Prefectul de Covasna despre refuzul demnitarilor UDMR de a participa la Ziua Națională: poate fi considerat un act ofensator

November 21, 2018 •Prefectura Covasna •Views: 621

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat marţi, că va trimite şi în acest an invitaţii reprezentanţilor administraţiei publice locale şi instituţiilor deconcentrate pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, exprimându-şi speranţa că vor fi onorate, cu atât mai mult cu cât se aniversează Centenarul Marii Uniri, transmite Agerpres preluat de Mesagerul de Covasna.

Vezi și Declarații INCALIFICABILE ale liderului UDMR Covasna la adresa mea

„Noi (Prefectura – n.r.) de fiecare dată am trimis invitaţii. Şi programul, în sine, este o invitaţie, dar o să trimitem la fiecare instituţie, inclusiv la autorităţi ale administraţiei publice locale, aşa cum am făcut de fiecare dată şi până acum, nu numai de 1 Decembrie, ci şi cu ocazia altor sărbători naţionale sau evenimente locale. Însăşi conferinţa de astăzi, practic, este o invitaţie pentru toată lumea de a participa la acest eveniment”, a declarat prefectul Sebastian Cucu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat cum comentează absenţa constantă a liderilor comunităţii maghiare de la acest eveniment, prefectul a declarat că gestul poate fi considerat „ofensator”.

Faptul că cineva nu participă, în momentul în care are o demnitate publică, mai ales dacă e vorba despre un ales local, poate fi considerat ca fiind un act de discriminare sau ofensator faţă de comunitate, faţă de cetăţeni, pe de o parte, şi faţă de statul român şi de simbolurile sale, pe de altă parte, pentru că Ziua Naţională este, potrivit Constituţiei, un simbol naţional (…) Îi invităm şi îi aşteptăm pe toţi cetăţenii, inclusiv aleşi locali care doresc cu bună credinţă şi cu inima deschisă să participi la aceste evenimente. Pe de altă parte, respingem orice prezenţă, a oricărui demnitar sau ales care nu înţelege să îşi subsumeze conduita unei condiţii de nediscriminare şi de neanticipare a unui discurs care poate să fie interpretat într-un anumit fel, chiar discriminator de către populaţie (…) Aşa cum spuneam, orice demnitar care doreşte să participe cu bună credinţă la Ziua Naţională este binevenit, dar, în egală măsură, aşa cum spuneam, trebuie ca acesta să nu anticipeze un discurs de natură extremistă sau naţionalistă pentru un asemenea eveniment, care reprezintă până la urmă cea mai importantă sărbătoare naţională a poporului român”, a mai spus prefectul Sebastian Cucu.

Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat recent că reprezentanţii comunităţii maghiare nu au luat încă o decizie cu privire la participarea la manifestările ce vor fi organizate pe 1 Decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

FOTO: Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Prefectul de Covasna despre refuzul demnitarilor UDMR de a participa la Ziua Națională: poate fi considerat un act ofensator"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/prefectul-de-covasna-despre-refuzul-demnitarilor-udmr-de-a-participa-la-ziua-nationala-poate-fi-considerat-un-act-ofensator/