NOAPTEA MINȚII. Un UDMR-ist cetățean UNGAR propus la Comisia specială de control a SRI?!

March 24, 2018 •Parlamentul Romaniei •Views: 3555

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul UDMR, „luni, 19 martie, Grupurile parlamentare reunite ale UDMR au decis nominalizarea deputatului din județul Cluj, Csoma Botond, în funcția de secretar al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI”.

Vezi și INACCEPTABIL. UDMR instigă la ură și violențe fizice împotriva românilor

Jurnaliștii clujeni susțin că este posibil ca Csoma Botond să fi obținut cetățenia ungară, dar că acest fapt nu îl împiedică să fi fost nominalizat de către UDMR în comisia specială de control a SRI. Dacă lucrurile sunt reale, ne aflăm într-o situație cel puțin ciudată, dacă nu de-a dreptul ilară, în condițiile în care un cetățean al altui stat (cazul de față Ungaria!) ajunge să controleze un serviciu de informații din țara noastră. Mă întreb oare interesele cui le va reprezenta domnul deputat UDMR Csoma Botond atunci când va solicita punctele de vedere de la SRI. Ale României, țară pe care a acuzat-o că nu respectă drepturile minorităților naționale sau pe cele ale Ungariei, țară față de care a depus, cel mai probabil, un jurământ de credință cu mâna pe Biblie! Din curiozitate am încercat să aflu cam ce poziții publice a avut de-a lungul timpului domnul deputat UDMR Csoma Botond față de noi românii iar concluziile nu sunt unele prea încurajatoare….

Iată ce am găsit:

Chiar săptămâna aceasta, deputatul UDMR Csoma Botond s-a remarcat cu o poziție total aiuristică exprimată pe marginea proiectului de lege privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc depus de colegul său, deputatul UDMR Kulcsar Terza Joszef, o persoană extrem de vocală atunci când vine vorba de denigrarea Bucureștiului. Potrivit Hotnews, din poziția de membru în comisia de administrație din Camera Deputaților, UDMR-istul Csoma Botond a afirmat că sprijină proiectul legislativ (care numai proiect legislativ nu se poate numi (!!!), ci mai degrabă un act de trădare la adresa României, un posibil rapt teritorial!). “Nu cred ca este o initiativa antiromaneasca, nu doreste sa destrame statul roman,” a afirmat in sprijinul proiectului deputatul UDMR Csoma Botond, potrivit Hotnews. Cum era și firesc, proiectul a primit aviz negativ din partea Consiliului Legislativ și a fost respins în comisia de administrație din Camera Deputaților.

Pentru cei care nu știu, proiectul depus de deputatul UDMR Kulcsar Terzsa Jozsef (cel mai probabil pentru a încerca să perturbe anul Centenarului Marii Uniri) este produsul Consiliului Național Secuiesc, entitate ce nu are personalitate juridică în România dar care militează de peste 10 ani pentru obținerea autonomiei teritoriale a așa-zisului ținut secuiesc. Consiliu Național Secuiesc este o organizație care susține că este urmașul organizației omonime din 1919 care s-a înființat tocmai pentru a bloca unirea Transilvaniei cu România!!! Iar Consiliul Național Secuiesc face acest lucru evident cu fonduri importante primite de la Budapesta, fonduri care îi permite, anual, să scoată câteva mii de oameni în stradă pentru această autonomie a așa-zisului ținut secuiesc. Mă întreb atunci cum poate susține deputatul UDMR Csoma Botond că aberația legislativă depusă de colegul său de la UDMR nu are un conținut antiromânesc și nu dorește să destrame statul român?! Sau poate Csoma spune acest lucru din poziția de cetățean al Ungariei, pentru că atunci atitudinea lui ar fi mai ușor de înțeles.

Vezi și Kelemen Hunor. Cronologia radicalizării unui lider moderat (II)

Potrivit publicației Monitorul de Cluj, în octombrie 2017 deputatul UDMR Csoma Botond a declarat că respingerea propunerii UDMR de modificare a Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale denotă faptul că „problemele minorităților naționale din România nu sunt soluționate în mod exemplar, așa cum reprezentanții statului au declarat de multe ori în forurile internaționale, iar România nu vrea să facă nici un gest spre maghiarii care trăiesc aici” (detalii aici). Pentru cine nu știe, respectivele modificări propuse de UDMR ar fi condus, în peste 90% din situații, la diluarea până la dispariția controlului statului român în județele Covasna și Harghita, fapt care ar fi echivalat, practic, cu realizarea mult trâmbițatei autonomii teritoriale pe criterii etnice. Din fericire, în ceasul al 12-lea Parlamentul a respins proiectul care a și fost declarat ca fiind neconform cu legea fundamentală a României. Nu mai are sens sa menționez faptul că Budapesta a urmărit cu sufletul la gură dacă UDMR va reuși să prostească din nou partidele românești și să le convingă de caracterul european al unui asemenea proiect legislativ.

La asta mai adăugăm și faptul că gurile rele din Cluj-Napoca spun că deputatul UDMR Csoma Botond și consulul general al Ungariei din același municipiu se cunosc destul de bine, fiind văzuți frecvent împreună, iar astfel ne putem da seama foarte ușor care este loialitatea deputatului UDMR… De altfel, Csoma Botond a făcut parte din delegația UDMR care a participat la începutul lunii octombrie 2017 la Cluj-Napoca la întâlnirea cu ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, întrevedere ce a precedat întâlnirii oficiale cu omologul său român.

Și dacă tot vorbim de relații cu Ungaria… deputatul UDMR Csoma Botond este unul dintre susținătorii activi ai colectării de semnături în vederea înregistrării inițiativei cetățenești europene „Minority SafePack”, proiect spirijinit și coordonat de Budapesta și care vizează inserarea în legislația europeană a unor prevederi referitoare la drepturile colective ale minorităților, ca precursor al autonomiei. Din nou, pentru cine nu știe, acest proiect de inițiativă cetățenească este susținut cu toate forțele de Ungaria, în urmă cu câteva săptămâni premierul și președintele acestei țări semnând în cadru festiv pentru „Minority SafePack”, tocmai pentru a da un imbold cetățenilor ungari să sprijine aceste demers.

Una peste alta, intervențiile deputatului UDMR Csoma Botond sunt cel puțin părtinitoare și acest lucru în subiecte delicate, cum ar fi autonomia teritorială pe criterii etnice, care au cam răscolit batrâna Europă în ultimii ani. Și mai mult, ele vin mănușă autorităților de la Budapesta, direct interesate ca statul român să cedeze, în cele din urmă, pretențiilor autonomiste. Sunt curios dacă domnul Csoma Botond va obține în cele din urmă poziția în comisia de control a SRI. Sunt convins că în caz afirmativ Budapesta va fi foarte mulțumită de modul în care Csoma Botond s-a descurcat.

FOTO: agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to NOAPTEA MINȚII. Un UDMR-ist cetățean UNGAR propus la Comisia specială de control a SRI?!

  1. Daniela Ciută says:

    la Carei au refuzat sa introduca proiectul ASTRA pentru un catarg romanesc in sedinta de consiliu local, astazi….

  2. Constantin says:

    Ca angajat la SRI iti este interzisa “exprimarea în public a unor opinii contrare intereselor României şi forţelor armate”. Dar cand controlezi ce face SRI se pare ca poti sa fii si …filipinez si sa denigrezi Romania cu orice ocazie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Un UDMR-ist cetățean UNGAR propus la Comisia specială de control a SRI?!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-un-udmr-ist-cetatean-ungar-propus-la-comisia-speciala-de-control-a-sri/