NOAPTEA MINȚII. TVR-istul Cornel Mihalache, despre drapelul național: „Este o cârpă”

April 4, 2016 •noaptea minții •Views: 26835

Regizonul Cornel Mihalache, angajat al Televiziunii Naționale, a afirmat despre drapelul național că este nici mai mult nici mai puțin decât o… cârpă.

„Steagul e o cârpă…care flutură în vânt”, a afirmat regizorul Cornel Mihalache în cadrul anchetei „Vă doare capul?” cu privire la evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureș, difuzată de TVR în data de 15 martie a.c. (min. 37:00).

Afirmația șocantă a fost făcută de Mihalache într-o discuție cu Kincses Elemer, regizor la Tatrul Național Târgu Mureș, difuzată în cadrul anchetei „Vă doare capul?”.

Dacă în orice țară din lume drapelul național este un simbol față de care toți cetățenii trebuie să manifeste respect, pentru Cornel Mihalache, plătit din fonduri publice, drapelul național este o cârpă. Potrivit Dicționarului Explicativ al limbii române, CẤRPĂ, cârpe, s. f. Bucată de pânză sau de stofă (veche), folosită de obicei în gospodărie (la ștergerea prafului, a vaselor etc.), ca materie primă în industria hârtiei etc.

Intelectualul subțire Cornel Mihalache avea la dispoziția alte sintagme pentru a-și argumenta teoria că toate steagurile sunt la fel, spre exemplu „steagul este o bucată de material textil” sau „steagul este o bucată de pânză”. Ori, din dorința de a arunca în derizoriu un simbol național Mihalache afirmă că drapelul național este o cârpă.

Găsesc însă revoltător că un individ ca Cornel Mihalache este plătit din fonduri publice pentru astfel de afirmații denigratoare la adresa unui simbol național. Nimeni, niciodată, nu și-ar permite în Germania sau Franța, la televiziunea publică, să afirme despre drapelul național că este o cârpă.

FOTO: Cornel Mihalache, hotinfo.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to NOAPTEA MINȚII. TVR-istul Cornel Mihalache, despre drapelul național: „Este o cârpă”

 1. fandarac ion says:

  Regizorul Cornel Mihalache e om și poate greși… Orice replică la tv poate fi interpretată, scoasă din context etc. Cornel Mihalache, ca regizor, tebuia să fie mai atent cîn a afirmat că ”steagul e o cârpă”… L-am cunoscut pe Cornel Mihalache prin anii`80 când se pregătea de admitere la regie-IATC… , participa la cursurile de pregătire ale regizorului-profesorului Iosif Demian… Cornel Mihalache era un tânăr ochelarist și apropape chel , foarte inteligent și citit… E adevărat, a intrat f greu regie-IATC, deși merita să fie admis de la primul examen de admitere… Așa era prin anii `80! Spre a fi regizor sau actor, trebuia să fii perseverent… Sunt mulți regizori/actori de azi care, atunci, au dat examen de admitere la IATC de mai multe ori… Nu cred că regizorul Cornel Mihalache e un ins duplicitar sau nu e un patriot… Îi doresc multă sănătate!!!

  • sergiu says:

   tot o carpa ramane ,el ,nu drapelul pentru care au murit mii de soldati !

  • Geo says:

   Mi-a fost coleg de clasa la Liceul 24, din strada Gradina Bordei. E cam exaltat, dar nu rau intentionat. Am vaga impresie ca se referea la noul steag, nu la cel al RSR, desi asta nu-i scuza deloc afirmatia.

 2. nicol says:

  Stimate domndomn Mihalache, indiferent de postul pe care il ocupați , in principiu sunteți român si ar trebui sa stiti ca drapelul este ceva sfant pentru orice român indiferent unde se afla mai cu seama ca sunteti platit din bani publici deci din banii românilor.

 3. George says:

  Ce pazeste TVR-ul? A cui mai este aceasta televiziune? Romanii platesc ca sa le fie jignite simbolurile nationale?

 4. Cornel Mihalache says:

  Domnul Tanasă citează din an în paște, cum îi cade lui bine… În textul întreg e vorba de orice fel de steag, al Rapidului, al lui Dinamo, secuiesc sau al PUNR… Iar textul întreg este acesta:
  ”Cornel Mihalache: E mai frumos galbenul decât verdele?
  Kincses Elemer: Nu știu. Mie-mi place… Culoarea mea preferată este albastrul. Albastrul mării.
  CM: Albastrul din steagul românesc?
  KE: Nu știu… dacă steagul românesc seamănă cu culoarea mării atunci da… și marea-i schimbătoare.
  CM: Noi avem un tricolor, maghiarii au un tricolor.
  KE: Da.
  CM: Care-i diferența dintre ele?
  KE: Culorile. Și reacția din mintea și din inima ta când vezi, și le cam vezi în prea multe locuri, ca și imnurile care se cântă acuma și la nunți, nu cred că e bine… imnul e ceva sfânt, sau ar trebui să rămână ceva sfânt care se cântă o dată sau de două ori într-un an… se profanizează, se pierde efectul.
  CM: Steagul e o cârpă! Care flutură în vânt…
  KE: Da, da!
  CM: Important este ce…
  KE: Ce reprezintă pentru sufletul și pentru mintea ta…”

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc pentru recție, domnul Mihalache.

