NOAPTEA MINȚII. Primarii UDMR din Harghita, rugați de prefect să publice informații în limba română pe paginile de internet ale instituțiilor

October 28, 2015 •Harghita •Views: 2065

În județul Harghita legea este aplicată de prefectul Adrian Jean Andrei cu ajutorul circularelor și al rugăminților. În loc să le solicite să respecte legea și să-i acționeze în judecată dacă nu fac acest lucru, Andrei mimează aplicarea legii rugându-se de primarii UDMR să respecte limba oficială de stat în România și drapelul național al României. Gesturile sale sunt simple exerciții de imagine de vreme ce steagul secuiesc este în continuare arborat pe clădiri publice, drapelul Ungariei este în continuare arborat în spațiul public, inscripțiile în limba maghiară sunt în continuare afișate pe clădiri publice iar limba maghiară este în continuare impusă ca limbă obligatorie la toate concursurile de anagaje în administrație. Andrei e preocupat de imaginea sa de bun român, nu de respectarea legii.

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, i-a atenţionat marţi pe toţi primarii din judeţ să pună la dispoziţie informaţii în limba română pe paginile de Internet ale instituţiilor pe care le conduc, aşa cum prevede legea, în caz contrar fiind pasibili de sancţiuni, transmite Agerpres.
Într-o circulară trimisă tuturor primarilor din judeţ, prefectul atrage atenţia asupra „obligativităţii asigurării transparenţei activităţii autorităţilor locale şi publicării tuturor informaţiilor de interes public în limba română, nu doar în limba maghiară, astfel încât să oglindească caracterul oficial şi public, dar să fie şi în concordanţă cu sistemul electronic naţional al României, Constituţia ţării şi celelalte legi care guvernează această obligativitate”.

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural care a avut loc în data de 28 septembrie, prefectul judeţului, Adrian Jean Andrei, le-a solicitat şefilor instituţiilor publice să ia toate măsurile ca pe sediile lor să fie arborat un drapel al României aflat în condiţii bune, transmite Informația Harghitei.

„Sunt foarte multe instituţii publice, pe care dvs. le coordonaţi şi le conduceţi, care au pe sediul acestora steagul României deteriorat sau distrus în totalitate. Am rugămintea să luaţi toate măsurile prevăzute prin Legea 75 din 1994 şi a HG nr. 1157 din 2001, pentru a arbora drapelul românesc în bune condiţii şi în stare bună. Ştiţi că sunt contravenţii şi de asta vreau să vă rog, astăzi, la Colegiul Prefectural, cei care ştiţi, să luaţi toate măsurile necesare”, spunea prefectul judeţului Harghita.

FOTO: Adrian Jean Andrei, foto editată

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Primarii UDMR din Harghita, rugați de prefect să publice informații în limba română pe paginile de internet ale instituțiilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-primarii-udmr-din-harghita-rugati-de-prefect-sa-publice-informatii-in-limba-romana-pe-paginile-de-internet-ale-institutiilor/