NOAPTEA MINȚII. Deputatul UDMR Attila Varga, care neagă caracterul de stat NAȚIONAL al României, aviz pozitiv pentru Curtea Constituțională

May 4, 2016 •social •Views: 15769

Attila Varga a primit miercuri aviz pozitiv din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaților pentru a ocupa funcția de judecător la Curtea Constituțională a României, transmite Agerpres.

El a obținut 13 voturi “pentru” și 7 “împotrivă”. Candidatura sa urmează a fi supusă votului plenului Camerei Deputaților. Attila Varga a fost propus de grupul UDMR.

Colegii deputați români care au votat „pentru” în acest caz s-au făcut că nu știu faptul că deputatul UDMR Varga Attila, membru în Parlamentul României încă din 1990, este un negaționist al caracterului de stat național al României.

Hotnews consemna în 2011 o declarație a lui Varga cu privire la termenul „național” din Constituția României. Potrivit Hotnews, termenul “national” este depasit chiar si de realitatile noastre, a declarat la TVR Info, Varga Attila, initiatorul unei propuneri privind eliminarea din Constitutie a caracterului national al statului: “Daca ar fi doar o figura de stil intr-o opera juridica deosebita nu am avea nimic impotriva, dar teoretic si, din pacate, si practic poate fi un pretext pentru restrangerea drepturilor minoritatilor nationale”. Varga Attila a mai explicat ca in genere expresia stat national este folosita ca argument impotriva autonomiei: “Noi recunoastem caracterul unitar al statului”, a subliniat el. “Termenul de stat national ne da oarecum ideea de exclusivism etnic din partea majoritatiii”, a comentat reprezentantul UDMR.

Varga este și un activist al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș. „Consider că autonomia reprezintă o modalitate de rezolvare a diferitelor tensiuni etnice şi are la bază principiul subsidiarităţii. Autonomia nu este străină de sistemul nostru constituţional, ci este o formă mai eficientă de organizare a puterii în stat’, a spus deputatul UDMR citat de Amosnews.

Se ridică astfel întrebarea cum ar putea un astfel personaj, foarte activ împotriva Constituției României, să fie numit judecător la Curtea Constituțională, pentru a apăra deci o constituție pe care el nu o recunoaște și nu o respectă. Atât negarea caracterului de stat național al României cât și promovarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice sunt în mod evident incompatibile cu statutul de judecător la Curtea Constituțională.

FOTO: agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to NOAPTEA MINȚII. Deputatul UDMR Attila Varga, care neagă caracterul de stat NAȚIONAL al României, aviz pozitiv pentru Curtea Constituțională

 1. In România, in ultimii 30 ani , se practică diverse destinate a distruge mândria natională si patriotismul generatei tinere dezechilibrată mintal prin consumul de droguri.

 2. Carmen says:

  Cine au fost romanii care au votat pentru acest individ ? In aceeasi situatie e si Eckstein Kovacs care a fost propus candidat pentru functia de avocat al poporului. Nu e loial poporului roman si Constitutiei , ei urmaresc doar enclavizarea rasista si discriminarea pe criterii etnice. https://www.cotidianul.ro/fostul-consilier-prezidential-eckstein-kovacs-pledeaza-din-nou-pentru-autonomie-teritoriala/

 3. Octavian Căpățină says:

  Doamne Sfinte, ce idioți!

  Dintre 20 milioane de români, opoziția, pe care tocmai am votat-o îl vor pe Peter Kovacs-Eckstein avocat al poporului. Pentru ce? Că ar fi demisionat din UDMR, cică! Nu pot pricepe că AVH-KGB are în procedurile standard, jocul în ambele tabere politice pentru disoluția României!
  Nu pot pricepe că AVH-KGB domină informativ nu numai Vaticanul (vezi Larry L. Watts), ci deține jumătate, de nu mai mult din SRI și SIE, la nivel înalt!
  Avocat al poporului Dan Dungaciu nu e bun!
  Cristian Diaconescu nu e bun!
  Valeriu Turcan nu e bun!
  Augustin Lazăr nu e bun!
  Augustin Zegrean nu e bun! etc, etc, etc.