   Vă asigur că, după cum se vede foarte clar, am citat cu exactitate. În discuția dvs. NU era vorba nici de steagul clubului Dinamo, nici de cel secuiesc și nici de cel al PUNR. În discuția dvs. era vorba despre drapelul Ungariei și cel al României. În niciun context, dar în ABSOLUT NICIUNUL (cel puțin în viziunea mea) un drapel național, fie el al României sau al Ungariei, că tot e vorba despre subiect, NU poate fi o cârpă.

   Statutul de intelectual ar fi trebuit să vă ajute să folosiți o altă sintagmă pentru a vă argumenta poziția, spre exemplu „material textil”, „bucată de pânză” etc, dar în niciun caz „cârpă”. Constat cu amărăciune faptul că nu doar că nu regretați exprimarea nefericită, dar o mai și apărați. Chiar și așa, dacă ați fi fost plătit din fonduri private nu aveam nimic împotrivă, e dreptul dvs. să aveți ce opinii doriți. Dar să fiți plătit din fonduri publice și să faceți o astfel de afirmație găsesc că este din cale afară de revoltător.

   P.S. 1: Nu e prima producție care poartă semnătura dvs. și pe care o urmăresc. Am apreciat foarte mult munca dvs. în cazul anchetei privind evenimentele din decembrie 1989, spre exemplu. Deci, nu am nimic personal în acest caz.

   P.S. 2: Când voi găsi un pic de timp voi urmări și ultima parte a acestei anchete și voi reveni cu un punct de vedere legat de unele detalii care, în opinia mea, v-au scăpat.

   • marin says:

    MIHALACHE ESTE BĂIATUL ACTIVISTEI X. X. DE PARTID COMUNIST DIN CADRUL PRIMĂRIEI CAPITALEI DE DINAINTE DE “A-ŞI LUA PORŢIA DE LIBERTATE “.” PORŢIAA DE FACULTATE” ŞI-O LUASE DE LA SAIZESCU, ANESTE ŞI RESTUL… CUM A FOST ATUNCI ? CUM ESTE ŞI ASTĂZI – ACEAŞI PCR – PILE CUNOŞTINŢE ŞI RELAŢII ! CÂND ŢARA TA ÎNSEMNA NICOLAE CEAUŞESCU, CE AŞTEPTĂRI AVEŢI DE LA UN ASEMENEA SPECIMEN ÎN PRIVINŢA SIMBOLULUI NAŢIONAL ? DIN 1989, PENTRU ASEMENEA INDIVIZI ŢARA A ÎNCETAT SĂ MAI EXISTE.CE VREŢI SCHIZOFRENIA DISTRUGE ROMÂNIA !

    • Cornel Mihalache says:

     Marin, mama XX nu a lucrat o clipă la primărie, și nu a fost membră de partid, RA’IA DE LIBERTATE E U FILM BUN, LA FACULTATE AM INTRAT A PATRA OARĂ, CU 5.00, ULTIMUL DIN CEI ȘAPTE DINTRE CEI 40 RĂMAȘI DINTR-O SUTĂ, Saizescu mi-a dat 4.00 la oral, dar am scris foarte bine, pe Aneste să racul l-am dat afară că devenise (după lupte) secretar de partid cu 3 saptamani inainte de 22 decembrie, ;i nu eram deloc prieten cu Nicolae Ceausescu. Mai vrei ceva, boule scump? Imi pare rău că porți numele lu tata, cretinule.

     • Sahhhrot says:

      Mihalache icerci sa te aperi pe linia”sa vezi ca nu am zis cum o interpreteaza unii!”
      Este evident ca est vandut diavolului si ca nu respecti simbolurile nationale ale tarii in care te-ai nascut si care iti ofera o viata plina de placeri.
      Esti prea mic la caracter si meriti un singur lucru: un picior in fund de la fiecare roman adevarat. Sa stii ca nu mai este mult pana il vei primi.Rusine sa-ti fie nu pot sa spun pantru ca asa ceva la tine nu vom gasi niciodata. Ramai asdar acelasi tradator de neam si tara si pleca din TVR pana nu este prea tarziu.

     • sergiu says:

      acu la oral puteai sa fii mai bun dar ce sa i faci ,ocaziile vin ,mai dai oral si iei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. TVR-istul Cornel Mihalache, despre drapelul național: „Este o cârpă”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-tvr-istul-cornel-mihalache-despre-drapelul-national-este-o-carpa/