Nu era momentul domnilor…

January 14, 2009 •politica, Romania •Views: 1165

Edificiul Guvernului Boc paraie din toate incheieturile la foarte putin timp dupa construirea lui datorita scandalurilor iscate in jurul unor decizii luate de acesta. Societatea civila, politicieni, juristi, analisti financiari sau simpli amatori se mai chinuie inca sa ne lamureasca cat de legala este ordonanta. Legala sau nu ordonanta „salariu sau pensie” pare la prima vedere morala. Asa cum au aratat si membrii guvernului ordonanta este menita sa puna capat pensiilor si salariilor foarte grase cumulate de angajatii din sectorul public. Nu e firesc sa iesi la pensie, sa iei o caruta de bani drept salarii compensatorii dupa care sa te intorci pe un salariu la fel de gras tot in sectorul public in dauna tinerilor care isi cauta fericirea prin tari straine.

Din pacate insa aceasta decizie, la fel ca si cea a cotei unice de impozitare, a lovit tot in cei mici, in cei cu pensii mizere care in locul unor binemeritate concedii prin tari exotice dupa o viata de munca sunt nevoiti sa isi rotunjeasca veniturile pentru a putea plati la timp toate facturile unui trai la limita decentei in Romania. Profesorii, actorii sau medicii au iesit intr-un glas in piata publica pentru a protesta impotriva a ceea ce numesc ei „ordonanta rusinii”, glasul lor fiind rapid exploatat si potentat mediatic impotriva presedintelui Basescu si a coalitiei guvernamentale.

Departe de mine gandul de a jigni pe cineva sau de a sterge cu buretele munca de-o viata a marilor actori ai scenei romanesti, insa momentul ales de maestrii Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu, Mariana Mihut, Stela Popescu, Ileana Stana Ionescu sau Alexandru Arsinel pentru a se implica in problemele cetatii a fost unul cum nu se poate mai prost pentru ca a fost generat de bani. Am asteptat ani de zile ca aceste nume mari ale teatrului romanesc sa se implice in viata publica pentru a incerca macar, atat cat pot, sa condamne clasa politica pentru nesimtirea cu care conduce aceasta tara. I-am asteptat pe acesti mari clasici, care ne bucura sufletele in fiecare zi, sa vina in fata camerelor de luat vederi si sa atraga atentia clasei politice asupra lipsei acute de locuinte pentru tineri si a lipsei unui orizont palpabil pentru acestia, asupra exodului mintilor invatate catre Vest, asupra sistemului de sanatate care ne plaseaza in randul tarilor din Lumea a Treia sau asupra lipsei de sprijin a guvernantilor fata de romanii din diaspora care aduc acasa in fiecare an sute de milioane de euro in urma muncii lor sau asupra crizei acute a valorilor care traverseaza societatea romaneasca. Faptul ca marii actori ai Romaniei au fost prinsi in vartejul mediatic lasandu-se manipulati de catre media si au ales momentul „banilor” pentru a se implica in viata cetatii ii descalifica. Ar fi fost mult mai elegant din partea lor sa pastreze discretia si sa gaseasca solutii, asa cum pana la urma s-au si gasit.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Nu era momentul domnilor..."! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/nu-era-momentul-domnilor/