PREFECTURA HARGHITA. Istoria revizionist sovina maghiara a judetului Harghita postata cu acordul fostului prefect, "romanul" Constantin Strujan!

October 29, 2010 •Constantin Strujan, extremism maghiar, Harghita, iredentism, PCM, PD-L, Prefectura Harghita, separatism etnic, sovinism maghiar, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 2106

Dupa cum atrageam atentia aici, pagina oficiala de internet a Prefecturii Harghita gazduieste o istorie a judetului Harghita, una eminamente revizionista maghiara din care lipseste orice fel de referire la romanii care au locuit sau care locuiesc inca in aceasta parte de tara.

Intr-un demers jurnalistic laudabil al celor de la Jurnalul National, pornit de la materialul postat de mine aici, putem afla ca aceasta mizerabila istorie postata pe pagina oficiala de internet a unei institutii publice din Romania a avut girul fostului prefect al judetului Harghita, actual subprefect, “romanul” Constantin Strujan (foto jos), care a tolerat aceasta mizerie pe pagina prefecturii mai bine de 3 ani de zile.
Coincidenta dracului, Prefectura Harghita a confirmat Jurnalului National faptul ca aceasta pagina se afla in lucru de 3 zile si ca acea istorie va disparea de pe pagina institutiei. Bravo Strujane! Halal roman! Nu degeaba a facut UDMR presiuni sa ramai in curtea Prefecturii!

Redau mai jos materialul aparut azi in cotidianul Jurnalul National…

Lecţie de istorie… prefăcută

de Carmen Anghel

“Guvernul României/ Ministerul Administraţiei şi Internelor/ Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita
“Istorie şi prezent’/ Istoria judeţului, atât în vremea în care existau unităţile teritoriale de auto-administrare tradiţionale, cât şi în vremurile în care aceste teritorii au aparţinut altor regiuni, a fost definită de secuime, până în ultima perioadă a erei moderne. Scaunele Secuieşti, când împreună, când dezbinaţi au participat activ la formarea şi evoluţia evenimentelor, dintre care prezentăm numai cele mai importante.(…)”

Aşa începe “lecţia” de istorie referitoare la judetul Harghita. “Lecţia” nu se ţine într-un cadru restrâns, în particular, în casa vreunul etnic maghiar. “Lecţia” este postată pe pagina oficială de internet a Prefecturii judetului Harghita. Instituţia este condusă Ladanyi Laszlo-Zsolt, UDMR.

În ceea ce urmează, în “lecţia de istorie”, singurul român amintit este Mihai Viteazul. Undeva… mai apare şi numele lui Ştefan cel Mare (nu şi Sfânt). Ceilalţi români, cei care au trăit şi au luptat mii de ani în Ardeal, nu există! În creierul autorului acestei “istorii” cuvântul “român” nu s-a inventat!

……………………………………

Conform informaţiilor oferite de biroul de presă al prefecturii Harghita, acest text se află de cel puţin 3 ani pe site-ul instituţiei, el a fost conceput de un colectiv de oameni care au lucrat aici. Dar, ne spune Adrian Pănescu “acum se lucrează la refacerea site-ului, cu fonduri europene” şi textul va dispărea. Ba chiar s-ar putea să dispară mai repede, pentru că deja, de trei zile, această problemă a fost dată în lucru omului de la IT.

Integral in Jurnalul National.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to PREFECTURA HARGHITA. Istoria revizionist sovina maghiara a judetului Harghita postata cu acordul fostului prefect, "romanul" Constantin Strujan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PREFECTURA HARGHITA. Istoria revizionist sovina maghiara a judetului Harghita postata cu acordul fostului prefect, "romanul" Constantin Strujan!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/prefectura-harghita-istoria-revizionist-sovina-maghiara-a-judetului-harghita-postata-cu-acordul-fostului-prefect-romanul-constantin-strujan-2/