liberal fără să facă absolut nimic pentru comunitatea de români de acolo și fără să aibă vreo poziție publică cu privire la comunitatea de români din Târgu Secuiesc, Pătru și-a dat demisia pentru a se ocupa de alte proiecte personale. De parcă până acum s-a ocupat de ceva pentru comunitate.

Îi recomand lui Pătru să se înscrie în Partidul Civic Maghiar sau în HVIM. Mentalitatea și discursul îl recomandă.

FOTO: Pătru alături de Dacian Cioloș și alți liberali covăsneni, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to NOAPTEA MINȚII. Constantin Pătru, liberalul care se delimitează de români

 1. TRANDAFIR GHEORGHITA says:

  L-ai dat în judecată pe Tănasă pentru atitudinea ta pro-hungurească?!
  Ești un geniu!!!

 2. barbu marius says:

  Eu am participat la maniferstarile din mun.Tg.Secuiesc,in data de 1 decembrie si pot spune cu mana pe inima ca m-am simtit implinit ca cineva dupa multi,foarte multi ani a avut taria ,curajul si cutezanta sa organizeze in acesta zona o asemenea manifestare ,care pentru o clipa mi-a adus aminte de traditii si sa ma simnt mandru ca sunt roman.Hai sa lasam demagogia si rautatile si sa ne exprimam mai mult prin fapte si lucruri concrete pe care le putem face impreuna , pentru a putea convietui in aceste zone “putin ostile” si sa cautam cai de comunicare si intelegere cu cei majoritari.Eu as dori sa scoatem in evidenta lucrurile frumoase si sa indreptam cu intelepciune si discernamant pe cele mai putin reusite.

 3. Fabian says:

  Constantin Patru a fost un militar de cariera, in cadrul MAPN, in prezent un om de afaceri stimat in comunitatea in care traieste, respectiv Targu Secuiesc, an de an, a organizat si cinstit pasnic, ziua de 1 Decembrie si nu are nevoie de agitatori si instigatori din alte judete, nici macar din judetul vecin Brasov !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Constantin Pătru, liberalul care se delimitează de români"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-constantin-patru-liberalul-care-se-delimiteaza-de-romani/