PETIȚIE: Funcționarii publici, aleșii locali sau parlamentarii nu pot avea decât cetățenia română!

July 31, 2012 • petitie, spirit civic • Views: 3368

Destinatar: Guvernul României

Preambul:

Slovacia interzice dubla cetăţenie
Bratislava a trecut de la ameninţări la fapte. Parlamentul slovac a adoptat, cu o majoritate zdrobitoare de voturi, (90 din cei 115 deputaţi prezenţi) modificarea legii cetăţeniei.
Potrivit acesteia, cei care solicită benevol o altă cetăţenie o pierd automat pe cea slovacă, precum şi dreptul de a ocupa anumite poziţii în domeniul securităţii naţionale. În viitor, cetăţenii trebuie să informeze autorităţile dacă au cerut o altă cetăţenie, în caz contrar vor fi sancţionaţi cu 3.319 euro. (Adevărul, 27 mai 2010)

Preşedinţii consiliilor judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş au devenit cetăţeni ai Ungariei
Preşedinţii consiliilor judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş, Borboly Csaba, Tamas Sandor şi Lokodi Edit-Emoke, au devenit, marţi, cetăţeni ai Ungariei, după ce au depus jurământul de credinţă la Consulatul General al Ungariei din Miercurea Ciuc, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.
Ceremonia de depunere a jurământului către statul ungar a avut loc în prezenţa vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt şi nu a fost deschisă presei. (Agerpres, 15 martie 2011)

Avânad în vedere prevederile:
– Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activității de solutionare a petițiilor
– art. 1, art. 13, art. 73 din Constituția României
– Legii nr. 189/1999

Noi, semnatarii acestei petiții solicităm Guvernului României să inițieze de urgență toate procedurile legale pentru amendarea textului Legii nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici prin introducerea următoarelor articole:

– nu pot fi funcționari publici persoanele care dețin și o altă cetățenie decât cea română
– persoanele care solicită de bună voie o altă cetățenie după data la care au devenit funcționari publici își pierd funcția publică
– persoanele care la data adoptării prezentei modificări sunt funcționari publici și au mai multe cetățenii au termen de 30 de zile pentru a opta între funcția publică și cetățenia altui stat

Noi, semnatarii acestei petiții solicităm Guvernului României să inițieze de urgență toate procedurile legale pentru amendarea textului Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali prin introducerea următoarelor articole:

– nu pot fi aleși locali în sensul art. 1 din Legea nr. 393/2004 persoanele care dețin și o altă cetățenie decât cea română
– persoanele care solicită de bună voie o altă cetățenie după data la care au devenit aleși locali în sensul art. 1 din Legea nr. 393/2004 își pierd funcția publică
– persoanele care la data adoptării prezentei modificări sunt aleși locali în sensul art. 1 din Legea nr. 393/2004 și au mai multe cetățenii au termen de 30 de zile pentru a opta între funcția publică și cetățenia altui stat

Noi, semnatarii acestei petiții solicităm Guvernului României să inițieze de urgență toate procedurile legale pentru amendarea textului Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor prin introducerea următoarelor articole:

– nu pot fi deputați și senatori persoanele care dețin și o altă cetățenie decât cea română
– persoanele care solicită de bună voie o altă cetățenie după data la care au devenit deputați și senatori își pierd funcția publică
– persoanele care la data adoptării prezentei modificări sunt deputați și senatori și au mai multe cetățenii au termen de 30 de zile pentru a opta între funcția publică și cetățenia altui stat

Pentru a semna petiția dă click aici. Dă mai departe această petiție!
22 Responses to PETIȚIE: Funcționarii publici, aleșii locali sau parlamentarii nu pot avea decât cetățenia română!

 1. Zseta says:

  Ca fapt divers vreau sa va spun ca exista o asa numita cetatenie europeana, instituita prin Tratatul asupra Uniunii Europene, numit si Tratatul de la Maastricht. Dobandesti aceasta cetatenie in cazul in care ai cetatenia unui stat membru al Uniunii Europene si prin aceasta ai dreptul la vot si dreptul de a candida la alegerile pentru Parlamentul European si la alegerile locale in statul de rezidenta, in aceleasi conditii cu cetatenii statului respectiv. Prin urmare, Ungaria fiind parte a Uniunii Europene, dupa cum bine stie toata lumea, numai cu cetatenia maghiara si domiciul in Romania, domnul Antal Arpad are dreptul sa candideze la alegerile locale la fel ca si Dumneavoastra sau domnul Codrin Dumitru Munteanu. Mai mult, conform acestui tratat, cetatenia europeana iti confera dreptul la libera circulatie, dreptul de sejur, de stabilire, dreptul la munca si studiu in celelalte state membre ale Uniunii. Deci cetatenii maghiari au voie sa aibe raporturi de serviciu sau raporturi de munca cu angajatorii din Romania, deci si cu Statul Roman. La fel se intampla in toate tarile membre ale Uniunii Europene care respecta aceasta prevedere, cum ar fi de exemplu Franta, unde teoretic, ca cetatean maghiar si de ce nu roman, poti sa devii functionar public, fiind interzis prin exceptie ocuparea unor functii publice care sunt in legatura directa cu siguranta nationala, cum ar fi armata sau jandarmeria, unde se cere expres cetatenia franceza. Inteleg ca vreti sa inlaturati din functii profitorii UDMR si pentru asta va sustin in demersul dumneavoastra, asadar va sugerez sa schimbati mai intai Tratatele Europene, acte carora se subordoneaza de la Ordinul Prefectului pana la Constititutia Romaniei toate actele normative ale Romaniei. Va urez mult succes.

