Premiul Mile Cărpenșian 2013 pentru Curaj și Excelență în Jurnalism – Dan Tanasă, “inamicul public nr. 1″ al extremiștilor maghiari de pretutindeni

May 3, 2013 •Asociatia Civic Media •Views: 3112

Incepand cu 2010 (Video), Asociatia Civic Media acorda Premiul pentru curaj si excelenta in jurnalism “Mile Carpenisan”, in memoria colegului nostru plecat prea repede dintre noi. Premiul este in valoare de 1000 de euro, suma care a constituit un binemeritat sprijin benefic-surpriza al activitatilor tuturor premiantilor nostri, ceea ce ne face sa multumim si pe aceasta cale generosilor sponsori ai manifestarilor trecute si a celei prezente.

Premiul a fost acordat pana acum, in 2010, jurnalistului si cameramanului Antena 3 Dan Nitescu – pentru curajul demonstrat la evenimentele din 7 aprilie 2009 de la Chisinau, in 2011, reporterului de razboi, blogger si jurnalist independent Cristian Botez si ziaristului oradean Florin Budea haituit in instanta de Laszlo Tokes, si, in 2012, reputatului analist de politica internationala Corneliu Vlad.

Anul acesta Civic Media omagiaza curajul unui “nebun pentru Romania”.

Amenintat cu moartea in repetate randuri, autor a numeroase initiative civice si sesizari penale in apararea romanilor discriminati pe criteriu etnic, promotor si factor energizant al unor curente de solidaritate si patriotism romanesc, la nivel national si european, pornit de la munca de jos a activistului civic si ajuns cel mai citit si citat blogger pe probleme nationale din tara, colaborator a numeroase publicatii si televiziuni din Romania, considerat de catre capii UDMR drept “inamicul public nr 1 al maghiarimii” – in fapt al extremistilor maghiari agitatori ai autonomiei “tinutului secuiesc” -, avertizorul public asupra drepturilor romanilor din Harghita si Covasna Dan Tanasa ne marturiseste ca se spune despre el adeseori daca nu cumva este nebun.

“Doar un nebun ar face ceva pentru țara și semenii lui așa, fără să fie plătit de cineva”, afirma Dan Tanasa intr-un interviu realizat de portalul Ziaristi Online de 3 Mai, Ziua internationala a Libertatii Presei, zi care cade anul acesta chiar in Vinerea Patimilor Mantuitorului nostru, Iisus Hristos.

Asociatia Civic Media ii da dreptate si, pentru curajul sau de “nebun pentru Romania”, dupa consultarea cu jurnalistii veterani Corneliu Vlad si Dorin Suciu, ii confera anul acesta “Premiul Mile Carpenisan pentru curaj si excelenta in jurnalism”, acordat cu numele colegului nostru drag al carui curaj similar era recunoscut in breasla jurnalistilor autentici din Romania. Totodata Civic Media il declara pe Dan Tanasa drept Membru de Onoare al Asociatiei, cu protectia de rigoare oferita de statutul nostru european si international.

In Vinerea Mare a anului 2013, Dan Tanasa, luptatorul pentru Romania prin fapta si cuvant afirma: “Ii mulțumesc lui Dumnezeu că mă luminează! El e singurul care mă mână în luptă în fiecare zi.”

Ceremonia de premiere va avea loc in Aula Magna a Universităţii „Petru Maior”, in cadrul conferinţei nationale “Regionalizarea României – între tradiţie şi model european“, care se va desfasura la Targu Mureş pe 24 mai, inainte de lansarea cartii istoricului american Larry Watts, “Cei dintai vor fi cei din urma”. Doamne ajuta!

Redam mai jos integral interviul acordat de Dan Tanasa portalului Ziaristi Online astazi, de Ziua Libertatii Presei, inainte de a stii ca va fi distins cu premiul “Mile Carpensian”, de luptator pentru drepturile romanilor si libertatea cuvantului. Ii multumim lui Dan Tanasa si ii certificam, cu aceasta ocazie, ca nu este singur. Subscriem in totalitate afirmatiilor sale din incheierea interviului:

“Eu merg mai departe. Mulți mi-au zis că nu voi schimba nimic. Și am arătat că se înșeală. Pentru unii e mult mai ușor să dai Like pe Facebook sau să stai să te uiți la mine cum fac. Atât cât am putut să fac, singur fiind, am făcut. Și am arătat că se poate. Dacă mi s-ar alătura și alții am putea face mai mult.”

