NOAPTEA MINȚII. Ungaria susține că politicienii maghiari din România cu probleme penale sunt intimidați sub pretextul luptei anticorupție

November 14, 2016 •Ungaria •Views: 4642

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a sustinut ca politicieni maghiari din Romania sunt intimidati „sub pretextul luptei anticoruptie”, potrivit DailyNews Hungary. El si-a declarat sprijinul pentru liderii oricarei comunitati maghiare din strainatate care ar fi „persecutati nedrept” pentru ca reprezinta interesele comunitatii, transmite Gazeta de Cluj.

Vezi și PROVOCARE. Budapesta consideră INACCEPTABILĂ neacordarea autonomiei pentru maghiarii din Transilvania

Autoritatile romanesti au lansat proceduri penale fata de patru politiceni pentru coruptie, noteaza publicatia citata.

„Ceea ce se intampla este o intimidare a ungurilor sub pretextul luptei anticoruptie”, a sustinut Semjen.

Procedurile legale au fost evident lansate impotriva unor lideri maghiari care joaca un rol crucial in mentinerea comunitatii si care insista pentru interesele si supravietuirea ei, a adaugat vicepremierul ungar.
„Ungaria nu-i va dezamagi niciodata pe acesti oameni, ei pot intotdeauna sa se bazeze pe sprijinul Ungariei”, a afirmat Semjen, adaugand ca tara sa va cauta sa obtina sprijin pentru ei la toate forurile internationale.

Semjen a acordat premiul Maghiarii din Afara Frontierelor catre patru politicieni din Romania: Arpad Antal, primar in Sfantu Gheorghe, Robert Raduly si Domokos Szoke (primar, respectiv viceprimar in Miercurea Ciuc) si Janos Mezei, fost primar in Gheorghieni. Premiile au fost date vineri la consulatul general al Ungariei din Romania.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to NOAPTEA MINȚII. Ungaria susține că politicienii maghiari din România cu probleme penale sunt intimidați sub pretextul luptei anticorupție

  1. gaf says:

    se poarta ca un stapan peste noi. Asta este! Consulatele lor sunt adevarate satrapii ale Buda-pestei pe teritoriul Romaniei> Asta e realitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOAPTEA MINȚII. Ungaria susține că politicienii maghiari din România cu probleme penale sunt intimidați sub pretextul luptei anticorupție"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noaptea-mintii-ungaria-sustine-ca-politicienii-maghiari-din-romania-cu-probleme-penale-sunt-intimidati-sub-pretextul-luptei-anticoruptie/