PPMT, partenerul UDMR: Încă nu există tensiuni interetnice, dar situația se agravează la Târgu Mureș

April 29, 2015 •extremism maghiar •Views: 2142

FOTO. Europarlamentarul româno-ungar Laszlo Tokes, ”extremistul radical”, și parlamentarul român Kelemen Hunor, președinte UDMR, ”extremistul moderat” (FOTO: erdely.ma)

Președintele organizației Mureș a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Portik Vilmos, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că la Târgu Mureș încă nu există tensiuni interetnice, însă situația s-ar agrava, din cauza neinscripționării bilingve a străzilor din oraș, transmte Agerpres.

În acest sens, Portik a spus că PPMT intenționează să îi trimită președintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare prin care să i se expună situația și problemele pe care consideră “că nu fac bine armoniei din Târgu Mureș’.

‘Vom scrie și despre alte probleme în această scrisoare și sperăm că cabinetul președintelui României o să privească mai îndeaproape ce se întâmplă în Târgu Mureș sau poate că ne și ajută, ori prezența domnului Klaus Iohannis sau al unui delegat de-al lui ca tensiunile acestea interetnice să nu escaladeze. Momentan încă nu există tensiuni interetnice, dar situația se agravează, după cum noi considerăm. Situația care este acum cu inscripțiile bilingve a străzilor este foarte gravă. Poate că nu se simte în comunitatea română din Târgu Mureș, dar în comunitatea maghiară este o situație foarte tensionată și aproape tragică’, a susținut acesta.

Nota mea: Atenție la cuvintele utilizate de Vilmos: tensiuni interetnice, agrava, escalada, gravă, tensionată, tragică. Ai zice că maghiarii din Târgu Mureș sunt în pericol de moarte. Doar că nu e cazul. Vilmos e doar în pericol de extremism.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to PPMT, partenerul UDMR: Încă nu există tensiuni interetnice, dar situația se agravează la Târgu Mureș

  1. antiunguri says:

    Ungurii astia fac mult rau romanilor.Pana cand sa-i mai suportam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PPMT, partenerul UDMR: Încă nu există tensiuni interetnice, dar situația se agravează la Târgu Mureș"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ppmt-partenerul-udmr-inca-nu-exista-tensiuni-interetnice-dar-situatia-se-agraveaza-la-targu-mures/