PNL Covasna nu mai este nici „naţional” şi nici „liberal”

December 27, 2012 •Partidul National Liberal •Views: 1385

emil pantelimon

Conducerea PNL Covasna alături de deputatul PNL Alina Gorghiu

Recent, pe perioada campaniei electorale, la Sfântu-Gheorghe, în judeţul Covasna, liderii extremismului unguresc s-au adunat pentru a „proclama” autonomia aşa-zisului ţinut secuiesc. Deşi maghiarii din municipiu i-au dat cu flit pe extremiştii unguri, la manifestare participând sub 1.000 de oameni, faţă de 5.000 cât preconizau organizatorii, iată că s-au găsit indivizi slabi de înger în filiala Covasna a Partidului Naţional Liberal care au sărit să se îmbrăţişeze şi să stea la masă cu radicalii unguri. Astfel, candidatul liberal pentru funcţia de deputat în municipiul Sfântu- Gheorghe, Emil Pantelimon, a dat garanţii că este dispus să participe la o masă rotundă cu extremiştii pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Acesta nu este singurul liberal covăsnean care s-a oferit să dea o mână autonomiştilor, gestul său fiind în acord cu al preşedintelui PNL Covasna, Marius Obreja, şi al preşedintelui PNL Sfântu- Gheorghe, Mădălin Guruianu, ambii declarând că sunt dispuşi să se aşeze la discuţii pe tema autonomiei teritoriale cu extremiştii unguri. Mitingul pro-autonomist de la Sfântu-Gheorghe i-a avut în centrul atenţiei pe episcopul desfrânat Tokes Laszlo, cel care declara că nu va reprezenta interesele României în Parlamentul European, primarul din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, care ameninţa românii din Covasna şi Harghita cu soarta sârbilor din Kosovo, şi, în calitate de prim solist, pe nimeni altul decât zdruncinatul Csibi Barna, care demonstrase pe viu cum vede el treaba cu autonomia, spânzurând în piaţa publică din Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita, o păpuşă având chipul lui Avram Iancu. Csibi Barna şi-a făcut numărul şi de această dată, afişându-se cu un panou pe care scria cu litere de o şchioapă „La revedere, România!”.

La masa cui stă PNL Covasna?

Încercăm să facem un exerciţiu de imaginaţie în care să ne închipuim nişte evrei de bună credinţă stând la masă şi dialogând cu organizaţiile neonaziste germane pe tema înfiinţării unor noi lagăre de exterminare. Este absurd şi nimeni nu-şi poate închipui că nişte evrei ar putea vreodată să facă asta. Nimeni nu i-ar putea acuza vreodată că sunt antieuropeni sau nedemocraţi! Acceptarea unei invitaţii la „dialog” din partea unora care i-ar ameninţa cu exterminarea ar fi imediat catalogată drept un act antisemit şi o lipsă de respect faţă de victimele Holocaustului. Invitaţia la dialog a unora ca Antal Arpad, care ameninţă românii cu exterminarea fizică, este refuzată din start de toţi românii de bună credinţă, pe aceleaşi considerente pe care refuză şi evreii să dialogheze cu neonaziştii. Singurii care se arată dispuşi la dialog cu cei care doresc românilor soarta sârbilor din Kosovo sunt liberalii covăsneni Marius Obreja, Mădălin Guruianu şi Emil Pantelimon. Pentru ei, se pare, Holocaustul n-a însemnat nimic, Avram Iancu e un necunoscut, iar declaraţiile cu iz terorist sunt un bun prilej de dezbatere. Oare de ce pentru cei trei liberali covăsneni a sta la masă cu extremiştii unguri nu trezeşte aceleaşi simţăminte ca pentru evreii din scenariul amintit? Ce foloase trag ei din astfel de declaraţii lipsite de raţiune? Ce motivaţie au oare să accepte să se asocieze cu astfel de personaje nedemne de secolul XXI? Oare ce fel de „autonomie” vor Obreja, Guruianu şi Pantelimon? Autonomia în care Antal Arpad ne împuşcă ca pe sârbii kosovari sau autonomia lui Csibi Barna, care promite că ne spânzură?

Tăcerea păcătosului

Se spune că „Gura păcătosului adevăr grăieşte”… Dar şi tăcerea spune multe! PNL Covasna nu a deschis niciodată gura când a fost vorba de „lecţiile de autonomie” aplicate românilor de către UDMR şi celelalte formaţiuni ungureşti extremiste. Aceste organizaţii au îndepărtat indicatoarele bilingve de la intrarea în localităţi şi au pus unele inscripţionate doar în limba maghiară. PNL Covasna tace! Site-urile a mai multe primării sunt redactate doar în limba maghiară. PNL Covasna nu reacţionează! Pe instituţiile publice (primării de oraşe şi comune, consilii judeţene) apar denumirile în limba maghiară „Varoshaza”, „Kozseghaza” şi „Megyehaza”. PNL Covasna tace în continuare! Documentele din unele instituţii publice sunt redactate numai în limba maghiară. PNL Covasna nu zice nimic! Evenimente publice sunt organizate doar pentru maghiari. PNL Covasna persistă în tăcere! Instituţii de drept ale statului sunt atacate de liderii unguri, care îndeamnă la influenţarea hotărârilor instanţelor de judecată şi instigă la ultraj împotriva Instituţiei Prefectului. PNL Covasna persistă în tăcere! Ocuparea posturilor din administraţia publică din Covasna şi Harghita se face doar pe baza cunoaşterii limbii ungare. PNL Covasna este muţenia întruchipată! Extremiştii unguri care ameninţă românii cu exterminarea fizică vor să ne convingă de „beneficiile” autonomiei, din care deja am pregustat în modurile mai sus amintite. PNL Covasna reacţionează imediat şi anunţă că va participa la „o masă rotundă”! Singurii, de altfel… Cine oare a depus o coroană de 15 martie la statuia revoluţionarilor unguri care au condus măcelul împotriva românilor din anul 1848? Evident, tot liberalii covăsneni Mădălin Guruianu şi Emil Pantelimon!

Sursa: Condeiul ardeleanTags: , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PNL Covasna nu mai este nici „naţional” şi nici „liberal”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/pnl-covasna-nu-mai-este-nici-national-si-nici-liberal/