PETIȚIE. Am sesizat CNCD în cazul paginii de internet, exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ, a Centrului de Cultură Covasna VIDEO

February 27, 2013 •Consiliul Judetean Covasna •Views: 1152

Varianta în limba română a paginii de internet a Centrului de Cultură al județului Covasna

From: Dan Tanasa
To: CNCD support@cncd.org.ro; Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cncd@cncd.org.ro;
Cc: tanasa dan
Sent: Wednesday, February 27, 2013 4:18 PM
Subject: Sesizare în baza Legii nr. 233/2002 – Centrul Cult jud. CV (atasat)

Catre,
CONSILIUL NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII
In atentia
Domnului Presedinte Csaba Ferenc Asztalos
Sediul: Piaţa Walter Maracineanu, nr. 1-3, sector 1, Bucuresti

Stimate domnule Presedinte,

In baza
–         articolului 51 din Constituia Romaniei
–         Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002)
–         Art. 20 din O.G. nr. 137/2000 republicata
–         Art. 5, art. 9, art, 10 din Ordinul nr. 144/2008 a Presedintelui Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

va inaintez prezenta sesizare.

Obiectul sesizarii: continutul discriminatoriu la adresa subsemnatului, cetatean roman necunoscator al limbii maghiare, a paginilor de internet ale Centrului de Cultură al Județului Covasna, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna, care functioneaza la adresele  http://www.kultkov.ro/ și http://www.cultcov.ro/

În fapt,

Conform paginii oficiale de internet a Consiliului Județean Covasna (www.covasna.info.ro sau www.kvmt.ro), Centrul de Cultură al județului Covasna (adresa: Str. Kossuth Lajos, nr. 10, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, cod 520008) este o instituție publică din județul Covasna aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna (adresa: Piața Libertății nr. 4, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, cod 520008).

O simplă căutare pe internet relevă faptul că Centrul de Cultură al județului Covasna are două pagini de internet găzduite la adresale http://www.kultkov.ro/ și http://www.cultcov.ro/.

Din pacate, sediile virtuale al unei institutii publice de cultura din Romania, in speță Centrul de Cultură al județului Covasna, gazduiesc informatii redactate exclusiv in limba maghiara, cele două pagini de internet ale Centrului de Cultură al județului Covasna neavând nici macar ”de forma” vreun meniu in limba romana, fapt ce constituie o discriminare la adresa subsemnatului, cetatean roman necunoscator al limbii maghiare.

1.       Astfel, dupa cum rezulta foarte clar din înregistrarea video ce poate fi accesată la adresa http://www.dantanasa.ro/2013/02/26/video-pagina-de-internet-a-centrului-de-cultura-al-judetului-covasna-exclusiv-in-limba-maghiara/ sau la adresa http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=obw3Z08-zgc (numele fișierului de pe Youtube este ”Centrul de Cultură al județului Covasna exclusiv în limba maghiară”), pe care am efectuat-o personal la data de 26 februarie 2013, înregistrare care se constituie ca probă indubitabilă a existenței faptei de discriminare, paginile oficiale de internet ale Centrului de Cultură al județului Covasna sunt redactate 100% in limba maghiara, fapt ce constituie o discriminare la adresa subsemnatului, dar si a altor cetateni romani necunoscatori ai limbii maghiare.

Avand in vedere aceasta stare de fapt care tradaza o atitudine profund discriminatorie a conducerii Centrului de Cultură al județului Covasna și a Consiliului Județean Covasna, care are calitate de ordonator de credite, la adresa subsemnatului ca cetatean necunoscator al limbii maghiare si in concordanta cu prevederile O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare va adresez prezenta sesizare si vă solicit sa actionati in acest caz intocmai cu prevederile art. 19 alin 1 lit. C din O.G. nr. 137/2000 și să sancționați conducerea Centrului de Cultură al județului Covasna și a Consiliului Județean Covasna.

Vă solicit de asemenea ca raspunsul la prezenta sesizare sa imi fie comunicat respectand intocmai prevederile art. 77 alin 1 si 2 din Ordinul nr. 144/2008 a Presedintelui Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

ÎN DREPT, imi intemeiez prezenta cerere pe actele normative la care am facut trimitere mai sus.

ÎN PROBAȚIUNE, depun alaturat in anexa fotografii reprezentand print screen-uri ale ecranului calculatorului personal ce dovedesc cele sustinute de mine in cuprinsul petitiei. Se poate observa cum arată la data de 27 februarie 2013 variantele in limba romana ale celor doua pagini. De semenea linkul ce contine înregistrarea video din data de 26 februarie 2013 (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=obw3Z08-zgc) în care se ved foarte clar că la data de 26 februarie 2013 cele două pagini web nu aveau absolut niciun conținut în limba română.

In speranta unui raspuns in termen legal,

Dan Tanasa

27 februarie 2013

Vezi și VIDEO. Pagina de internet a Centrului de Cultură al județului Covasna exclusiv în LIMBA MAGHIARĂTags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PETIȚIE. Am sesizat CNCD în cazul paginii de internet, exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ, a Centrului de Cultură Covasna VIDEO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/petitie-am-sesizat-cncd-in-cazul-paginii-de-internet-exclusiv-in-limba-maghiara-a-centrului-de-cultura-covasna-video/