Postul public de televiziune din Germania, INSULTĂ la adresa poporului român de Ziua Națională

December 4, 2018 •Germania •Views: 1174

Postul public de televiziune din Germania. ZDF („Zweites Deutsches Fernsehen”), echivalentul lui TVR 2, a transmis chiar în ziua de 1 decembrie 2018 o ştire referitoare la Ziua Naţională a României, care a fost postată şi pe site-ul oficial. Este o gravă jignire la adresa României, împotriva căreia este nevoie de o reacţie oficială, de la cel mai înalt nivel. Iată postarea, cu traducerea primului pasaj:

Ei, acum să-l văd pe neamţul nostru Klaus Iohannis, pe care românii l-au votat să le fie Preşedinte! De la dumnealui trebuie să vină reacţia de protest, una pe măsură, căci nu este vorba despre un articol dintr-un ziar obscur, ci chiar la Televiziunea publică din Germania. Ca un fel de poziţie oficială a Germaniei, pentru că la astfel de instituţii, oriunde în lume, politica editorială în politica externă nu se încadrează în ceea ce numim generic „libertatea de exprimare”, pentru a se evita cine ştie ce conflict diplomatic printr-o declaraţie a unui jurnalist care s-ar vrea un pic excentric!

Să revedem primul pasaj din articolul postat de ZDF: „România sărbătorește a 100-a aniversare a ANEXĂRII FOSTEI PROVINCII MAGHIARE A TRANSILVANIEI. Cu acest cîștig teritorial de la prăbușirea Austro-Ungariei după primul război mondial, România și-a mărit teritoriul cu aproximativ o treime”.

ZDF ne spune că articolul este…integral pe cotidianul.ro.

Autor: Ion Spânu

FOTO: Klaus Iohannis și Angela Merkel, cotidianul.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Postul public de televiziune din Germania, INSULTĂ la adresa poporului român de Ziua Națională

  1. kermit says:

    Sunt de accord ca ceea ce au facut DPA si ZDF este nu numai o magarie la adresa unui aliat si partener ba mai mult as numi-o chiar provocare. Daca este sa tinem totusi seama ca DPA este o gasca de ” particulari” nu este exclus ca aceasta marsavie sa fi fost provocata de vre-o unguroaica cu” simtul umorului” din interiorul redactiei. Ca si contrargument, care ma duce cu gandul destul de departe, este faptul ca , aceasta gogomanie a fost preluata de un post de televiziune subventionat de catre Statul German. Ca atare concluzia nu poate fi decat … Germania isi schimba periodic parul dar niciodata naravul. Daca ar fi sa cad in patima teoriilor conspirationiste, as pune pe tapet o intrebare ce a fost adresata Presedintelui Basescu in Parlamentu European in urma cu cativa ani … in care se vorbea tot de o anexare , intrebarea a fost rostita in “oachesa” lb. rusa. Raspunsul lui Basescu dupa cum va aminti a fost pe masura. Atat Germania cat si Rusia detin o experienta mai mult decat bogata in anexarea de regiuni sau chiar state. Nu pot sa nu remarc si raspunsu intelligent al ambasadorului Romaniei la Berlin , Emil Hurezeanu De mult nu am mai vazut un diplomat MAE cu o asa ” vana”. Cu doua lucruri insa nu pot fi de accord … 1. Nu este treaba Presedintelui Romaniei fie el si ” neamt” sa intre in polemica cu doua tarabe prin care se propaga stiri false , alte institutii sau asociatii au caderea sa faca acest lucru… 2. Cafteala politica care se poarta pe garla Dambovitei nu are a fi” anexata” ( hahaha) cazului de fata asa ca nu vad elegant de a asocial articolului de fata fotografia cuplului saxon Iohannis – Merkel. Treziti-va !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Postul public de televiziune din Germania, INSULTĂ la adresa poporului român de Ziua Națională"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/postul-public-de-televiziune-din-germania-insulta-la-adresa-poporului-roman-de-ziua-nationala/