Integral pe www.inmemoriam-milecarpenisan.ro

Vezi și De Ziua Libertatii Presei cu Dan Tanasa despre soarta romanilor din Harghita si Covasna: “Nu aștept absolut nimic bun de la Traian Băsescu sau Victor Ponta: Istoria României îi va aminti cu o oarecare jenă!” INTERVIU EXCLUSIV

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

20 Responses to Premiul Mile Cărpenșian 2013 pentru Curaj și Excelență în Jurnalism – Dan Tanasă, “inamicul public nr. 1″ al extremiștilor maghiari de pretutindeni

 1. George says:

  Iarãsi vii cu ciorba reîncãlzitã? S-au terminat banii si mai vrei? Este absolut jenant ce faci, aceastã laudã de sine!

 2. […] decernarea premiului “Mile Carpenişan” pentru curaj şi excelenţă in jurnalism – 2013, lui Dan Tanasă, de către Asociaţia Civic Media, şi lansarea volumului istoricului american Larry Watts “Cei […]

 3. Dacos says:

  Felicitari Dane,iti respectam munca depusa si patriotismul dovenit fara tagada.Daca guvernantii care au promis marea cu sarea ar avea macar 2% din spiritul si devotamentul romanesc care il ai ,cu siguranta am fi vazuti si respectati altfel in Europa.Multumim Dane

 4. Cristina P. says:

  Hristos a Inviat! Felictari si succes in continuare! cu respect, cristina p.

 5. Un roman says:

  Felicitari, felicitari, felicitari!
  Tine-o tot asa!
  Pasti Fericit! Cu fiecare pas sa ne indreptam spre mantuirea si invierea neamului romanesc. Cei din urma – cum suntem considerati acum – vor fi cei dintai iar Cei dintai vor fi cei din urma!

 6. Mult succes în continuare.
  Suntem alături de efortul tău.
  Meriți acest premiu și sunt sigur că nu o să faci ca ziaristul Florin Budea, care după ce a pierdut procesul cu Tokes, s-a calmat de tot și nu mai zice nici un cuvințel despre preotul imoral.
  Tu ești dintr-un alt aluat. Asta se vede și se poate constata.
  Iar ca urare: Pe ei, pe mama lor de udemeriști șovini!

 7. sara stancescu says:

  FELICITARI!!! IL MERITI!

 8. Anonim says:

  Vedeti aici ce spune ‘obiectivul’ BBC despre relatiile dintre romani si unguri in Transilvania, desi subiectul articolului este altul: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22295064.

  Frapeaza si utilizarea insistenta a termenului ‘Roma’ fara a atasa si ‘Gipsy’ asa cum procedeaza alte publicatii britanice, in conteztul in care se vorbeste in treacat si de romani, Romanians. Pentru un neavizat, confuzia este imediata.

  Diplomatii nostri nu aud, nu vad si tac…

 9. […] Comunicat: Pentru toate acestea si multe altele, Asociatia Civic Media ii decerneaza lui Dan Tanasa, astazi, in Vinerea Mare si de Ziua Libertatii Presei, “Premiul Mile Carpensian pentru Curaj si Excelenta in Jurnalism“ si, totodata, ii confera calitatea de Membru de Onoare al Asociatiei. Multumim, Dan Tanasa! […]

 10. Cristian says:

  Felicitari Dane, respectul meu deplin pentru munca pe care o depui in apararea interesului national roman, eu daca as fi in locul tau as dona premiul Sabinei Elena pt exemplarul curaj de redesteptare nationala purtand bentina tricolora.

  Mult succes in continuare!

 11. ARTUR says:

  FELICITARI SI TINE-O TOT ASA !!! INCA 1 MILION CA TINE SI ROMANIA S-AR TREZI !!!

 12. Afumatul de Niro says:

  Felicitari ! E pe merit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Premiul Mile Cărpenșian 2013 pentru Curaj și Excelență în Jurnalism – Dan Tanasă, “inamicul public nr. 1″ al extremiștilor maghiari de pretutindeni"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/premiul-mile-carpensian-2013-pentru-curaj-si-excelenta-in-jurnalism-dan-tanasa-inamicul-public-nr-1%e2%80%b3-al-extremistilor-maghiari-de-pretutindeni/