  • Dan Tanasa says:

   Vă mulțumesc pentru sprijin și mesaj. Aștept să fim dați afară din UE pentru o chestiune de genul ăsta!

 2. Cluju says:

  Semnat…Cluju`i cu tine ! Si apropos de noua madama a urbei clujene. Acum 2 saptamani , s`a casatorit monser Kelemen Hunor, la catedrala Sf. Mihail, din Cluj-Napoca. In centru s`a tinut un festival artistic, iar cum muzica mergea la un volum acceptabil pentru urechile celor care locuiesc si muncesc in Piata Unirii, s`a bagat “doamna vice primar al Clujului” Horvath Anna, in seama, cu oamenii care se ocupau cu bunul auz (mers) al sunetului de pe scena abia montata cu o zi inainte, facand abuz de functia care o detine si cerand respect prin invocarea “minoritatii din care face parte”. As scrie mai multe, da` acum imi pare rau ca eram doar un simplu trecator si nu aveam la mine camera video pregatita. Vezi doamne l`a derajat muzica romaneasca, pe iredentistul si sovinul Kelemen Hunor de la propria sa nunta.

 3. aribelag says:

  Cati primari din asa zisa zona secuiasca nu au acum cetatenia maghiara?
  Ne facem ca nu stim sau chiar nu ne pasa.

 4. Cristian says:

  Danutze, stai bre sa ne unim cu fratii nostrii din R Moldova si apoi o sa semnez si eu aceasta petitie…interesul Romaniei ii sa extrapolam metodele ungurilor privind minoritatea maghiara din tara noastra la fratii nostrii de peste Prut ca sa facem marea UNIRE.

  Ziua unirii se apropie fratilor!!!!!!!!!

  ROMANIA + R MOLDOVA= LOVE!!!!!!!!

  Danutze, stii ce as face eu daca as fi in locul lui Ponta?, ca sa acceleram procesul unirii, as da o OUG ca toti cetateni nascuti pe teritoriul R Moldova sa poata circula prin Romania doar cu buletinul, fara pasaport…daca se trezeste un moldovean din Chisinau dimineata si are chef sa viziteze Bucurestiul se urca in masina si nu se mai opreste pana la Bucuresti, fara pasaport fara vize si alte prostii, ca si cum cineva din judetul Brasov s-ar duce intr-o excursie in judetul Constanta.

  Danutze daca cunosti vreun consiliar a lui Ponta te rog sa-i transmiti aceasta idee, cine stie poate o va pune in practica!

  • Dan Tanasa says:

   1. Nu fac referire la basarabeni, care pot renunța la cetățenia moldovenească daca vor să fie funcționari ai statului român.
   2. Cu circulația basarabenilor liber prin România, deși susțin idee, este mai greu din cauza graniței UE.

 5. Andrei says:

  semnato si dato mai departe. pentru cei care zic ca nu pot semna petitia… vi se cere o adresa de email. pe adresa de email vi se cere confirmare pentru semnatura. semnatura ta nu va aparea pana nu confirmi de pe linkul care tia fost trimis pe email. succes domnu Tanasa

 6. ungurul says:

  Daca se admite o astfel de propunere,atunci cum se procedeaza in cazul romanilor cu dubla cetatenie din Republica Moldova. Sa piarda si ei locurile de munca?

 7. SPULBER MARICEL says:

  de ce nu pot semna petitia?

 8. Alex says:

  Si ce facem domnule Tanase cu Romanii din Basarabia care au cetatenie moldoveneasca nu le oferim cetatenia tarii?

 9. SOCACIU LAURA says:

  MULT SUCCES!

 10. […] Dan Tanasa Related postsAsociaţia „Noi Românii” cere primarului Clujului repunerea placii lui Nicolae […]

 11. Gabriela Tudose says:

  am semnat, dar vad ca nu apare numele si nici semnatura mea. Am incercat de 3 ori si mi s-a spus ca deja am semnat-o.

 12. Gabriela Tudose says:

  de acord cu continutul petitiei! mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend