Parlamentarii extremiști maghiari de la Budapesta detonează un nou scandal diplomatic. De această dată cu Slovacia!

June 27, 2012 •extremism maghiar, iredentism, separatism etnic, sovinism maghiar, Ungaria •Views: 1192

Pavol Paska

Dupa scandalul provocat de presedintele Parlamentului Ungariei in relatia cu Romania, parlamentarii unguri detoneaza un nou scandal cu Slovacia, transmite Romanian Global News.

Un plan al unei comisii parlamentare ungare de a organiza o sesiune pe teritoriul Slovaciei fără o consultare prealabilă a autorităţilor slovace este “fără precedent”, a denunţat preşedintele Parlamentului slovac Pavol Paska marţi, într-o conferinţă de presă, relatează MTI, preluata de www.realitatea.net.

Pavol Paska a precizat că protestează faţă de planul organizării pe 27 iunie a unei sesiune la Komarno, la frontiera slovaco-ungară.
Ar fi fără precedent ca un Parlament naţional al unei alte ţări să organizeze sesiunea unei comisii pe un teritoriu străin, a subliniat el, adăugând că i-a transmis protestul său ambasadorului ungar în Slovacia, Csaba Balogh.

“Porţile rămân întotodeauna deschise şi îi primim cu bucurie pe parlamentarii unguri, dar în mod oficial, diplomatic, potrivit protocolului”, a insistat Paska, adăugând că Parlamentul ungar nu a informat Slovacia în legătură cu planul său.
Paska a notat că această Comisie (pentru coeziune naţională), creată în 2009, are o subcomisie pentru Autonomie. Scopul ei este să contacteze organizaţiile maghiare din străinătate, a precizat el. “Este un instrument al politicilor naţionaliste ale Ungariei”, a subliniat preşedintele Parlamentului slovac.

Ministerul ungar de Externe a apreciat, într-un comunicat, că este “natural” ca Ungaria să caute să îi contacteze pe ungurii din afara ţării şi că nu va comenta declarţiile lui Paska.

Preşedintele comisiei, Arpad Potapi, membru Fidesz, a declarat că nu are nicio idee despre ceea ce poate găsi Paska de obiectat faţă de sesiunea planificată. Anterior, comisia s-a reunit în Ucraina, la Lendava, în Slovenia şi la Salonta, în România, dar autorităţile locale nu au ridicat nicio obiecţie, a adăugat Potapi. Comisia a plănuit reuniunea de la Komarno pentru o dată anterioară, dar a amânat-o pentru după alegeri, a precizat el.

Sursa: Romanian Global News
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Parlamentarii extremiști maghiari de la Budapesta detonează un nou scandal diplomatic. De această dată cu Slovacia!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/parlamentarii-extremisti-maghiari-de-la-budapesta-detoneaza-un-nou-scandal-diplomatic-de-aceasta-data-cu-slovacia/