Pavel și Anca Bartos, un cuplu de 400 de milioane de lei pe lună din banii radioului public. Vedeta PRO TV recunoaște că firma sa încasează sute de milioane de lei lunar din bani publici!

March 17, 2012 •Radio Romania •Views: 22474

După dezvăluirile pe care le-am publicat aici și preluate de Ghimpele.ro, vedeta PRO TV oferă explicații care îl incriminează.

GhimpelePAVEL BARTOS, amuzant pe bani publici: “Eu nu am nicio treaba. Doar firma mea”

de Sorin Nuta

“Prietenul la nevoie se cunoaste”. Aceasta ar putea fi zicala preferata a lui Pavel Bartos. Sau daca nu preferata, atunci cu siguranta cea mai potrivita in actualul context! Contactat de redactia Ghimpele pentru a lamuri situatia contractelor incheiate intre Societatatea Romana de Radiodifuziune (SRR), condusa de Andras Istvan Demeter (UDMR) si SC Hummor Production SRL, firma condusa de domnul Bartos si a carui activitate in SRR e coordonata si supravegheata chiar de catre sotia sa, Anca Bartos, actorul nu a fost in stare sa ofere o explicatie pertinenta pentru care firma pe care o conduce a castigat aproximativ 40.000 lei pe luna din bugetul unei institutii de stat.

Cu toate ca domnul Pavel Bartos nu neaga amicitia dintre presedintele SRR si dumnealui, declarand ca se cunosc de 12 ani, este cel putin suspect cum dintre multe alte firme similare care exista pe piata (unele chiar cu experienta, nu infiintate ad-hoc, special pentru un contract generos cu statul), SC Hummor Production a fost firma potrivita la locul potrivit. De asemenea, un puternic liant al relatiei dintre cei doi actori (caci si UDMR-istul de la conducerea Radioului este actor, inainte de a fi politician si manager) e chiar sotia vedetei ProTV:  domnul Demeter si doamna Anca Bartos au fost ani buni colegi de scena la Teatrul Maghiar de Stat “Csicky Gergely” din Timisoara.

Audienta ZERO, pe bani multi. Sau cum sparge UDMR-istul de la Radiodifuziune 40.000 RON pentru mai putin de 20 de ascultatori pe zi.

Doamna Bartos, veriga cea mai importanta din acest lant, a fost contactata, dupa spusele domnului Pavel Bartos, de catre domnul Andras Istvan Demeter sa creeze un nou post de radio:  Radio Romania Junior (cunoscut si drept Kids Radio). Pentru ca, nu-i asa?, era imperios necesara infiintarea unui post radio pentru cei maxim 20 de scolari ascultatori, pe bani publici. Argumentul suprem in cooptarea Ancai Bartos a fost experienta sa: foarte multe emisii in direct la radio si cei 6 ani petrecuti la Itsy Bitsy.

Conform grilei de programe, radioul se adreseaza unui segment de public slab reprezentat in Romania: copiii (scolari) si, eventual, tinerele mamici. Si pentru ca publicul nu era suficient de “nisat”, Radio Romania Junior se demonstreaza fi chiar mai selectiv, emitand exclusiv pe internet. Concret, audienta Radio Romania Junior vorneste de la sine: in ultima saptamana, s-a atins varful de 20 de ascultatori.

Totusi, in pofida faptului ca publicul RRJ nu poate alcatui nici macar o clasa de scoala generala, conform documentelor publicate de jurnalistul Dan Tanasa, firma domnului Bartos “extrage” lunar cate 40.000 lei din bani publici.

Din discutia avuta cu domnul Bartos reiese faptul ca Demeter Andras Istvan era preocupat de infiintarea postului si cum Radio Romania, ca orice institutie publica, nu poate face angajari, singura optiune era contractarea unei firme. Asa ca, prin coordonatoarea principala Anca Bartos, cei 12 colaboratori SRR au devenit angajati ai firmei SC Humor Production SRL. De ce Hummor Production SRL si nu orice alta firma? Greu de spus, in conditiile in care nu s-a efectuat niciun proces de selectie. Nicio licitatie, nicio cerere de oferta, niciun concurs de proiecte. Doar o prietenie trainica, strans legata pe scena teatrului maghiar din Timisoara.

De altfel, chiar domnul Pavel Bartos a explicat ca nu a fost vorba de vreo licitatie, ci de o rugaminte a SRR de “a trece colaboratorii pe firma lui”:
Eu nu am nicio treaba. Doar firma mea. Pentru ca ei (colaboratorii SRR – n.r.) nu aveau personalitate juridica, firma mea a preluat si a dat mai departe.  Firma mea nu a fost creata special pentru acest lucru. Firma mea este firma de productie, realizeaza film de lung metraj, nu are nicio treaba cu radioul.”

Integral pe Ghimpele.ro

Vezi și EXCLUSIV. CINE E ÎN SPATELE RADIO ROMÂNIA JUNIOR? Contract preferențial de 400 de milioane de lei (ROL) pe lună de la șeful SRR pentru firma actorului Pavel Bartos! DOCUMENTE

FOTO: vocearomaniei.protv.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to Pavel și Anca Bartos, un cuplu de 400 de milioane de lei pe lună din banii radioului public. Vedeta PRO TV recunoaște că firma sa încasează sute de milioane de lei lunar din bani publici!

  1. fanae says:

    Cetățeanul Severin Georgică știe?… Întreb, nu dau cu paru’!…

  2. Ene Constanta says:

    Aveti grija ticalosilor,in viata totul se plateste….

  3. Sorin says:

    Ani multi de aici inainte viitoarele conduceri ale SRRadiodifuziune vor trebui sa faca economii grele pe spinarea angajatilor ca sa recupereze banii jefuiti de Demeter Andras Istvan de alde hotii de la teatrul nationl de opereta cu Razvan Ioan Dinca in frunte, de familia Bartos si alte nulitati nerusinate ca ei. Si ei vor ranji frecandu-si mainile jegoase: i-am fript si pe prostii astia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Pavel și Anca Bartos, un cuplu de 400 de milioane de lei pe lună din banii radioului public. Vedeta PRO TV recunoaște că firma sa încasează sute de milioane de lei lunar din bani publici!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/pavel-si-anca-bartos-un-cuplu-de-400-de-milioane-de-lei-pe-luna-din-banii-radioului-public-vedeta-pro-tv-recunoaste-ca-firma-sa-incaseaza-sute-de-milioane-de-lei-lunar-din-bani-publici/