NOAPTEA MINȚII. Turul cetății Alba Iulia, în mini-bus cu numere de Ungaria

August 8, 2019 •noaptea minții •Views: 1004

Autoritățile publice locale din Alba Iulia, Capitala Unirii, continuă să tolereze o situație ridicolă și stupidă. Turiștii care vizitează cetatea sunt plimbați cu mini-bus-uri înmatriculate în Ungaria.

Vezi și SCRISOARE DESCHISĂ domnului primar Mircea Hava: Pe când o defilare cu trupe naziste la Alba Iulia, domnule primar?

Turișii români și străini care vizitează Alba Iulia sunt plimbați prin cetate în mini-bus-uri înmatriculate în Ungaria.

Situația nu este una nouă, autoritățile locale din Alba Iulia fiind impasibile în fața acestei situații ridicole și stupide în același timp.

FOTO: Valeriu Victor Szilvassy

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to NOAPTEA MINȚII. Turul cetății Alba Iulia, în mini-bus cu numere de Ungaria

 1. Historicus Transilvanus says:

  Pai cam ce e in cetate este constructie ungureasca si austriaca… sa nu mai vorbim de catedrala catolica milenara cu morminte unguresti de regi, regine si voievozi. Si “romanul” Ioan Hunyadi tot acolo este inmormantat. Ah am uitat ati construit si voi ceva in ultimii 100 de ani. Monumentul facebook. Asa ca papagalule mai atent cu nationalismul dac de secol 18. Realitatea este cea ce se vede nu cea ce se propaga prin propaganda dacofascista!!!!

 2. Oyster says:

  Judetul Alba e condus demult de un cuib de sekuristi infiintat acolo de vechea seku a lui nea Nicu si de urmasii lor sub forma de mafie. Controleaza tot ce misca inclusiv primaria, politia, tribunalele, etc (nu ca politia sau tribunalele ar fi nefericite de acest control, dimpotriva). Nici o decizie nu se ia acolo fara ca sekumafia sa-si dea acordul. Locuitorii care cunosc situatia sunt speriati si nimeni nu indrazneste sa-i infrunte. Cu mare greu sunt convinsi sa vorbeasca despre asta si doar in conditii de anonimitate.
  Mai interesant este ca de vreo zece ani incoace au aparut acolo la fel ca si in multe alte orase din Transilvania gasti de tineri unguri care par sa se fi stabilit in zona. Sunt foarte vizibili mai ales in zonele unde nu existau unguri inainte.

 3. Damian Zotescu says:

  Ce vi se pare așa de anormal ? Suntem obligați să căutăm soluții pentru că trăim în România țara lui Dragnea și a javrelor pesediste care nu fac altceva decât să distrugă totul ! Și noi ne confruntăm cu aceeași situație.Am inventat și construit măi multele prototipuri prietenoase cu mediul cu care am luat mai multe premii interne și internaționale la saloanele de inventica , dar ai noștri nu vor să ne ajute pentru a le inmatricula . Ăsta ar însemna în România cca 5000 de euro . Și noi am decis sa mergem în țările vecine pentru înmatriculare . Bulgări au promis că ne ajută dacă ne luăm cetățenie Bulgară .Brevetele de inventator vor fi făcute în Bulgaria! Noi suntem o familie de naționaliști și nu făceam așa ceva dar ca să le înmatriculez voi merge și la ungurii pentru a se bucura și ochii românilor când le văd pe stradă ! Este de plâns dragi Romani !😭😭😭😭 Ceea ce construim noi găsiți pe Rareș Zot Inventions și toate ruginesc în garaj ! Asta este țara în care trăim și vă rog nu îi acuzați pe cei care încearcă otice ca nouă să ne fie bine , Minibuzele din cetate sunt ceva extraordinar care ne ajută să vizităm tot ceea ce nu am putea vedea într-o zi întreagă și foarte important nu sunt poluante ! Mult respect celor care au avut această inițiativă !

  • Dan Tanasa says:

   Una-i una și alta-i alta, zice o vorbă din popor. Eu vorbesc depsre mere, tu vorbești despre mango.

   • Eu says:

    I-am întrebat pe cei care dețin acele autovehicule de ce sunt înmatriculate în Ungaria, iar explicația a fost că în România nu există cadrul legal pentru înmatricularea acelui tip de autovehicul.
    S-ar părea că este întradevăr așa.

    • Eu says:

     Mai exact acel tip de autovehicul nu s-ar încadra în niciunul dintre tipurile de autovehicule ce pot fi înmatriculate în România.

 4. Mishy says:

  Este posibil ca aceste minibuze sa fie cumparate[ sau …daruite] din Ungaria si sa nu fi fost inmatriculate in Romania! Desigur ca aceasta situatie il implica pe proprietarul legal din Romania ,care incalca o lege a statului pe teritoriul caruia se situeaza MUNICIPIUL Alba Iulia.Daca aceasta este situatia ,cei in masura sa aplice legea ,neaparat trebuie sa ia atitudine! Primaria Alba IULIA poate raspunde exact care este situatia!

 5. Iulian Ghimuș says:

  Noaptea minții pentru noi românii și tupeu grosolan pentru unguri.

  • Mishy says:

   Este posibil ca aceste minibuze sa fie cumparate[ sau …daruite] din Ungaria si sa nu fi fost inmatriculate in Romania! Desigur ca aceasta situatie il implica pe proprietarul legal din Romania ,care incalca o lege a statului pe teritoriul caruia se situeaza MUNICIPIUL Alba Iulia.Daca aceasta este situatia ,cei in masura sa aplice legea ,neaparat trebuie sa ia atitudine! Primaria Alba IULIA poate raspunde exact care este situatia!

 6. Stanciu says:

  Sub orice critica ,aceasta impasibilitate!

 7. Dan says:

  Vai de capul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Turul cetății Alba Iulia, în mini-bus cu numere de Ungaria"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-turul-cetatii-alba-iulia-in-mini-bus-cu-numere-de-ungaria/