Oare așa ceva ar fi posibil în SUA, domnule Hans Klemm?

April 18, 2016 • opinie • Views: 1974

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, nu mai sunt începând de luni proprietarii casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulți ani, fiind radiați din Cartea Funciară, însă mai au la dispoziție două căi de contestație, a precizat, pentru AGERPRES, Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu.

Instituțiile statului au aplicat astfel prevederile unei sentințe definitive și irevocabile pronunțată de Curtea de Apel Brașov în luna noiembrie a anului trecut. Deși era vorba de o sentință definitivă, aceleași instituții publice i-au permis încă cinci luni lui Klaus Iohannis să mai încaseze liniștit chiria pe acel imobil.

Aș fi curios cum vede aceste subiect Ambasada SUA la București. Mi-aș permite să-l întreb public pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, domnul Hans G. Klemm, dacă o astfel de situație ar fi posibilă în țara domniei sale. Care situație? Situația asta în care se regăsește cetățeanul Klaus Iohannis, Președinte al României, care a pierdut definitiv și irevocabil o proprietate dobândită în mod ilegal, potrivit instanței.

Nu sunt atât de naiv să cred că ambasadorul SUA la București va răspunde unui biet muritor ca mine și îmi permit să opinez că nimeni, dar absolut nimeni, nu și-ar putea imagina că Președintele SUA ar mai rămâne în funcție într-o situație similară cu cea în care se află Klaus Iohannis. Președintele unui stat trebuie să fie un model de onestitate și decență, un exemplu de transparență și bun simț. Ceea ce, se vede din decizia instanței, Klaus Iohannis nu este.

Și-ar putea imagina cineva în SUA că dacă asupra Președintelui SUA, oricare ar fi acesta, ar plana suspiciuni că și-ar fi dobândit o proprietate în mod dubios acesta ar mai putea conduce națiunea americană? Evident că nu. Dar o slugă nu e un șef, iar o colonie nu e o putere nucleară. Și atunci SUA tolerează într-o colonie ceea ce ar fi inimaginabil la ea acasă.

Și totuși: would this be possible in USA, Mr. Klemm?

FOTO: reteauadestiri.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend