NOAPTEA MINȚII. Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, nu mai vrea ca românii din diasporă să fie tratați în România

July 7, 2015 •Guvernul Victor Ponta •Views: 2263

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a făcut o declaraţie jignitoare la adresa românilor din diaspora. Acesta a afirmat că mulţi români care lucrează în străinătate nu contribuie la sistemul de asigurări, dar vin în România în concedii şi se tratează gratuit la urgenţe. Realitatea, pe care nu o pricepe Vasile Ciurchea, este cu totul alta. Românii care muncesc în Europa sunt cetățeni europeni și se pot trata oriunde în interiorul UE, se arată într-un comunicat preluat de Romanian Global News.

Vezi și MITOCAN. Ministrul Ioan Rus despre românii plecaţi la muncă: Copiii lor se fac golani şi nevasta curvă VIDEO

Având o gândirea socialistă, cu reminiscențe comuniste, Vasile Ciurchea uită că nu mai suntem o ţară izolată ci stat NATO și UE. Românii care se află la muncă în alte state din UE au card de sănătate european și nu le poate limita nimeni accesul la servicii de sănătate în propria ţară.

Mai mult de atât, muncitorii români de peste hotare sunt cel mai mare investitor în România, în ultimii 10 ani au trimis în ţara peste 45 miliarde de euro, bani pe care, altfel, statul român iar fi împrumutat. Fără a pune la socoteală banii trimişi sau aduşi în ţara pe canale nebancare, şi care sunt mult mai mulţi. În absența acestor contribuţii, esenţiale pentru PIB-ul ţării, România ar fi derapat, posibil, de la echilibrele macroeconomice.

Ce face guvernul României, demnitarii săi, pentru cetăţenii aflaţi în afara graniţelor ţării? Un ministru, Ioan Rus, acum demisionat, le-a făcut soţiile curve şi copiii golani. Statul român îi umileşte, nu creează condiţiile necesare să voteze.

Parlamentul României nu se grăbeşte să aprobe votul prin corespondenţă, şi alocă celor 3,5 milioane de români din diaspora doar 6 locuri în parlament.

Iar acum, şeful CNAS le interzice să se trateze în România, deşi sunt posesori de card de sănătate european, valabil în orice ţară din UE.

Aceasta-i mentalitatea guvernanţilor conduşi de premierul Victor Ponta. Solicităm premierului să-l demită imediat pe Vasile Ciurchea, pentru atitudinea dispreţuitoare şi arogantă faţă de românii din diaspora. După atitudinea ministrului Ioan Rus, a parlamentului României, a lui Vasile Ciurchea, putem concluziona că aceasta este atitudinea generală a guvernanţilor actuali faţă de românii din diaspora: dispreţ şi aroganță.

FOTO: agerpres.ro

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, nu mai vrea ca românii din diasporă să fie tratați în România"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-presedintele-cnas-vasile-ciurchea-nu-mai-vrea-ca-romanii-din-diaspora-sa-fie-tratati-in-romania/