NOAPTEA MINȚII. Stema imperială a monarhiei habsburgice, pe faţada Muzeului de Istorie din Suceava

November 9, 2015 •Suceava •Views: 6316

Slugărnicia și prostia funcționarilor statului român lovește din nou. După ce stema Ungariei a fost reamplasată pe fațada a două școli din județul Harghita (detalii aici și aici), stema Imperiului Habsburgic a fost amplasată pe fațada Muzeului de Istorie din Suceava. În cazul școlilor din Harghita este clar vorba de trădare națională, pentru că acolo niște nostalgici ai Ungariei Mari vor să recreeze o perioadă a istoriei în care zona aparțiunea unei puteri străine. La Suceava cred că e vorba de prostie crasă sau de slugărnicie. Poate ne explică directorul Muzeului Bucovinei, dr. Constantin-Emil Ursu. Dacă se invocă istoria, nu înțeleg de ce nu arborăm drapelul sovietic sau drapelul Poloniei, pentru a face dreptate tuturor celor care au ocupat în istorie acest pământ românesc.

Pe frontonul faţadei Muzeului de Istorie din municipiul Suceava a fost reamplasată, cu două zile în urmă, stema imperială a monarhiei habsburgice, transmite Monitorul de Suceava.

Vulturul bicefal, care marca vizibil clădirea Căpităniei Districtuale (Kreisamt), construită în anul 1898, şi-a reluat locul după o absenţă de 35 de ani, perioadă în care stema imperială, sculptată în gresie, a fost înlocuită cu stema Moldovei, modelată dintr-un amestec de ghips şi ciment.

Imobilul centenar, cu două niveluri (parter şi etaj), proiectat şi construit în stil neoclasic de antreprenorul Julius Bochner, dat în folosinţă în anii 1902-1903, se află într-un amplu proces de reabilitare, consolidare şi restaurare pentru a fi transformat într-o clădire modernă care să răspundă din plin necesităţilor funcţionale ale Muzeului Bucovinei.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to NOAPTEA MINȚII. Stema imperială a monarhiei habsburgice, pe faţada Muzeului de Istorie din Suceava

  1. Chira says:

    Dati-le pace, catinel, cred ca ar trebui sa incepem cu a cere daune materiale, noi, cei din Transilvania, tovarasilor acelora sabotori si tradatori de tara din UDMR, acelora care se fac vinovati pentru starea actuala de fapt a aeroportului Oradea, adica 0 zboruri externe. Scandalos, pentru un oras cu o primarie care construieste cat o tara. Nu va e rusine? De oameni, de oras, de istorie, de copiii vostri? Asa trebuie sa arate un aeroport? Nu va e rusine de investitiile care s-au facut ca orasul sa creasca, cu ce-o sa vina turistii straini sa vada Oradea? De ce nu-i aduceti de la Budapesta direct, cu microbuzul, sa ne sabotati asa, pe fata? Pentru ca voi una spuneti pe romaneste si alta pe ungureste, asa faceti de 30 de ani, da si pe unguri i-ati lamurit. Asa de bine traiesc in Harghita si Covasna, de nu s-a mai vazut atata bunastare. Ca nu sunteti, aceia dintre voi despre care vorbesc, cu nimic mai buni decat altii, ci dimpotriva, voi vreti, spus asa , pe romaneste, ca Victor al vostru sa conduca Ardealul prin videoconferinta, direct din Budapesta. No numa incetuc. Ca Ardealul nu-i de vanzare, si nu-i nici a vost nici a lu’ Victor, ci-i a romanilor, si-a ungurilor si-a romilor si ce-or mai fi , care traiesc aici pasnic, muncesc si-si vad de treaba . Mai bine ne-ati explica cum ati ajuns voi sa aveti atatea voturi la europarlamentare in judetele din sud, unde nu traiesc maghiari. Cum ati furat voturile alea?
    Si nu uitati ca ORADENII de rand, cu scandal si cu implicarea directa si ajutorul USR si PNL, au mai castigat o batalie nu demult cu Nutripork si cu cine-i sustinea.

  2. Laura says:

    Austriecii au jefuit, distrus şi furat. Nimic nu s-a schimbat, firmele austriece pradă tot ce pot în România de azi, că doară au experienţă .
    Ce s-a construit s-a făcut din taxele şi munca românilor, că doar nu ne-au ocupat ca să ridice nivelul de trai al românului, au venit să pape şi văd că nu se mai satură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Stema imperială a monarhiei habsburgice, pe faţada Muzeului de Istorie din Suceava"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-stema-imperiala-a-monarhiei-habsburgice-pe-fatada-muzeului-de-istorie-din-suceava/