Omul care s-a pus în fața camioanelor

February 28, 2013 •Erwin Albu •Views: 1745

Erwin Albu

Erwin Albu

de Radu Ciorniciuc

Un bărbat tânăr, cu nasul cârn și dinții încleștați, flutură mâinile în mijlocul străzii. Strigă spre un convoi de camioane pline cu lemne tăiate: ”Bă, dacă aveați casă aicia, vă convenea să treacă camioanele așa pe-aicia? Ăștia-s oameni amărâți aicia!”.

Câțiva metri în spate, oamenii amărâți strâng rândurile și-l ajută pe bărbat să oprească autocamioanele. Dar când ajung Poliția și Jandarmeria, oamenii se risipesc ca furnicile. Singurul care rămâne pe poziții este bărbatul. E aici pentru că, de o săptămână încoace, se taie pădurea de pe dealul de la marginea orașului său.

Tânărul din Codlea nu e la prima “abatere”. A organizat zeci de proteste. S-a legat de macaraua unei autoutilitare care ridica ilegal mașinile. A făcut greva foamei. A organizat un lanț uman în jurul unui spital care trebuia să fie închis. Acum refuză să finanțeze corupția – vrea să-și plătească dările la stat prin muncă în folosul comunității.

Cum să devii activist

Erwin Albu s-a născut acum 33 de ani într-o familie de etnici germani din comunitatea evanghelică de confesiune augustană. Mama lui a fost directoare la Casa de Cultură din oraș, așa că s-a învățat de mic cu oameni mulți și agitație.

La 18 ani organiza deja prima grevă a elevilor din Brașov. Ministerul Educației tocmai anunțase în mijlocul anului școlar introducerea de materii noi la examenul de bacalaureat, fără să lase elevilor destul timp să se pregătească. Atunci nu existau consilii de elevi sau colaborări între licee, dar a sunat toți cunoscuții din alte județe, și-a luat colegii de la Liceul German din Brașov, i-a dus în Piața Sfatului și s-a apucat să strige cât îl ținea portavocea: ”Școala ne vrea biblioteci bipede!”.

”Am fost naiv. Credeam că pot schimba ceva.”

După câțiva ani, a înființat Forumul German din Codlea și a fost ales consilier local. Era cel mai tânăr edil din istoria orașului. Avea 23 de ani și o idee: voia să facă în Codlea prima bursă de flori din țară. Fiind etnic german, putea călători în Vest, în timp ce românii nu puteau pleca decât cu viză. Convins că bursa de flori poate salva orașul de la faliment, i-a dus pe ceilalți consilieri în Olanda ca să vadă cu ochii lor cum se face business-ul cu flori.

Integral text și alte foto pe experimentalist.roTags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to Omul care s-a pus în fața camioanelor

 1. Am citit articolul și pot spune cu mâna pe inimă că este un articol care dezinformează prin omisiune.
  De ce spun asta: imaginea personajului Albu Erwin este mult, mult cosmetizată și s-au făcut niște licențe specifice filmelor americane.
  pentru a fi corect trebuie spus Albu Erwin are meritele sale în ceea ce privește redeschiderea spitalului și oprirea ilegalităților făcute de aceea firmă ce se ocupa cu ridicarea mașinilor parcate ilegal.
  Dar………..există cealaltă față a monedei.
  Erwin Albu a făcut evaziune fiscală prin afacerile derulate prin firma sa, fapt pentru care a fost trimis în instanță în judecată în două dosare penale. A scăpat de condamnare doar datorită faptului că a achitat prejudiciul și judecătorii l-au iertat obligându-l la amenzi.
  linkurile doveditoare:
  http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=64&d=MTk3MDAwMDAwMDAxMTI0ODI*

  http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=64&d=MTk3MDAwMDAwMDAxMTMzMTg*

  A făcut o afacere păguboasă cu fostul primar (de fapt în acel moment s-a declanșat activitatea de pseudo-justițiar a lui Erwin Albu, deoarece până la conflictul cu primarul Popa el a stat cumințel în bancă și a fost mână în mână cu ceilalți consilieri locali și cu primarul).
  În loc să anuleze imediat contractul acela care s-a dovedit păgubos pentru afacerile lui, el a intrat într-un conflict surd cu primarul, care folosindu-se de clauzele cuprinse în contract l-a ”ars” prin tribunale.
  Evident că noul primar, deranjat de vocalizele pseudo justițiarului a continuat procedurile și l-a ”ars” și pe persoană fizică nu numai juridică, astfel că cu tot cu penalită are de plătit către primărie vreo 1, 6 miliarde lei vechi.
  http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=64&d=NjIwMDAwMDAwMDA3MjA3OA**
  Văzând în ce rahat a intrat, Albu Erwin a lichidat afacerile sale falimentare și pentru a nu fi executat silit nu produce nimic, nu posedă nimic, nu plătește nimic.
  Dar…….Erwin albu este mai presus de lege pentru că nu-și plătește nici măcar amenzile de circulație luate pentru viteză excesivă, pentru neprezentare acte, etc, deci pentru contravenții banale la legea circulației.
  Aceasta ar fi imaginea în ansamblu. Acuma vezi și tu Dane, că experiența ne spune că cei care sunt pseudo justițiari agață din mers idei care sunt pozitive pentru un anume grup ( cum este ”prietenul” nostru, preotul imoral Tokes Laszlo), dar care în realitate sunt niște caractere cu multă imoralitate sau chiar lipsite de etică.
  Erwin Albu este un personaj trist pentru că în spatele unor acțiuni care dau bine la public se ascunde o altă imagine care mai curând ar putea fi încadrată la gruparea ”șmecherilor”.
  Părerea mea……………

  • Dan Tanasa says:

   Îți mulțumesc pentru precizări Relu. Evident, astea sunt lucruri pe care opinia publică nu le cunoaște dar care aruncă o altă lumină asupra acțiunilor lui Albu.

 2. bibi says:

  fara nici o suparare, frumos articol, dar experimentalist face parte din “gasca” soros-eana a lui toma, cu tinutul sau sec

  • Dan Tanasa says:

   Nu știam dar bănuiam. Am promovat articolul pentru Erwin Albu, nu pentru experimentalist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Omul care s-a pus în fața camioanelor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/omul-care-s-a-pus-in-fata-camioanelor/