O NOUĂ MINCIUNĂ marca HOTNEWS. ”Jurnalistul” Tapalagă NU ȘTIE că sentințele judecătorești NU SE PUBLICĂ în Monitorul Oficial!

February 12, 2013 •Hotnews •Views: 1575

Hotnews Dan Talalagă Borboly Csaba Monitorul Oficial

Hotnews a publicat azi o nouă manipulare ordinară în scandalul arborării așa-zisului drapel secuiesc pe clădirile statului român din Harghita și Covasna.

dan-tapalaga-ghimpele

Dan Tapalagă

De această dată editorul coordonator, Dan Tapalagă, publică un interviu cu președintele Consiliului Județean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, în care acesta din urmă afirmă că deocamdată nu poate pune în aplicare sentința Curții de Apel Târgu Mureș prin care a fost anulată hotărârea CJ Harghita din 2009, prin care așa-zisul drapel secuiesc a fost adoptat ca și drapel al județului Harghita, întrucât sentința nu fost publicata pana in momentul de fata in Monitorul Oficial. Afirmația lui Borboly Csaba este pur si simplu o minciună sfruntată. Orice student din anul I la Drept știe că sentințele judecătorești NU se publică în Monitorul Oficial. Faptul că Dan Tapalagă a ales să publice această informație fără să aibe nici cea mai mică curiozitate să o verifice dovedește cât se poate de clar faptul că nu este altceva decât un manipulator abject pus în slujba intereselor revizioniste maghiare.

Sentința Curții de de Apel Târgu Mureș a fost învestită cu formulă executorie iar din acel moment Prefectura Harghita și partea reclamantă pot apela la un executor judecătoresc pentru a pune în executare decizia instanței. Oricine refuză punerea în aplicare a prevederilor sentinței se face vinovat de nerespectarea unei hotărâri judecătorești, faptă pedepsită, în țara în care Tapalagă pretinde că e jurnalist, cu închisoarea.

Să te pretinzi mare jurnalist și să nu știi că Monitorul Oficial nu are absolut nicio legătură cu sentințele judecătorești arată clar faptul că Hotnews și Tapalagă au ales să ignore și cele mai elementare norme de conduită jurnalistică și s-au transformat în simple instrumente de propagandă iredentistă.

Cât privește ”durerea” lui Borboly legată de faptul că în alte zone ale țării există drapele ale unităților administrativ teritoriale nu pot decât să concluzionez că în aceste cazuri este vina prefecților din acele județe care nu au atacat în contencios administrativ adoptarea acestor drapele ilegale, iar asta nu poate reprezenta un motiv ca legea să nu fie aplicată în cazul invețiilor revizioniste maghiare din Covasna și Harghita. Asta ca să nu mai amintesc faptul că așa-zisul drapel secuiesc se dorește a fi unul al unei zone care se vrea independentă față de România și sub autoritatea Ungariei.

Vezi și RGN Press: De ce dezinformează și minte cu nerușinare “deontologul” Dan Tapalagă!?

REPLICA istoricului Vasile Lechinţan la observaţiile lui Dan Tapalagă în problema steagului secuiescTags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to O NOUĂ MINCIUNĂ marca HOTNEWS. ”Jurnalistul” Tapalagă NU ȘTIE că sentințele judecătorești NU SE PUBLICĂ în Monitorul Oficial!

  1. misu says:

    Sunt mii da ca nu sute de ziaristi(vorba lu’ marlanu’) care n-au habar si sunt paraleli cu multe din atributele acestei meserii : 1. cultura generala, 2.documentare din cel putin 3 (trei) surse, 3.legislatie, etc. Asa ca ce va mira la unu’ ca tapalaga ??? Cred ca ise da mult prea multa importanta decat merita !!!!. Ignorati-l si ignorati-i pe cei de teapa lui.

  2. […] Cititi si Dan Tanasa: O NOUĂ MINCIUNĂ marca HOTNEWS. ”Jurnalistul” Tapalagă NU ȘTIE că sentințele judecătoreșt… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "O NOUĂ MINCIUNĂ marca HOTNEWS. ”Jurnalistul” Tapalagă NU ȘTIE că sentințele judecătorești NU SE PUBLICĂ în Monitorul Oficial!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/o-noua-minciuna-marca-hotnews-jurnalistul-tapalaga-nu-stie-ca-sentintele-judecatoresti-nu-se-publica-in-monitorul-oficial/