NOAPTEA MINȚII. Fotografie cu liderul PPMT, István Csomortányi, făcând salutul nazist. UDMR: face de ruşine toţi maghiarii din Transilvania. Vezi imaginea!

September 26, 2019 •politic •Views: 408

O fotografie în care preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, orădeanul Csomortányi István, apare făcând salutul nazist alături de alţi tineri, într-o zonă de munte, a fost postată, duminică, pe pagina de Facebook a filialei PPMT Cluj, transmite Bihoreanul. Poza a fost ştearsă ulterior, în timp ce Csomortányi susține că nu este reală.

Vezi și Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, István Csomortányi, e născut din mamă româncă

Potrivit transindex.ro, preluat de Bihoreanul, fotografia de pe pagina de Facebook a PPMT Cluj ar fi reală, fiind preluată de pe pagina Hi5 a unui fost consilier local al PPM Bihor. “Nu se ştie exact când a fost realizată fotografia, însă poza postată pe pagina PPMT Cluj nu conţine nicio modificare, cu excepţia blurării feţelor (însoțitorilor lui Csomortanyi – n.r.)“, scrie Transindex.ro.

Vezi și Preşedintele PPMT i-ar da interdicţie de a intra în Ungaria lui Dan Tanasă

În comunicatul de presă transmis sub semnătura lui Csomortányi István, citat de aceeaşi publicaţie, liderul PPMT susţine că fotografia a fost „manipulată” și că a fost postată de persoane necunoscute pe pagina organizaţiei din Cluj a partidului. Scopul demersului ar fi de a-l denigra şi de a pune organizaţia politică pe care o conduce într-o imagine nefavorabilă. 

István Csomortányi, liderul PPMT, primul din dreapta. FOTO: ebihoreanul.ro

Potrivit agenției ungare de presă MTI, purtătorul de cuvânt al UDMR, Csilla Hegedüs a emis, luni, un comunicat prin care l-a invitat pe István Csomortányi să îşi dea demisia. Potrivit lui Hegedüs, acesta trebuie să părăsească viaţa publică, alături de toţi colegii săi de partid care împărtăşesc principii similare.

“Cel care apelează la salutul neonazist se face de ruşine nu doar pe sine şi organizaţia sa politică, ci face de ruşine toţi maghiarii din Transilvania, la fel ca cei care încearcă să relativizeze, să scuze sau să ascundă acest act”, a spus purtătorul de cuvânt al UDMR.

FOTO: István Csomortányi, Bihoreanul

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to NOAPTEA MINȚII. Fotografie cu liderul PPMT, István Csomortányi, făcând salutul nazist. UDMR: face de ruşine toţi maghiarii din Transilvania. Vezi imaginea!

 1. Un român dezamăgit says:

  De ce nu ripostează statul român sau autoritățile locale, unde se cred ăștia? În alte tari ești obligat prin lege să vb limba tării în care trăiești! De ce le este frică românilor sa ia atitudine? Horty a murit demult!!!!!
  Toti am rămas traumatizati de la 1940 incoace, le e frică să reacționeze! Sau le place situația. Așa e mai trebuie ca și român să vb germana și maghiara, română e opțională. Rusineeeee ungurilor! În loc să ne trăim viața liniștit, ne fac viata amară, niște falsificatori călăi asasini cu sânge rece din Ungaria. Vezi 1940 IP, Treznea și Moisei. Politicienii români stau și îi aplauda, unde sunt legile, suveranitatea tării? Nicăieri în lume ca și minoritatea, nu au atâtea drepturi ca în România.

 2. Rote Roza says:

  Du-te in pizda la ma-ta jeg legionaro-nazist ! Tu vorbesti???? Mai ai obraz sa dai din gura ????

  • Dan Tanasa says:

   :)))))

  • timisorean says:

   @Rote Roza
   Asa cum stie toata lumea, “competenta” ungurilor in domeniul injuraturilor (cele mai scabroase si lungi!) nu are egal la nivel european (cel putin). Injuraturile si istoria contrafacuta sunt, dealtfel, domeniile de excelenta ale “marii” culturi maghiare. De cartofi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Fotografie cu liderul PPMT, István Csomortányi, făcând salutul nazist. UDMR: face de ruşine toţi maghiarii din Transilvania. Vezi imaginea!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-fotografie-cu-liderul-ppmt-istvan-csomortanyi-facand-salutul-nazist-udmr-face-de-rusine-toti-maghiarii-din-transilvania-vezi-imaginea/