PENTRU CĂ UDMR NU A INTRAT LA GUVERNARE, primarul din Sfântu Gheorghe mărește taxele și impozitele

December 21, 2012 •UDMR •Views: 1043

Antal Arpad

Antal Arpad

Taxe şi impozite mai mari la Sfântu Gheorghe, începând de anul viitor

Cetăţenii şi agenţii economici din municipiul Sfântu Gheorghe vor plăti taxe şi impozite mai mari începând de anul viitor. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR) estimează că acestea vor creşte cu 16%, adică în acelaşi cuantum cu rata inflaţiei.

Antal Arpad a declarat, ieri, pentru AGERPRES, că autorităţile locale sunt nevoite să majoreze taxele şi impozitele locale pentru că nu se mai pot baza pe ajutorul Guvernului de la Bucureşti, prin urmare vor trebui să se axeze pe veniturile proprii şi pe fondurile europene. În context, Antal a menţionat că Guvernul a retras peste 3 milioane de lei alocaţi pentru diverse proiecte de investiţii în municipiul Sfântu Gheorghe.
În condiţiile în care şi în continuare vom fi boicotaţi de Guvern ne vedem nevoiţi să creştem taxele şi impozitele în cuantumul inflaţiei, nu mai mult. În ultimii ani nu am prea umblat la taxe şi impozite (…), dar acum probabil vom creşte cu 16%. Acest lucru urmează să fie stabilit de Consiliul local”, a declarat Antal Arpad.
Primarul a mai spus că municipalitatea are nevoie de resurse proprii şi pentru a putea participa la cofinanţarea proiectelor europene.
„Încă de acum patru ani de când am venit la conducerea Primăriei am spus că vrem să dezvoltăm acest oraş nu prin a scoate bani din buzunarele cetăţenilor, ci de la Guvern şi Uniunea Europeană. Am făcut foarte multe proiecte, avem cele mai multe din Regiunea Centru, şi trebuie să le cofinanţăm. Nu mai putem conta pe Guvern în perioada următoare, aşa că vom merge pe resursele noastre proprii şi pe fondurile europene”, a mai spus Antal Arpad.

Oana Mălina Negrea/AGERPRESTags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PENTRU CĂ UDMR NU A INTRAT LA GUVERNARE, primarul din Sfântu Gheorghe mărește taxele și impozitele"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/pentru-ca-udmr-nu-a-intrat-la-guvernare-primarul-din-sfantu-gheorghe-mareste-taxele-si-impozitele/