Prefectura Covasna va analiza o petiţie referitoare la discriminare

April 1, 2009 •antiromanism, Codrin Munteanu, Covasna, discriminare, iredentism, PCM, Prefectura Covasna, Sfantu Gheorghe, sovinism, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1423

Ştire: Prefectura Covasna va analiza o petiţie referitoare la discriminare
Trimite acest articol unui prieten Tipărire
Local Un cetăţean din Sfântu Gheorghe solicită Prefecturii Covasna anularea rezultatului concursului din septembrie 2008, organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna pentru ocuparea funcţiei de director al Bibliotecii Judeţene Bod Peter din Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).

Într-o petiţie înaintată Prefecturii Covasna de către cetăţeanul Dan Tănasă, se arată că CJ Covasna a fost sancţionat de către Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării (CNCD) ca urmare a faptului că a impus ca şi condiţie de participare la concursul pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judeţene, cunoaşterea limbii maghiare, ceea ce a constituit „comportament diferenţiat, discriminatoriu la adresa cetăţenilor de etnie română”. Prin urmare, Tănasă solicită reorganizarea concursului.

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a declarat miercuri, corespondentului AMOS News, că va analiza cu mare atenţie cele semnalate în petiţie, urmând să îi solicite preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, toată documentaţia aferentă concursului de la Biblioteca Judeţeană.

“Condamn cu fermitate orice formă de discriminare. Criteriul etnic sau criteriul proporţionalităţii etnice, ca şi criteriu de angajare sau împărţire a locurilor de muncă, căci indiferent dacă angajatorul este o autoritate publică sau o societate privată, este discriminatoriu”, a declarat Codrin Munteanu.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat de nenumărate ori că în judeţul Covasna, unde populaţia este în proporţie de 75% etnic maghiară, este firească impunerea cunoaşterii limbii maghiare în anumite posturi de conducere, aşa cum s-a întâmplat la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Bibliotecii Judeţene.

CNCD a sancţionat conducerea CJ Covasna cu avertisment, deoarece a identificat aplicarea unui tratament diferenţiat cetăţenilor ce nu cunosc limba maghiară, recomandând instituţiei să promoveze egalitatea de şanse. Concursul organizat anul trecut pentru funcţia de director al Bibliotecii Judeţene a fost câştigat de Szonda Szabolcs.

Autor : Monica RIZEA
Miercuri, 01 Aprilie 2009 – 04:40 PM

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Prefectura Covasna va analiza o petiţie referitoare la discriminare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Prefectura Covasna va analiza o petiţie referitoare la discriminare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/prefectura-covasna-va-analiza-o-petitie-referitoare-la-discriminare/