  Cine le o fi în spate? Trebuie să vedem cu ochi minții! Să ne slujim de logică.
  Cel mai probabil câțiva agenți KGB (AVH) din SRI care fac pe “patrioții” și au următorul discurs, STAS, elaborat de KGB-AVH:
  “România trebuie să arate o față europeană, asta contează foarte mult la Bruxelles. Punerea unui maghiar ne-ar face foarte bine, așa apărăm valorile românești. Discursul naționalist, antimaghiar ne face rău”!
  Mă întreb, dacă un prost, Funar, nu făcea parte din scenariul lor?

  Nu există o problemă natională antimaghiară în România – există o singură problemă a CULTURII URII! În Panonia da există ca fruct al CULTURII URI o problemăI! Tot ce nu e maghiar nu poate fi acceptat de cei crescuți în cultura urii! Deși acolo ca și aici nu e nimic maghiar înafară de cultura urii.

  Opoziția noastră nu înțelege, evident!
  Liderii ei nu l-au citit pe Johann Weidlein: “Das Bild des Deutschen in der Ungarischen Literatur”!
  Nu l-au citit nici măcar pe Simion Bărnuțiu! Sigur, e mai greu, dacă nu l-au citit/înțeles pe Herder, Kant, Krug!
  Nu l-au citi nici pe Ioan Slavici.
  Nu l-au citit pe George Barițiu,
  Nu l-au citit pe Gelu Neamțu!
  Nu au citi nimic, în materie!
  Sau, scuzați, măcar un mic rezumat: Cultură, confesiune, etnie și rasă în bazinul median al Dunării (ISBN 978-613-9-41554-0)

 4. Nagy Elemér says:

  Domnule Tanasă, sunt maghiar, dar nu sunt votant UDMR. Prefer să votez cu partidele liberale, acum ALDE.
  Tehnic, România nu este un stat național și spre cinstea ei România nu are un comportament național, cum este Grecia de exemplu. Unicul lucru national este articolul unu din constituție. Caracterul național al statului român este negat chiar în constituție și în legile declarate constituționale. Astfel este specificată egalitatea în drepturi cu românii a tuturor persoanelor de altă naționalitate, se permite învățământul în limba minorităților și mai ales prezența prin lege a 18 minorități naționale în Parlamentul României. Vă închipuiți aceste drepturi într-un stat cu adevărat național cum este Grecia unde trebuie să-ți schimbi și numele și religia dacă vrei să dobândești cetățenia greacă? Nu, sigur nu! Atunci de ce să se păstreze acea sintagmă care nu este reală? Practic Art. 1 din constituție neagă faptul că eu aș fi cetățean român. Altfel nici eu nu sunt de acord cu autonomia pe criterii etnice și cu învățământul pentru copiii maghiari exclusiv în limba maghiară. Eu sunt de părere că toți maghiarii trebuie să știe bine limba română, dar totodată ar fi la fel de bine ca românii din zonele cu populație majoritar ungurească să cunoască limba maghiară. De fapt cum știți și dumneavoastră.

 5. Constantin Kopandi says:

  Personal consider ca:
  1. Daca o etnie este simplu majoritara, adica peste 50%+1individ din total populatie, atunci acel stat este“national“ al respectivei etnii simplu najoritare;
  2. Daca cetatenii etniei simplu majoritare se regasesc in toate unitatile administrativ-teritoriale, atunci pe langa “national“, acel stat este si unitar;
  3. Autonomia pe criterii etnice ar adanci si mai mult segregarea romano-maghiara in cazul Romaniei, obligand la invatarea limbii maghiare de catre romanii minoritari din zonele preponderent maghiare. Normal fi ca romanilor minoritari din zonele majoritar maghiare sa li se asigure aceleasi drepturi(la educatie, la traducere etc.) de care se bucura minoritarii maghiari la nivelul intregii tari;
  4. Convenirea la cele de mai sus ar contribui la incurajarea prezentei reciproce in timpul liber(concedii, vacante etc.), adica unguri in zone majoritar romanesti, respectiv invers, romani in zone majoritar maghiare, ceea ce ar conduce la crestere economica in special a zonelor amenintate cu emclavizarea…

 6. Carmen Maria BorsosCarmen Maria Borsos says:

  Într-o ţară plină de politicieni trădători, ne mai poate surprinde votul acestor cozi de topor din Parlament?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Deputatul UDMR Attila Varga, care neagă caracterul de stat NAȚIONAL al României, aviz pozitiv pentru Curtea Constituțională"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-deputatul-udmr-attila-varga-care-neaga-caracterul-de-stat-national-al-romaniei-aviz-pozitiv-pentru-curtea-constitutionala/