NOAPTEA MINȚII. Partidul lui Tokes se duce cu ”Caravana autonomiei” secuiești în Bacău

May 13, 2014 •extremism maghiar •Views: 2241

steag secuiesc steag transnistia

SIMILARITATE. Steagul secuiesc (sus) și steagul regiunii separatiste Transnistria (jos)

Partidul Popular Maghiar din Transilvania, condus de Toro T. Tibor, a lansat luni “Caravana autonomiei”, o campanie care vizeaza intreaga regiunea transilvaneana. Proiectul lansat de maghiarii de la PPTM vizeaza promovarea formulei de autonomie care include nu doar asa zisul “Tinut secuiesc”, dar si zona “Partium”, si isi propune includerea “statutului regiunilor” in viitoarea Constitutie.

“PPMT a lansat ‘Caravana autonomiei’, în cadrul căreia liderii şi specialiştii partidului vor prezenta în mai multe localităţi din Ardeal un pachet legislativ care se referă la regionalizare şi la proiectul de autonomie elaborat de PPMT, un obiectiv important al comunităţii maghiare. Pachetul se bazează pe introducerea în noua Constituţie a statutului regiunilor şi crearea de regiuni cu statut special, printre care noi susţinem să fie şi Partium şi Ţinutul Secuiesc. Caravana va străbate localităţi mai mari sau mai mici din Ardeal, timp de trei săptămâni”, a declarat Toro T. Tibor in cadrul unei conferinte de presa.

caravana-autonomiei

Sursa: expresmagazin.ro

Libris.ro

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to NOAPTEA MINȚII. Partidul lui Tokes se duce cu ”Caravana autonomiei” secuiești în Bacău

 1. un roman says:

  D-lor, ungurii sunt in stare de orice ptr asi atinge scopul. Tot ce intreprind ei si toate actiunile lor sunt sustinute moral si material din Ungaria. Ex. In jud Bacau au venit in cateva sate si commune (Pustiana-zona Moinesti,Luizi Calugara si Cleja-zona Bc,satele din zona Ghimes,etc)si i-a determinat (convins)pe cetatenii ceangai sa se declare maghiari. Celor care au facut aceasta trecere le-au dat televizoare, calculatoare, bani cash,imbracaminte ptr adulti si copii. Le-au reparat biserici, le-au mobilat scoli, le-au dat carti in limba maghiara. Pe unii copii I-au dus in excursie in “tara mama”, iau dus (cu bursa) la scoli la Tg.Secuiesc, Sf.Gheorghe,M.Ciuc,etc. Paradoxul este ca acesti agenti unguri au avut putere de convingere si asupra unor romani (romani de sange si de neam) de prin satele necajite. Nu am spatiu si timp ca v-as povesti multe despre acesti nemernici de unguri.

 2. Johann Martin says:

  Rezultatul tolerantei exagerate dupa 1990 de ,,Prostii-revolutionari BASTINASI ! nu straini – cum este vehiculat de guvernele ,,Neo-Capitaliste “care sant versati doar in evaziune fiscala si furt din averea comuna nationala ! condusi de ,,Bozgo-romii !” care-n partide organizat ,stiu sa mituiasca ,,Justitia-n general !!! sa primeasca decizii favorabile in judete si la Bucuresti – parchetele curtii SUPREME.!!! Statul numai EXISTA de 24 d-ani !!! numai pe harta figurat.!!! Jo Martin RUO-!

 3. Eu says:

  Oare daca arunc cu rosii in ei imi zice cineva ceva ? Daca lor oricum nu le face nimeni nimic pentru actiunile de destramare a statului, mie de ce mi-ar face ceva ?

 4. Marius says:

  Probabil sunt vizati ungurii si ceangaii de pe Valea Ghimesului (BC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Partidul lui Tokes se duce cu ”Caravana autonomiei” secuiești în Bacău"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-partidul-lui-tokes-se-duce-cu-caravana-autonomiei-secuiesti-in-bacau/