NOAPTEA MINȚII. Nemții care au cumpărat fabrica Zahărul Oradea, amendați pentru că au demolat-o ilegal

August 8, 2018 •economie •Views: 2407

Nemţii de la Pfeifer&Langen, liderii pieţei europene de zahăr, vor închide fabrica Zahărul Oradea până în luna mai a acestui an, pe motiv că nu este competitivă, aceasta urmând să intre în conservare, potrivit reprezentanţiilor companiei. Ca urmare a acestei decizii, peste 200 de salariaţi rămân fară loc de muncă, iar cultivatorii de sfeclă de zahăr din regiune rămân fără piaţă de desfacere, transmitea în luna ianuarie a acestui an Ziarul Financiar.

Vezi și EXCLUSIV. Anchetă a postului TV public din Germania: Lidl, cel mai mare discounter din România, IMPORTĂ 71% din produsele pe care le comercializează

După ce se epuizează stocurile actuale de zahăr Diamant realizate în fabrica din Oradea, piaţă românească va fi alimentată cu zahăr fabricat în Polonia şi Germania.

Ieri, cotidianul Bihoreanul transmitea faptul că, după ce au descoperit că aici se fac lucrări de demontare şi dezafectare neautorizate, Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au dat o amendă de 100.000 lei fabricii orădene Zahărul.

Anunţul l-a făcut chiar ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, aflată într-o vizită la Oradea. „Am constatat cu stupoare raportul de la societatea Zahărul SA, o societate care nu a notificat Agenţia pentru Protecţia Mediului privind demolarea prin tăiere a unor echipamente. Deja echipamentele respective sunt aproximativ 75-80% îndepărtate de pe teren. Obligaţiile pe care le aveau în autorizaţia de mediu din 2017 nu au început să fie duse la îndeplinire şi, dacă vă spune ceva o cantitate de peste 13 tone de acid sulfuric de pe acest teren, vă daţi seama în ce pericol sunteţi cu toţii dacă societatea respectivă nu va îndepărta aceste substanţe”, a declarat Gavrilescu, marţi, într-o conferinţă de presă preluată de Bihoreanul.

FOTO: Bihoreanul

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Nemții care au cumpărat fabrica Zahărul Oradea, amendați pentru că au demolat-o ilegal"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-nemtii-care-au-cumparat-fabrica-zaharul-oradea-amendati-pentru-ca-au-demolat-o-ilegal/