Povestea maramureşeanului tras pe roată ca şi Horia, Cloşca şi Crişan

August 12, 2014 •anticomunism •Views: 2207

flore-cupsan-a-lui-craciun

de Mircea Crișan

Povestea lui Flore Cupşan a lui Crăciun este demnă deopotrivă de manualele de istorie şi de filmele de acţiune. Un erou local prea puţin cunoscut, care a luptat cu preţul vieţii pentru libertate, dreptate şi demnitate. Închis în Spitalul de psihiatrie din Sighet, a fost ucis de comunişti asemeni lui Horia, Cloşca şi Crişan, „tras pe roată”.

Adevăraţii eroi nu sunt doar cei din manualele de istorie, ci oamenii simpli, de lângă noi, care trăiesc şi mor neştiuţi de nimeni, dar care prin idealurile şi faptele lor se înscriu în cartea de aur a Neamului Românesc ca modele adevărate şi demne de urmat de generaţiile viitoare. Un astfel de erou a fost Cupşan Flore a lui Crăciun din Dumbrăviţa. Un cioban gospodar care din vina comuniştilor a ajuns la Spitalul de Psihiatrie din Sighet şi a fost ucis într-un mod groaznic.

Integral în gazetademaramures.ro

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Povestea maramureşeanului tras pe roată ca şi Horia, Cloşca şi Crişan"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/povestea-maramureseanului-tras-pe-roata-ca-si-horia-closca-si-crisan/