Prefectura Covasna a solicitat CJ Covasna anularea hotararii de numire a directorului Bibliotecii Judetene Covasna

April 15, 2009 •Antal Arpad, Covasna, iredentism, Prefectura Covasna, semidoct, Sfantu Gheorghe, sovinism, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1005

Ştire: Covasna: Prefectura şi Consiliul Judeţean, în instanţă
Trimite acest articol unui prieten Tipărire
Local Consiliul Judeţean (CJ) Covasna contestă acţiunea prefectului judeţului Covasna, Codrin Munteanu, care a atacat în instanţă o hotărârea CJ Covasna ce a impus cunoaşterea limbii maghiare candidaţilor pentru postul de director al Bibliotecii Judeţene “Bod Peter” din Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul AMOS News.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că CJ şi Prefectura Covasna vor ajunge în instanţă, în urma deciziei Prefecturii de a ataca CJ ca urmare a concursului ce a avut loc în luna septembrie a anului 2008.

Prefectura Covasna a atacat hotărârea CJ Covasna de a condiţiona cu cunoaşterea limbii maghiare participarea la consursul pentru director al Bibliotecii în urma unei petiţii înaintate Prefecturii de către Dan Tănasă, un cetăţean din Sfântu Gheorghe. În petiţia respectivă se arăta că CJ Covasna a fost sancţionat de către Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării (CNCD) ca urmare a faptului că a impus ca şi condiţie de participare la concursul pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judeţene, cunoaşterea limbii maghiare, ceea ce a constituit „comportament diferenţiat, discriminatoriu la adresa cetăţenilor de etnie română”.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat de nenumărate ori că în judeţul Covasna, unde populaţia este în proporţie de 75% etnic maghiară, este firească impunerea cunoaşterii limbii maghiare în anumite posturi de conducere, aşa cum s-a întâmplat la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Bibliotecii Judeţene, drept pentru care nu va retrage decizia de la data concursului.

CNCD a sancţionat conducerea CJ Covasna cu avertisment, deoarece a identificat aplicarea unui tratament diferenţiat cetăţenilor ce nu cunosc limba maghiară, recomandând instituţiei să promoveze egalitatea de şanse. Concursul organizat în 2008 pentru funcţia de director al Bibliotecii Judeţene a fost câştigat de Szonda Szabolcs.

Autor : Monica RIZEA(AMOSNEWS)

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Prefectura Covasna a solicitat CJ Covasna anularea hotararii de numire a directorului Bibliotecii Judetene Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/prefectura-covasna-a-solicitat-cj-covasna-anularea-hotararii-de-numire-a-directorului-bibliotecii-judetene-covasna/