NOI DOVEZI ALE SOVINISMULUI MAGHIAR DIN HAR-COV. Cei cu firme exclusiv in limba maghiara nu sunt deranjati de autoritatile controlate de UDMR! Posesorii de firme doar in limba romana AVERTIZATI sa le puna si in limba maghiara!

March 3, 2011 •antiromanism, discriminarea romanilor, extremism maghiar, fascism, Miercurea Ciuc, Raduly Robert, separatism etnic, sovinism maghiar, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1281

Urmare materialului semnalat aici, singurul cotidian de limba romana din Harghita, Informatia Harghitei, titreaza in numarul sau de azi:

Să se aplice legea pentru fiecare şi nu diferenţiat

După ce o firmă din Miercurea-Ciuc a primit avertisment să-şi schimbe panoul de pe clădire că nu avea traduse câteva cuvinte şi în limba maghiară, dorim ca legea să se respecte şi viceversa

Continuăm campania de informare a primarului prin care îi aducem în faţa ochilor mai multe firme din municipiul Miercurea-Ciuc care nu respectă prevederile art. 1 al Dispoziţiei nr. 1833/2005: ,,Începând cu 1 decembrie 2005, autorizaţiile de construire pentru următoarele lucrări de construcţii cu caracter provizoriu corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame vor fi eliberate doar dacă acestea vor fi scrise atât în limba română, cât şi în limba maghiară”.
Şi, domnule primar, aşa cum se precizează şi în sesizarea făcută de Csibi Barna, pe care aţi primit-o şi aţi onorat-o, aveţi obligaţia să urmăriţi respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcţii în cadrul unităţilor administrativ-teritoriale şi, în funcţie de încălcarea prevederilor legale, să aplicaţi sancţiuni. Şi asta conform dispoziţiei emise de dumneavoastră, indiferent dacă pe corpurile, panourile de afişaj, firmele şi reclamele sunt texte exclusiv în limba maghiară.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to NOI DOVEZI ALE SOVINISMULUI MAGHIAR DIN HAR-COV. Cei cu firme exclusiv in limba maghiara nu sunt deranjati de autoritatile controlate de UDMR! Posesorii de firme doar in limba romana AVERTIZATI sa le puna si in limba maghiara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "NOI DOVEZI ALE SOVINISMULUI MAGHIAR DIN HAR-COV. Cei cu firme exclusiv in limba maghiara nu sunt deranjati de autoritatile controlate de UDMR! Posesorii de firme doar in limba romana AVERTIZATI sa le puna si in limba maghiara!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/noi-dovezi-ale-sovinismului-maghiar-din-har-cov-cei-cu-firme-exclusiv-in-limba-maghiara-nu-sunt-deranjati-de-autoritatile-controlate-de-udmr-posesorii-de-firme-doar-in-limba-romana-avertizati-sa-le/