PENTRU CĂ AȘA VREA UDMR. Președintele CJ Harghita: Românii din județ sunt mai săraci decât maghiarii

February 1, 2013 •Borboly Csaba •Views: 1067

borboly-csaba2_b

Borboly Csaba

Într-un articol apărut azi în singurul cotidian de limba română din județul Harghita, Informația Harghitei, sub semnătura jurnalistei Lia Matei, președintele Consiliului Județean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, face o afirmația foarte gravă în opinia mea. Borboly afirmă că românii din județul Harghita sunt mai săraci decât maghiarii din județ și asta se datorează politicienilor români.

”Preşedintele Consiliului Judeţean spune că românii din Harghita sunt mai săraci decât maghiarii, pentru că, în ultimi ani, foarte mulţi politicieni români nu au abordat concret şi în totalitate problema acestei comunităţi. De aceea, Borboly susţine ideea de a implementa şi în zona de nord modelul din zonele locuite de maghiari, de asociere a gospodarilor pentru prelucrarea laptelui sau a cărnii sau pentru punerea în valoare a zonelor turistice. ,,Este o zonă cu posibilităţi mari, cu potenţial enorm în domeniul turistic şi al gospodăririi pădurilor. Cred că şi maghiarii din restul judeţului trebuie să cunoască ce e în zona de nord. (…) Eu cred că dacă familia maghiară din judeţul Harghita cunoaşte problemele familiei române din zona de nord şi viceversa, atunci chiar că vom rezolva multe probleme”, a afirmat Borboly Csaba.
Acesta consideră că trebuie iniţiate proiecte comune, trebuie organizate tabere la care să participe tineri români şi maghiari şi trebuie sprijinită înfiinţarea unei asociaţii puternice în zona de nord, care să preia iniţiative sau să aibă iniţiative proprii, pe care Consiliul Judeţean să le sprijine financiar, şi care să aducă venit, să creeze locuri de muncă sau să dezvolte proiecte interregionale”.

Citind aberațiile președintelui CJ Harghita îmi vine în minte o vorbă românească care se potrivește foarte bine: ”Gura păcătosului adevăr grăiește”. Nu de puține ori am scris aici pe blog despre metodele discriminatorii prin care Borboly alocă fondurile publice din bugetul CJ Harghita în mod discreționar, pe criterii etnice, doar către primăriile conduse de etnici maghiari și membri UDMR. Nu o dată chiar primarul român din Toplița a ieșit public și a vorbit despre alocările discreționare pe criterii etnice a fondurilor publice din bugetul CJ Harghita. Să vii acum și să afirmi că românii din Harghita sunt mai săraci decât maghiarii este ca și cum ai vorbi despre propria ta operă de epurare etnică a românilor din Harghita iar din păcate singura vină a politicienilor români este acea că tolerează mizeriile tale fasciste.

Vezi și EPURAREA ETNICĂ A ROMÂNILOR DIN HARGHITA. Alocările bugetare din bugetul CJ Harghita se fac pe criterii politice. Primăriile din județ conduse de români sunt subfinanțate de conducerea UDMR a CJ Harghita!Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PENTRU CĂ AȘA VREA UDMR. Președintele CJ Harghita: Românii din județ sunt mai săraci decât maghiarii"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/pentru-ca-asa-vrea-udmr-presedintele-cj-harghita-romanii-din-judet-sunt-mai-saraci-decat-maghiarii/