Petitie impotriva batjocoririi stramosilor nostri!

October 16, 2008 •Cluj Napoca, Jurnalul National, prostie, semidoct •Views: 1247

—– Original Message —-
From: Dan Tanasa
To: cultura@senat.ro
Cc: tanasa dan ; cabu@senat.ro;
Sent: Wednesday, October 15, 2008 1:11:57 PM
Subject: Petitie in baza legii 233/2002 – batjocorirea imaginii Voievodului Mihai Viteazul

Catre,

PARLAMENTUL ROMANIEI

SENATUL ROMANIEI

In atentia

Comisia pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa

Sediul: Calea 13 Septembrie, nr. 1-3, sector 5, Bucuresti

Obiect: sesizare privind batjocorirea unor figuri emblematice pentru istoria romanilor de catre o societate comerciala din Cluj-Napoca

Domnilor Senatori,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,

Am luat la cunostinta cu stupefactie si indignare din cotidianul Jurnalul National din data de 13 octombrie 2008 (in anexa) de batjocorirea, de catre o societate comerciala din orasul Cluj-Napoca, a imaginii unor figuri emblematice pentru istoria romanilor. Astfel, in mai multe spatii publice din localitati din Transilvania au aparut afise de reclama pentru o marca de bauturi spirtoase care au ca personaje de promotie chipurile caricaturizate ale voievodului Mihai Viteazul, primul intregitor al Tarii, si Horia, Closca si Crisan, martiri ai neamului, executati in 1785 in cetatea Alba-Iulia. Articolul de presa mentioneaza faptul ca firma producatoare a bauturilor spirtoase, promovate prin aceasta campanie jignitoare, este SC Prodvinalco SA Cluj-Napoca.

Intelegand libertatea de expresie ca o valoare castigata prin jertfa romanilor morti in evenimentele din decembrie 1989, respectand spiritul economiei de piata dar si amintirea stramosilor nostri care au facut posibila existenta Romaniei in actualele sale granite si avand in vedere cele semnalate in prezenta petitie, doresc, ca simplu cetatean al Romaniei, platitor de taxe si impozite, sa va solicit ajutorul pentru a sactiona public aceasta bataie de joc la adresa unor figuri emblematice pentru istoria romanilor.

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa

15.10.2008

RECLAMĂ ABJECTĂ PE VOTCĂ – Denigrarea eroilor neamului

Scris în 13/10/2008 de

Batjocorirea unor figuri emblematice pentru istoria românilor ia forme tot mai agresive. Eroii neamului sunt caricaturizaţi în numele vânzării de băuturi spirtoase.

În birturi şi spaţii publice din localităţi din Transilvania au apărut aşa-zise afişe de reclamă pentru o nouă marcă de spirtoase care au ca personaje de promoţie chipurile caricaturizate ale lui Mihai Viteazu, primul întregitor al Ţării, şi Horea, Cloşca şi Crişan, martiri ai neamului, executaţi în 1785 în cetatea Alba-Iulia.

Imbecilitatea afişului care-i propune în derâdere pe eroii Transilvaniei ca “locomotive” pentru noua marcă de votcă “Clujanskaia” nu este fantezia unui artist eşuat în beţie. El are ca ţintă terfelirea conştientă a unor momente de mare însemnătate pentru afirmarea românismului în Transilvania. Asta se întâmplă cu puţin timp înainte de sărbătoarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, Ziua Naţională a României.

Inspirată din tradiţia românească de a face votcă rusească! – este o altă lozincă inserată pe afiş menită să amplifice mesajul denigrator. Pe eticheta băuturii este înscrisă firma producătoare: SC Prodvinalco SA Cluj-Napoca. Sticla costă “doar” 16 lei, dar face un rău greu de evaluat. Singurul îndemn logic: ignoraţi acest produs plin de otravă pentru români!

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Petitie impotriva batjocoririi stramosilor nostri!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/petitie-impotriva-batjocoririi-stramosilor-nostri-2/