PENTRU CA ROMÂNII SĂ NU MAI FIE BĂTUȚI PE STRADĂ. Cursuri de limba maghiară pe banii CJ Covasna la Sfântu Gheorghe

January 14, 2014 •Covasna •Views: 2432

cursuri limba maghiara Consiliul Judetean Covasna

Consiliul Județean Covasna vine în ajutorul românilor bătuți pe stradă pentru că nu știu limba maghiară și organizează, în colaborare cu Universitatea „Babeș Bolyai”, Extensia Sfântu Gheorghe, cursuri de limbă și cultură maghiară. Cursurile au loc în clădirea UBB din Sfântu Gheorghe și sunt sprijinite financiar din bugetul public al CJ Covasna.

Vezi și CONFLICT INTERETNIC. Agresorii românului BĂTUT pentru că nu știa LIMBA MAGHIARĂ au fost identificați. SURSE: sunt de etnie MAGHIARĂ

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to PENTRU CA ROMÂNII SĂ NU MAI FIE BĂTUȚI PE STRADĂ. Cursuri de limba maghiară pe banii CJ Covasna la Sfântu Gheorghe

 1. cip says:

  ar trebui sa se autosesizeze cei abilitati la asa jignire pentru distrugerea limbii romane in zona si promovarea unei alte limbi.
  sa se ia masuri, sa fie amendati si cercetat Presedintele Cons. Jud Covasna pentru asa decizie extremista pentru maghiarizarea romanilor.
  NU SE POATE SA NE JICNEASCA IN HALUL ASTA.

  • pic says:

   Cip, sunt de acord cu tine. Limba română devine din ce în ce mai mult un obiect de batjocură pentru mulți. Ce pretenție putem avea de la un străin să vorbească limba română când nici românii n-o mai vorbesc?

   Și pe mine mă „jicnește” comentariul tău. Și e scris și cu majuscule, ca să se vadă bine.
   Ne facem singuri de râs.

 2. cip says:

  frate era clar ca o sa se intample si asta o data.
  atata timp cat udmr e la guvern, tupeul va continua, deci mult timp nu mai e pana la autonomie.
  sa faca cursuri dar nu pe banii romanilor…..

 3. Ioan Mihai says:

  Cât tupeu!!! Deci victima a fost de vină, că nu știa limba maghiară.
  Iar ca rezolvare, în loc să-i prinzi pe bătăuși, organizezi cursuri de limba maghiară. Și mai și scrii că-s făcute cu sprijinul CJ Covasna după ce scrii câteva rânduri mai sus că se cere și o taxă de participare…

  N-am putea să organizăm și noi în Ungaria cursuri de limba română?

 4. Alex says:

  Cursuri de integrare în societate pentru tinerii sociopaţi care iau oameni la bătaie pe motiv de limbă română vorbită în…România.
  Locaţia: ACASĂ.
  Durata: 7 ANI.

  Prezenţă obligatorie.
  Site: bun-simţ.hu

  • Costin says:

   Ma intreb… oare n-ar fi mai indicat ca acei bani ai Consiliului Judetean Covasna sa fie investiti in organizarea de cursuri de LIMBA ROMANA pentru cetatenii ROMANI ai judetului care din motive de ei stiute (gen lipsa mama in cei 7 ani de acasa, lipsa bun simt, lipsa frica, lipsa simt civic, etc) nu au invatat INCA limba tarii in care locuiesc? Nu ar fi normal ca acel Consiliu judetean sa ii ajute pe etnicii maghiari din Romania sa devina buni cetateni, buni romani? Orice emigrant care ajunge intr-o tara straina pune mana pe carte si invata limba tarii pe care au ales-o. Sa faca bine si distinsii nostrii conationali sa invete LIMBA ROMANA! (Daca aud pe cineva zicand ca jud. Covasna e al maghiarilor de cand lumea si ca romanii sunt venetici, sa studieze saua calului lui Arpad!) Mana pe carte!!!!!!!!!!!!!!

   • Alex says:

    Un om instruit e periculos. Este un principiu din Evul Mediu pe care grofii secolului 21 îl aplică încă. Vrei “secuiul” vorbitor doar de maghiară stricată să ştie româneşte? Să meargă la Cluj? La Braşov? La Bucureşti? Să ajungă să cunoască şi alte realităţi? Să se împlinească material şi spiritual?
    Păi atunci nuva mai vota RMDSZ. Nici PCM. Nici cum îi zice la partida rromilor lui tiocheşi laslo. Va realiza că valahii nu-s vampiri, nici ţigani, nici criminali cum îi spală pe creiere şcoala de limbă maghiară.
    Şi atunci grofii vor dispărea, înlocuiţi de-o conducere ce nu ţine cont de limba maternă, etnie sau religie. Nasol. Dar nu se va întâmpla, îi ţin prea bine sub control!!!
    Din “secuime” se vrea plecarea doar cu bilet de voie. De asta vor izolare, de asta alungă investitorii, de asta visează gard de sârmă ghimpată în jurul inexistentului ţinut. Doar câţiva politruci să ştie româneşte şi să ştie că există viaţă şi dincolo de antal arpad.
    TOŢI politicienii importanţi din “ungurime” vorbesc perfect româneşte, unii chiar “greşesc intenţionat” uneori ca să nu se prindă lumea de perfidia lor. Şi pe proşti îi ţin la întuneric ca să-i voteze odată la 4 ani.

    • pic says:

     @Alex – cel mai pertinent comentariu de până acum!
     Ar fi fost frumos ca și „secuii” să înțeleagă treaba asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PENTRU CA ROMÂNII SĂ NU MAI FIE BĂTUȚI PE STRADĂ. Cursuri de limba maghiară pe banii CJ Covasna la Sfântu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/pentru-ca-romanii-sa-nu-mai-fie-batuti-pe-strada-cursuri-de-limba-maghiara-pe-banii-cj-covasna-la-sfantu-gheorghe/