Partidul neo-fascist Jobbik, apropiat Moscovei, câştigă alegerile parţiale în Ungaria

April 14, 2015 •UDMR •Views: 1760

Partidul extremist Jobbik, susținut de Moscova pare să fi câştigat alegerile legislative parţiale în circumscripţia Tapolca, obţinând primul loc în Parlamentul de la Budapesta, relatează mass-media din Ungaria, preluată de Romanian Global News.

După numărarea a peste 99 la suta din voturi, alegătorii circumscripţiei Tapolca (oraş în vestul Ungariei) l-au plasat în frunte pe candidatul Jobbik, Lajos Rig, cu 35,3 la sută din voturi.

Candidatul partidului conservator Fidesz, aflat la putere, este pe locul al doilea, cu 34,4 la sută din voturi.

Rezultatele oficiale finale vor fi anunţate joi, după numărarea voturilor din străinătate, a anunţat comisia electorală de la Budapesta.

“Există o dorinţă de schimbare de guvern în Ungaria şi acum există de asemenea mijloacele de a face acest lucru”, a subliniat liderul Jobbik, Gabor Vona, într-o conferinţă de presă organizată ieri seară.

Până acum, cel mai ridicat procent obţinut de extrema dreptă în Ungaria a fost 20,5 la sută, rezultat după alegerile parlamentare din 2014.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Partidul neo-fascist Jobbik, apropiat Moscovei, câştigă alegerile parţiale în Ungaria"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/partidul-neo-fascist-jobbik-apropiat-moscovei-castiga-alegerile-partiale-in-ungaria/